• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Форумни игри
/
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
16 Ян 2018 10:23
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1186
Topic Author
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126207
Поръчката така и не идва преди вратата на "Пиц Българ" да се затвори зад вас с вакумна въздишка и да ви остави в леката вечерна мъгла, превзела Улицата. Лазерни фарове на коли и мотоциклети описват сложни светлинни графики по стените на бетонния град. Костюмара ви повежда към ъгъла, където е паркиран малък сив глайдер, и с жест ви подканва да се качиш вътре. Със зор се натъпквате вътре, а единствения въпрос който успявате да му зададете преди ускорението да ви залепи за седалките, а и в едни конкретан случай върху елфа е: Във Въздушния град ли отиваме?
Половин час по-късно Равнината остава далеч под вас. Безименният ти водач подминава и по-голямата част от Въздушния град, преди да прекрати изкачването. Глайдерът се стрелва през останките на някакъв полуразрушен сектор в северната част на Ядрото и не след дълго спира пред мрачната гранитна кула на корпорация "ИККИ".

За тези с познания за Орм от поне 3
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

С мъка запазваш безразличното си изражение. Издателската корпорация, една от Ормската Тринайсетка, се отличава с най-суровите мерки срещу изтичането на информация в града - основно съсредоточени в отдела по Дезинформация.

До днес дори не сте знаели къде се намира ЦМК на "ИККИ", а ето че влизате баш там! Глайдерът преви заход покрай огромен отдавна пресъхнал фонтан и бавно се плъзва през тесен, ярко осветен безистен.

За тези с Точност от поне 3

Досещаш се, че стените му са натъпкани с детектори за улавяне на евентуална опасност.

Спирате в малка, кръгла зала, и спътникът ви с жест те подканва да продължите сами.
- Мастерът ви очаква - добавя той със странно отекващ под свода глас, когато поемаш по следващия коридор.
След около двеста крачки по коридора, който постепенно се издига нагоре, за пръв път живота си влизаш в Гнездо. Огромна, сводеста зала с таван от полупрозрачен стъклохром, през който мътно блещукат звездите.* Мебелировка от сложно преплетени метални плоскости образува нещо като императорско кресло-легло в средата на залата, в което се е разположил тъмночервен седем метров всемирен глист глътнал десетина хипопотама и също те оглежда с любопитство. А и освен това там където биха били краката му ако както казахме той не беше гъсеницоподобно същество с глава на жаба лежи някаква секси мадама в само по златни бикини.
Гласът на съществото прогърмява с ясно доловима властна нотка, когато те поздравява на някакъв звучен език.

За тези с Езици от 4 или повече

- Salve mortalium - поздрав към гладиаторите излизащи на арената в древен Рим.
Подобаващия отговор би бил: „Ave! Morituri te salutant!

*Да видиш истински звезди в Орм е толкова скъпо удоволствие, че повечето хора асоциират думата единствено с хоръта и съществата появяващи се в предаването Б.Брадър.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Ян 2018 15:08
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 601
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126212
Зървам лицето на Даред. Сигурен съм, че е разбрал поздрава, но роботската мутра не може да бъде разчетена. Решавам да отвърна на Всемирния глист:
- Ave! Morituri te salutant! Надявам се все пак да не се стигне дотам - добавям и пускам съблазнителен поглед към нашия домакин.

16 Ян 2018 15:19
Страхил Войвода
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126213
- Хора, хващам бас че това туловище не може да се движи и е много бавно. Предлагам ви да чуем мисията и ако нещо не ни хареса да атакуваме директно него, да го пленим и после оберем цялата централа и да си плюем на петите. Уредим ли си транспорт ще ви измъкна от тук за нула време и ви давам гаранция че няма да ни открият скоро!

16 Ян 2018 16:24
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126214
- Много добре! - изсумтява хаитянинът, силно впечатлен. - Виждам, че изборът ми може да е бил правилен. Можете да седнете.
Не че има много места за сядане на в крайна сменка се настанявате що-годе удобно по металните плоскости, които пресичат залата под странни ъгли.
- Името ми е Е.У.И.Р.Б. - представя се чудовището. - Аз управлявам тази корпорация.
- За мен е чест да се запозная с Вас - елфът мазно използва някаква учтива форма то забравени древни времена.
Хаитянинът повдига огромната си глава към звездите и когато връща замисления си поглед върху вас, в гласа му звучи умора:
- Почти три десетилетия ми бяха нужни да направя "ИККИ" една от Тринайската. Вложих цялото си умение и страст, използвах всички резерви от коварство и алчност. И тогава се оказа, че борбата тепърва започва. Как според вас запазих силата и славата на "ИККИ"?

Цвят за модериране

16 Ян 2018 16:54
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126215
Сръчквам Страхил и нежно прошепвам в ухото му с парещ ябълков дъх:
- Нека не избързваме. Този глист е сред най-влиятелните персони в Орм. Може да изкопчим нещо от него. - и рязко насочвам мисълта си към въпроса на ЕУИРБ. Какъв ли отговор очакваше мазното същество? Заговорих:
- Ръководител като Вас успява да поддържа единство в дуализма. С вроден маркетингов нюх и неуморност развивате пазарната си ниша, използвайки разширения и допълнения, напук опитите на конкурентите Ви да съсипят крехкия маркет.

16 Ян 2018 23:23 17 Ян 2018 00:15 от Страхил Войвода.
Страхил Войвода
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126216
- Простете ми за по-директния език! Съгласен съм с остроушия ми партньор... - и намигвам на Франсоа*, за да се успокои че съм го разбрал и няма да изцепя някоя простотия - но според мен най-вече сте успял с много бизнес-партньори! Много надеждни, верни партньори! Защото имате много пари и им плащате добре! - изблъфирах хладнокръвно, всъщност аз не знам абсолютно нищо за Орм и съответно идея си нямам що за плазмодий седи пред мен, с изключение на това което съм гугълнал в Жоропедията и на още едно две места, но там информацията е пълен бълвоч. Да не повярваш колко тъпо умение се оказва да"пълзиш като хакер" в мрежата на Орм. Та, обърнах се пак към ЕУИРБ - ... за това и имате нужда от нас, защото знаете че сме надеждни бизнес-партньори. Само да ви кажа предварително, че взимаме скъпо и не гледай че двама от нас непрекъснато спят по срещите, делим на 5!

* с Франсоа се познаваме от първият ни ден! През декември, много интересна история! Майките ни се засичат в родилното легло до легло, буквално двете акушерки са се бутали докато са ни дърпали главите, за да излезем на бял свят. После пътищата ни се разделят до първи клас, когато се засичаме пак и започваме да седим чин до чин. Всичките си бели и лудории съм ги изживял с него. Някой път ще ви разкажа и за пубертета, също много интересна история, когато Франсоа откри за пръв път...

17 Ян 2018 01:32
miroflo's Avatar
miroflo
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 75
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126217
Мудно пристъпвам към Страхил и Франсоа, така че торсът ми да попадне под светлината на мъждукащия прожектор.
Сега ясно се различават очертанията на крипто-татуировките покриващи люспестото ми тяло. Те са точно 157 на брой, като 3 от тях са на забранени кланове - "Джурасик Стейт", "Динозаворы в Законе" и "Орм на Рептилите!". За да бъдат разкодирани през виртуална контактна леща, собственикът и трябва задължително да притежава същата татуировка.
На раменете ми са имплантирани чип-ордени за извършени услуги от 8-те големи корпорации. С тях имам достъп до пропусквателните пунктове на всяка една корпорация.
Поклащам глава в знак на одобрение на казаното от моите спътници и отправям поглед към нашия нов познайник.

17 Ян 2018 11:44
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126220
- Парите не са всичко на този свят - казва Е.У.И.Р.Б. с убийствено отвращение в гласа. - Ако наистина ти трябват толкова, вземи си. Но не тук.
Всемирния глист притваря очи и когато проговаря отново, в гласа му звучи умора:
- В Орм оцелява само онзи, който хвърля сенките си навсякъде.
Огнения му взор сякаш прегаря дупка през главите ви. Никой от вас не успява да издържиш на погледа му и навеждате глави.
- Може би ще станете едни от нас - казва хаитянина малко по-меко. - Сбогом. Ако успеете, ще се срещнем отново.
Чевръстичко напускате гнездото и се връщате при Калчо - безименния служител на "ИККИ", който търпеливо ви чака до глайдера.
- Да ме бибипат в бибипа! - оживява се той, щом ви вижда. - Значи продължавате!
А докато се чудите какво да му отговорите той ви подава хартиен плик. Доста отдавна не сте виждали хартия, а някой от вас никога.
- Отворeте го де - подканя ви мъжът.
Вътре има сепмпла бележка, отново на хартия.

Целта на тази стандартна мисия е да провери дали притежавате в достатъчна степен способностите, необходими за работата като сенки, финансовото и информационно обезпечаване плътно се доближават до реалните условия. Всички участници в мисията и най-вече враговете ви, ще ви третират като истински сенки, въпреки че все още нямате постоянен статут в корпорацията.
Е.У.И.Р.Б.

Инфобаза (това вече си е стандартен холо кристал):
По сведения, получени от приятелски настроена шпионска мрежа, корпорация "ИКС"* от известно време разработва мащабен проект за създаване на киберприставки, подходяши за имплантиране върху извънземни. Успехът му би променил съотношението на силите в Тринайсетката до степен на разпадането й и противоречи на естествените интереси на Земята, Вселената и Всичко останало. "ИККИ" е против този проект.

*За тези с познание на Орм от 3 или повече

ИКС - Избери Каквото Сакаш е монополист на пазара на интерактивна литература и подкожно имплантиране на четци за електронни издания. През последните десет години 85% от всичко което е издадено е произведено от нея. Носят се слухове че имат интереси в енергетиката и разработване на програми за кибспейс.

*За тези с пълзене от 5 или повече

Хързулваш се в дебрите на кипспейст и директо попадаш на статията в жоропедия:
ИКС - Избери Каквото Сакаш е монополист на пазара на интерактивна литература и подкожно имплантиране на четци за електронни издания. През последните десет години 85% от всичко което е издадено е произведено от нея. Носят се слухове че имат интереси в енергетиката и разработване на програми за кибспейс. Член е на Европейския съюз от преди в Гърция да изобретят светлинните мечове.
Отделно от това намираш и някой доста по пикантни неща, от рода на това че сенките които работят за нея се наричат никси - митични същества способни да прогонват всеки от всякъде. Най вече от селенията на кипспейс. В доста оптегнати отношения е с основния си конкурент ИККИ, който от своя страна залага на агресивна рекламна кампания и директни продажби вместо на разпростаранителската мрежа.

Задача (и тя е записана на холокристала):
Да откраднете оригинал или копие на разработките по проекта от ЦМК на "ИКС" в Западното Ядро. От съображения за сигурност информацията се съхранява в магнитен вид на носител, несвързан с КПНД, така че кражбата трябва да бъде осъществена физически.

Материално осигуряване: Приложено в плика.
Освен хартиеното писмо и холокристалите** с инструкциите, в плика намираш златиста кредитна карта и миниатюрно прозрачно пликче.

**За тези с познаване на орм от 4 или повече

Такива кристалите можеш да шитнеш на черно за 30-50 ОМ, а последно когато видя да се продава хартиеното писмо беше за 700 ОМ, на точния човек де. Припомняш си и че сметката в заведението която не можехте да платите беше 2,47 ОМ

**За тези с пълзене от 5 или повече

Бърза справка в Али Баба показва, че на кристалите можеш да им вземеш 10-20 ОМ, а на хартиеното писмо 200-500 ОМ. Припомняш си иче сметката в заведението която не можехте да платите беше 2,47 ОМ

- В картата има триста хиляди ормски марки - безстрастно ви информира служителя - Идеята е сами да си купите необходимото оборудване. В пакетчето има контактна леща. Лещата има две функции. В молекулярната й структура е запаметен вероятният строеж на електроните от магнитния носител, който ще издирвате. Това означава, че когато видите целта, тя ще свети в червено. Иначе няма да знаете какво търсите. Втората е, че в нея има светодиод, свързан с проследяващо устройство тук, в "ИККИ". При нас работи телепат на повикване. Мисловният ви код е "Пешо Слепия". Достатъчно е този който носи лещата да затвори окото си и да произнесе мислено кода, за да получите помощ от корпорацията.
- Имаш право на три повиквания - добавя безмилостно служителят. - След това ставате нерентабилни и няма до получавате допълнително подкрепа.
Той се позамисля и свива рамене:
- Това е всичко. Успех.
Сега, когато се видяхте у пари, можете най-сетне да увеличите потенциала си за оцеляване в градската джунгла на Орм.

Физическите ви качества, вероятно са недостатъчни за изпълнение на една истинска сенчеста мисия и има три възможности за повишаването им:
Локалните корпуси на "Биотекс" предлагат, обшо взето, най-качествените услуги на традиционно високи корпоративни цени.
Конкурентните шопсервизи на "Бионаги" са предпочитани от по-младите потребители заради агресивната им рекламна стратегия и нестандартните услуги.
За антикорпоративно мислещите работят бийтшоповете, където можеш да получиш приставки от всякакъв произход, включително и собствено производство на собствениците.
Би било добре да се снабдите и с някакво оръжие, тъй като в момента нямате нямате никакво. Отново има три места:
Локален корпус на "Н&К"
Магазин на някоя от големите оръжейни вериги
Бийтшоп за оръжия
И накрая но не на последно място:
Целта на мисията ти е ЦМК на "ИКС": двете огромни неоготически кули от стъклохром, които се извисяват високо над Въздушния град. Очевидно е, че ще ви е нужен глайдер, за да стигнете дотам.
Нов глайдер (виж цените в Каталога), глайдер на старо (на около два пъти по-ниска цена) или...?

//В общи линии сега е момента да решите накъде ще се насочите и как ще разпределите парите си по трите основни пера.

Цвят за модериране

17 Ян 2018 16:06
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126224
Облизвам се бавно по металните си устни, примлясквам учудено и въртя очи като слон в стъкларски магазин. Проговарям жално:
- Може ли по-накратко гореописаната информация, че процесорът ми не може да обработи толкова голяма база данни.

kiril-ps.itch.io/

17 Ян 2018 16:17
Страхил Войвода
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126225
- Хора, чуйте какво ви предлагам. На пръв поглед парите са доста, като че ли забогатяхме от раз, но не е точно така. Ако искаме да спечелим много повече, трябва първо да изпълним мисията и то добре. Аз ви предлагам следното:
1. (относно оборудването): Да купим задължително глайдер-джип "Nissan Carolina"! (сигурният автомобил е сигурен шанс за бягство) Ако намерим на старо читав - ок, но трябва първо да го проверим, ако не - направо да взимаме чисто нов и с остатъчните 50 000 да си закупим оръжия, и след това ако остане нещо - да вдигнем по някой скил. Отделно можем да продадем абсолютно безмисленото хартиено писмо за 500 ОМ, но това по-скоро да го запазим за черни дни.
2. (предложението ми за план на действие): Аз (като двоен агент) да се явя пред ИКС, като кандидат за работа при тях, тъй като имам най-голям скил на "пълзене" - което очевдино е доста апетитен скил за тази фирма. Ако търсят персонал, може и да ме вземат. От там да открия със светодиода основната ни цел, както и пролуки и задни входове, през които да ви вкарам!
Отворен съм и за други планове, тъй като признавам си че не знам нищичко за тази фирма и не знам до колко планът ми е осъществим!

17 Ян 2018 16:23 17 Ян 2018 16:23 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126226
Слушам как Страхил говори, но не успявам да обработя цялата информация. Това обаче, не ми пречи да промълвя с абсолютна несигурност:
- Предложението ти, Страхиле, се приема от Дарет!

kiril-ps.itch.io/

17 Ян 2018 16:31
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126227
Бърза справка в jobs.orm показва, че ИКС в момента набират единствено хигиенисти.

Цвят за модериране

17 Ян 2018 19:42
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126228
- Страхил има необходимите качества за шпионин и още повече за хигиенист! Той може да бъде смазката, която да направи проникването възможно!

17 Ян 2018 23:34 17 Ян 2018 23:54 от Страхил Войвода.
Страхил Войвода
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126232
- Страхотно!!! Каква по-добра опция от това да се вмъкна вътре като чистач. Това е единствената длъжност, която има достъп навсякъде! Едва ли поддържат сейфа мръсен... все някой трябва да го изчисти.
Съгласен съм да се пробвам! Ще се явя на следващото интервю за чистач в ИКС!

18 Ян 2018 11:16 18 Ян 2018 13:05 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Ролева сесия по Роди се сянка - Играта #126233
Лични събития от живота на Страхил покрай работата му под прикритие.
Страхил се проваля с гръм и трясък на интервюто за работа тъй като няма абсолютно никаква квалификация и не различава Пурлан от Моноетаноламин. Все пак не признава на останалите от групата за издънката си и на следващия ден хаква мобифона на един от Чоритата на ИСК и променя списъка на избраните за длъжността. Така титулярния кандидат Леля Цецка с двадесето годишен опит и препоръки от седем Корпорации отпада от списъка и е изведена с въоръжена охрана от офиса на компанията. Срахил започва работа в отдела по почистване на септичните ями. Нещата се развиват добре и за три месеца от „изгребвач” се издига до „остъргвач”. На третата година от както работи там той мистериозно изчезва за три седмици, по късно е случайно открит в септична яма №4 и за известно време се превръща в медийна звезда - „Човекът който оцеля”. Никога не разкрива с какво се е хранил през тези три седмици. След още шест години вече е заместник мениджър отходна канализация и там среща любовта на живота си - Иван. Двамата се омъжват три години по късно и купуват свой собствен дом в покрайнините на града, на около 7000 километра от службата. Въпреки непрекъснатите им опити двамата така и не успяват да се добият с деца, което постепенно води до разрив в отношенията им и кагато Страхил си прибира от фирменото тържество по случай предсрочното си пенсиониране не 94 годишна възраст открива къщата опразнена, като багажа на Иван липсва.

Това което успява да разбере за корпорацията докато работи и предава информация не старите си другари е че ако искаш нещо от ИКС, най добре направо да говориш с Гьошев - баш никсата на ИКС.

//Страхил си уреди живота, а останалите какво правите?

Цвят за модериране
Следните потребител(и) изказаха благодарност: morphy

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Форумни игри
/
Time to create page: 0.080 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност