• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Поредицата за Самотния Вълк

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
06 Юни 2012 13:32
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Поредицата за Самотния Вълк #55569

Рони# Мейдей писа: писа:
Специално за битките, Хами ми е казвал, че такива системи, при които хвърляш веднъж за да установиш дали си ударил и какви са щетите, са отживелица. Така не можеш да си направиш герой, който да удря рядко, но да нанася огромни щети.

В случая няма принципна разлика между вероятността да удариш и размера на щетите, тъй като и двете се основават на един и същ показател.

Нека да не забравяме, че в "Самотния вълк" таблицата с понасяните щети е нагласена от автора и не е същото като да хвърляш зарове и да прибавяш / изваждаш падналите се числа. Стойностите в Таблицата за резултатите от битки са такива, че се дава предимство на нашия човек.

Например, има само 3 случая, в които героят претърпява незабавна смърт и цели 5 за противника. Има 34 случая, в които Самотния вълк не търпи никакви щети и само 10 такива за противника. Вижте тук:
www.projectaon.org/en/xhtml/lw/06tkot/crtable.htm

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Юни 2012 23:45
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Поредицата за Самотния Вълк #55763
Я погледнете Замакът на таласъмите и кажете дали системата не е същата. Защото поразително си приличат по описание.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

16 Юни 2012 15:07
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Поредицата за Самотния Вълк #57202

Рони# Мейдей писа: писа:
Специално за битките, Хами ми е казвал, че такива системи, при които хвърляш веднъж за да установиш дали си ударил и какви са щетите, са отживелица. Така не можеш да си направиш герой, който да удря рядко, но да нанася огромни щети.

Бе не съм казвал баш туй, ма карай ;) Системата за битки на СВ е може би единственото нещо, което върши работа като хората. Лично на мен не ми харесва особено калпавото преминаване от едни умения на други (изобщо не чувствах героя си по-силен в 6та книга, напротив, усещах го като по-слаб). Не малка част от сетинга е меко казано странна, но като цяло - наистина хубава поредица. Само автора да нямаше навика да те кара да правиш не-информирани и слепи избори едно след друго. О и да оставя на моменти съдбата на героя в ръцете на чистия шанс.

Изрязвайки тези недостатъци, обаче - една много стабилна поредица.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

01 Авг 2013 14:57
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Поредицата за Самотния Вълк #75017
Прочетох първите две части и мога да кажа, че системата за битки е приятна. Няма го досадното мятане на зарове.
Светът е интересен, може би твърде магичен. Изборите някъде бяха интересни, на други места като в битки безброй. Персонажите във втората част бяха по-интересни.
Продължавам с трета част.

knigi-igri.bg/shop/

01 Авг 2013 15:00
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Поредицата за Самотния Вълк #75018
Сега дооправям книга четвърта. Другата седмица трябва да я има с препратки на ipdf. Книга втора къде я прочети, ако я имаш на хартия може ли да ми я изпратиш за моя сметка да я сканирам, защото само тя липсва. После ще ти я върна.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

01 Авг 2013 16:54
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Поредицата за Самотния Вълк #75030
За съжаление ги нямам.
Бях взел първата от библиотеката (изненадващо голям брой КИ има там), но другата я четох електронно в epub вариант на английски.

knigi-igri.bg/shop/

06 Авг 2013 07:55
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Поредицата за Самотния Вълк #75222

kiril_ps писа: писа:
За съжаление ги нямам.
Бях взел първата от библиотеката (изненадващо голям брой КИ има там), но другата я четох електронно в epub вариант на английски.
Вчера отидох до библиотеката и се оказа, че ги има всичките Вълци (до 4-та), така че скоро ще помогна на отдел Дигитализация.

knigi-igri.bg/shop/

22 Окт 2013 10:22
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Поредицата за Самотния Вълк #80413
За всички фенове, които имат устройства с андроид:
play.google.com/store/apps/details?id=co...LoneWolfBiblio&hl=bg

knigi-igri.bg/shop/

22 Окт 2013 14:19
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Поредицата за Самотния Вълк #80425
Вече играя отново първа част на таблета с андроид и мога да кажа, че е страхотно приложение.
Има си емулация на битките, помни кои дисциплини си избрал, предметите, които си вземал, точките живот и т.н.. Играта по този начин става много по-бърза, не се губи време в хвърляне на зарове, гледане на таблици и смятане, писане по дневници и т.н.
Удоволствието е далеч по-голямо от играта и четенето, когато досадните процедури са автоматизирани.

knigi-igri.bg/shop/

24 Окт 2013 12:50
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Поредицата за Самотния Вълк #80711
Успях да победя едва на четвъртия или петия опит - първа част. Вече съм във втора и умрях отново. Във втора част е много интересно направена играта на нещо като ролетка. Програмистите са се справили и с това. Евала.
Почвам отново втора част, като поствам напредъка си във фейсбук. (има и такава опция) :)

knigi-igri.bg/shop/

27 Окт 2013 16:22
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Поредицата за Самотния Вълк #80851
Сигурно умрях над двадесет пъти, преди да успея да превъртя втора част. Приложението не ти дава възможност да сейфаш напредъка си, връща те в началото на дадената книга.
За мое щастие Пещерите на Калте (3 част) превъртях от първия път. Тя ми изглеждаше като обикновен дънджън, лесен при това.
Почвам четвърта.

knigi-igri.bg/shop/

05 Ян 2014 10:02
Electronik
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Поредицата за Самотния Вълк #85523
И на мен книгите от тази поредица ми харесват изключително много! Системата за битките е добра. Както се каза по-горе няма го досадното пресмятане и хвърляне на зарове. Нещото, което не ми харесва е, че има доста късметски избори, но не чак толкова, като в ББ. Във втора книга има едно място, където ако нямаш определен предмет и умираш, което също е малко глупаво според мен. Като цяло книги са добре замислени и историята много ми допада.

vg писа: писа:
Да, на български излязоха само първите четири. Ако бяха пуснали и петата, поне щеше да се довърши напредването на героя в първоначалната система на уменията.
В тази връзка и както се вижда и от сайта www.projectaon.org/en/Main/Books хубаво щеше да бъде поне да се издаде и петата книга с която да се затвори пърия кръг. При нас обаче за съжаление така се получава, че все по някоя от частите липсват, както в "Пътят на тигъра".
Бих искал да помоля някой, който поддържа връзка със Сим Николов, понеже той е преводач на първите четири книги, ако е възможно да го попита дали случайно не е започнал навремето превод на пета книга. Преди време бях гледал едно интервю със Сим Николов и там той каза, че имал доста книги, които са почти завършени и не са издавани. Та все пак има някакъв шанс според мен да има нещо и от петата книга. Мисля, като цяло, че не е лоша идея да се издаде пета книга. Знам, че си е доста работа да се преведе и да мине през редакция и оформление.

28 Ян 2014 19:49
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Поредицата за Самотния Вълк #86209
Напоследък си търся някоя книга-игра (поредица) на английски и след положителните отзиви за "Самотния Вълк" реших да я пробвам. Дори не бях чувал за тази поредица. Явно в момента, в който е започнала да се издава в България аз вече съм преустановил купуването/четенето поради супер слабото ниво, което бяха стигнали книгите-игри :twisted:

Изиграх първата и изобщо не ми допадна. Явно че имах голям късмет, тъй като не умрях нито веднъж и ми отне не повече от 30 мин, като в това време включвам и четенето на правилата. Всъщност това беше и единственото "четене"в книгата... Епизодчета от по 2 изречения, безумно много абсолютно слепи избори и като цяло супер разочароващо преживяване.

Разбирам че тук идеята е, че с времето историята се развива и това е само частица от цялото, но все пак в тази "книга" аз не намерих нищо, което би ме накарало да продължа.

Със сигурност не малък фактор за оценката ми има и факта, че не съм на 12, а на 32 години, както и предпочитанията ми към повече литература, по-малко игра и изцяло информирани (логични) избори.

21 Авг 2014 21:27
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 98
Поредицата за Самотния Вълк #95220
Хващам се скоро да ги преигравам.

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
Ревюта на "Призвание герой" разказите
"Печелившата ръка"

07 Дек 2014 18:28
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Поредицата за Самотния Вълк #99219
Току що завърших The Chasm of doom и за моя радост успях от първия път. Очевидно е доста по-лесно като си натрупал опит от предните три приключения и имаш някои предмети.
Играта е интересна, въпреки някои досадни ала ББ елементи - писна ми от тунели и подземия. Имаше епична битка в защита на един град, там най-много се вживях в ролята на Самотния вълк - дъжд от стрели, кавалерийска атака, а бре много екшън има в тая игра. Препоръчвам я. По-добра е от Пещерите на Калте и от първата.
Отивам на следващото приключение: Shadow on the Sand

knigi-igri.bg/shop/

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Time to create page: 0.074 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg