• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Поредицата за Самотния Вълк

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 6
08 Дек 2014 23:43
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Поредицата за Самотния Вълк #99241
Shadow on the sand - трябваше да бъде една дипломатическа мисия, но изведнъж всичко се променя и Самотния вълк се оказва преследван из непознат за него град. Води свирепа борба за оцеляване...докато не разбира, че нещо много важно е поставено на риск. И аз, като играч, съм готов да му помогна 8-)

knigi-igri.bg/shop/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Дек 2015 23:11
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Поредицата за Самотния Вълк #110316
Явно това с книгите-игри си е глобална тенденция.

През март Джо Дивър пуска книга 29 от поредицата за Самотния вълк. След 17 годишна пауза илиза нова книга-игра с този герой "The Storms of ChaI". Книгата е налична за предварителна поръчка тук: shop.cubicle7store.com/epages/es113347.s...2FProducts%2FCB72329

<!-- ia0 -->Lone_Wolf_29__550px.jpg<!-- ia0 -->

Няма да се учудя след Тигъра книга 7 и след тази, току виж да получим и Кървъв меч 6 :-))))

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Прикачени файлове:
411_f724af7567d51b19b7ba15c427f67699.jpg

01 Дек 2016 17:04 01 Дек 2016 21:27 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 150
Topic Author
Поредицата за Самотния Вълк #117771
Отиде си Джо Дивър. Гранд мастъра и автора на Самотния Вълк и на Кай. Променям аватарa си в негова чест, поради много причини, една от които е системата за умения в книгите му, която ми направи такова впечатление преди толкова време. Такова, че да я пречупя през своята призма и да я използвам в моята книга. Почивай в мир г-н Дивър! И благодаря за страхотните мигове със Самотния Вълк! За КАЙ!

FOR US! FOR THEM! FOR SOMMERLUND! FOR KAI! FOR YOU JOE DEAVER!

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Лисичков, ze BG

08 Ян 2017 17:10
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Поредицата за Самотния Вълк #118817
Shadow on the sand
Допадна ми разнообразието от случки. Първо гонитба из града, после въздушни схватки и накрая намирането на книгата на Магнакай. Добър завършек на Кай серията. Стори ми се дълга. За съжаление нямаше отявлен злодей, а по-скоро препядствия.

The Kingdoms of Terror
Стори ми се твърде семпла. Въпреки опитът да се създаде атмосфера на хаос и войни, по-скоро имах усещането, че просто отивам да някое място и бия няква безлична гад като в ББ. Слабо начало на Магнакай. Надявам се следващата Castle death да дава нещо повече, но ми се струва, че ще е като Кръвта на зомбитата.

knigi-igri.bg/shop/

14 Мар 2017 14:35
vertigo13
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Поредицата за Самотния Вълк #120614
А аз да попитам има ли как, ако се намерят хора да преведат оставащите книги (или поне част от тях), след това да се издадат на българския пазар? Дори само петата част да се издаде, поне да си запълни колекцията от първия цикъл. Не че не може да се чете и на английски, особено по готиния начин в сайта на Проект Аон, но все пак друго си е да си имаш книжката пред теб, наредена до другите 4

14 Мар 2017 14:42
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Поредицата за Самотния Вълк #120615
Това са ужасно много книги и титаничен ангажимент и за издаване, и за превод.

14 Мар 2017 14:52
vertigo13
Трошача
Трошача
Скрий Още
Поредицата за Самотния Вълк #120617

Ал Торо писа: писа:
Това са ужасно много книги и титаничен ангажимент и за издаване, и за превод.

О да, разбира се, 24/25 книги за превод и издаване е адски много работа за Lone wolves ;) Може да е по силите на голямо издателство с голям капацитет от хора, които могат да вършат работата по няколко книги едновременно. Но на мен мисълта ми беше да се прави по цикли - примерно от първия цикъл имаме вече 4 издадени и само една остава - Сянка върху Пясъка. Какво пречи да се работи по нея, да се издаде и ако има ефект, разбирай приета е позитивно, да се върви към следващия цикъл, който е от 7 книги?

14 Мар 2017 15:30
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Поредицата за Самотния Вълк #120619

vertigo13 писа: писа:
Какво пречи да се работи по нея, да се издаде и ако има ефект, разбирай приета е позитивно, да се върви към следващия цикъл, който е от 7 книги?

Първата пречка, която ми хрумва е това, че другите 4 са много трудни за намиране, а предхождат петата.

14 Мар 2017 16:03
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Поредицата за Самотния Вълк #120621
Вариант, е да се преведе форумна 5-тата и да се форми подходащо за разпечатване в малки тиражи, так ще получиш подходяща книжка за допълване на колекцията срещу 20-тина лева бройката.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

14 Мар 2017 17:02
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Поредицата за Самотния Вълк #120623

comics_ross писа: писа:

vertigo13 писа: писа:
Какво пречи да се работи по нея, да се издаде и ако има ефект, разбирай приета е позитивно, да се върви към следващия цикъл, който е от 7 книги?
Първата пречка, която ми хрумва е това, че другите 4 са много трудни за намиране, а предхождат петата.
Абсолютно, то от старите фенове много не са я чели, а от новата публика - никой. Ако ще се издава нещо, смислено е да се издаде наново цялата поредица, всички книги (от даден цикъл), както направи Уейн с осемте книги от Пътя на Тигъра.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Лисичков

14 Мар 2017 18:17
vertigo13
Трошача
Трошача
Скрий Още
Поредицата за Самотния Вълк #120624

Вилорп писа: писа:
Вариант, е да се преведе форумна 5-тата и да се форми подходащо за разпечатване в малки тиражи, так ще получиш подходяща книжка за допълване на колекцията срещу 20-тина лева бройката.

Това е вариант също наистина, макар че като гледам как хората предлагат по 20 лева за старите, вече се чудя дали не е дошло времето да се замисля да ги пласирам. Особено като съм чел втора, трета и четвърта по 2 пъти всяка макс ... Но май сантименталната им стойност, както и факта, че са толкова редки би ме спрял да го направя :)

08 Юни 2017 20:12
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Поредицата за Самотния Вълк #122284
Започнах 4-тирите книги издадени на български от поредицата:
Книга 1 - Полет от Мрака е страхотно въведение в света на Самотния вълк. Той е войн от ордена на Кай. Само че в началото на историята всички от ордена без главния ни герой биват избити от надигащото се зло. Като заклет войн Самотният вълк тръгва да предупреди краля на Сомерлунд за надвисналата опасност. Джо Дивър е изградил свой собствен свят (за разлика на този от ББ, където чудовищата са "внесени" от различни митологии и истории и т.н.) Тук гадовете са си гадове...епичен сблъсък между доброто и злото, като при Толкин.
Историята - ами обикаляш из гори и пътища, за да стигнеш до столицата, за да намериш краля. ИГрата е силният елемент. Бойната система е база зар, но 10 стенен + показатели, които определят нивото на атака. Тук шансът също е определящ, но намирам системата за по-справедлива от тази на ББ. Освен това имаш 5 специални умения, които подпомагат действието на главния герой (тук нещата са като при специалните умения на героите в Кървав меч). Някои от уменията са по-използвани, други не толкова...но все пак има още 4 книги, сигурно баланса е там.
Освен това има и предмети. Оръжия - само 2 броя. И специални предмети, които се носят от книга в книга :)
Полет над мрака е едно произведение, което комбинира някои от най-добрите неща характерни за англоезичните книги-игри. Разбира се има и слабости - лутатнето е типично за ББ, някои от изборите наказват с директна смърт, няма някаква дълбока история и т.н.

09 Юни 2017 02:15
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Поредицата за Самотния Вълк #122288
Пламък над водата (книга 2) - Все повече започва да ми харесва поредицата. Тук нещата са с много по-дълги и литературни епизоди, навлиза се още повече в света на Самотния вълк, който в това приключение е изпратен от Гондор до Рохан, за да ги помоли да изпълнят клетвите си :) Да де...от Сомерлунд до съседното кралство, с което са в съюз. Приликите с Властелина ги има и в лейтенантите на Злото, които могат да умрат само от магическо острие. Но историята и приключението е много интересно!!! Имаш 40 дни да отидеш и да се върнеш, щото лошо за Сомерлунд. Носиш пръстен трябва да занесеш, за да вземеш магически меч, ама и лошите знаят за това и те почват още от столицата. Качваш се да пътуваш с кораб, ама лошите не спят, озоваваш се в кофти град (кофти е да си на такова място и то без предмети), трябва да си уредиш път с карета, по пътя се опитват да те претрепят, разкриваш кой и след това с кон тръгваш...следва нов град, още по-силни гадове, стигаш и...това не е всичко, цялата армия се връща с кораби и по пътя бива нападната от призрачна армада...абе въобще приключение да иска човек.
Към първоначалните 5 умения вече прибавяш още 1 и ставаш още по-голям мастър. Игровата система е все така добра. Кефи ме, че за разлика от ББ няма нужда през 3 епизода да се биеш безсмислено и че дори, когато искаш и влезеш в битка, то може да се окаже безсмислено.
Прехвърлянето на предметите, всичко ок. Все повече ми заприличва на Кървав меч, като мечът е по-добре развит.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Тук има задължителен предмет - Магическо копие и намирането му не е най-лесното нещо - първо минаваш през избор 50/50 (в епизод 150 трябва да избереш наляво) там има паднал "човек" ...абе в него е забито търсеното копие, без което няма как да минеш през тунелите преди целта ти

Като цяло поредицата започва все повече да ми харесва!

09 Юни 2017 07:31
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Поредицата за Самотния Вълк #122289

Monevwww писа: писа:
Пламък над водата (книга 2) -
Тук има задължителен предмет - Магическо копие и намирането му не е най-лесното нещо - първо минаваш през избор 50/50 (в епизод 150 трябва да избереш наляво) там има паднал "човек" ...абе в него е забито търсеното копие, без което няма как да минеш през тунелите преди целта ти

Като цяло поредицата започва все повече да ми харесва!
Това не е вярно, аз минавам без копието ;)

knigi-igri.bg/shop/

09 Юни 2017 10:42 09 Юни 2017 10:52 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Поредицата за Самотния Вълк #122291
Уж го разглеждах внимателно, но не открих такъв вариант? Как минаваш?
При всички положения се озоваваш на епизод 299 (освен ако не ми кажеш как не се озоваваш на него). Тук имаш 2 избора - да оставиш копието на Ригар или ако нямаш и не го оставиш да продължиш на 102. На 102 имаш 2 избора - ляво - 64 и дясно 164 (+ако имаш проследяване разбираш, че и в двете посоки те дебне враг). на 64 има карета - да я претърсиш - 134 (на този епизод се изправяш срещу хелгхаст и трябва да имаш копие иначе умираш) или да я подминеш - на 208 - ама от 208 те връща пак на 134!!! Ако имаш шесто чувство можеш да отидеш в десния тунел на 164 - ТАМ имаш да се качиш по стълбата 52, където те чака хелгхастът и трябва да имаш копие или да я подминеш 256, което те води отново на 134 при хелгхаста, ако имаш шесто чувство, то можеш да минеш в левия тунел, където писах вече какво те чака...

Та как се минава?

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Time to create page: 0.080 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg