• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Бъдещи материали
/
Проект - Чиракът на Алхимика

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
19 Дек 2015 19:19
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 612
Проект - Чиракът на Алхимика #110991

gbm писа: писа:

George-AL писа: писа:
темата е как да заглавието - Алхимикът или алхимичката.. Но нека да приемем и игра на сенки, въпреки че съм я играл, а не помня въобще да съм се сблъсквал със въпросната Марийка. Нейсе - Пак ще говорим за някакво изключение.
Заглавието по мое мнение си е добре: "Чиракът на Алхимика". Както е споменато по-горе "Алхимичка" е добре само ако факта, че е жена има доминиращо значение в историята.

За женските образи ти започна и ме намеси с коментар на "Пари и гангстери". Не знам какво си играл в "Игра на сенки" ама Мариане Бьорн (Мари "Зеленият дракон") е главният герой и се появява във второто изречение на първият епизод. Това е т. нар. Марийка.

Вече са ти посочили "Момиче влиза в бара" и "Седемте живота на Мая", ама моята Марийка е преди тях :grin: Освен това си е истинска книга-игра. Вярно, че тук е публикуван само откъс, но аз си работя по играта когато ми остане време.

От изобилните ти коментари и от пребързаните изказвания, които правиш оставам с впечатление, че 10-е хиляди тома, които твърдиш, че си прочел си ги минал по "диагоналния метод" и се е получила страхотна каша.

П.П. Към коментара след моя пост. Докато си писал промених изречението. Беше неправилно. И аз се сетих, че като не я знам каква е тази алхимичка не мога да кажа дали на някой му трябва :flag:

Мир тогава. Въпросът тръгна оттам защото някой предложи заглавие "алхимичка" и аз го контрирах. За "седемте живота на Мая" съм съгласен" , може и да се изхвърлих, че "Чиракът на алхимиката", ще е първата книга игра, на която се набляга в заглавието че главният герой е жена, но съм визирал най-вече Плеяда, които бяха прочути с книгите -игри. Иначе по-новите автори наистина имат такива заглавия, включително и "Спасението на Аврея"
:flag:

Моя грешка [offtopic]- объркал съм игра на сенки, със сенките на мрака. И аз се чудех откъде се появи тази Марийка, като бях нинджа там, ама помня че името на КИ започваше със "сянка", а авторът е Джордж М. Джордж под един от хилядите му псевдоними."[/offtopic]

Истината ще те направи свободен

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Ян 2016 00:03
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Topic Author
Проект - Чиракът на Алхимика #111440
Заглавието си остава Чиракът на Алхимика, защото по-хубаво звучи.

Джордж, засрами се. Чакаме твои книги игри със схемата на Виртуална полиция. Мрън.

Избери своето приключение

25 Ян 2016 16:38
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Проект - Чиракът на Алхимика #112043
Ето два епизода в суров вид :-)
5
– Добре – казва Саймия – открил си някакви магически съставки – или дори само една да е. Ще ти помогна да ги превърнем в нещо полезно!
Магическите съставки са предмети със статистика А след тях. Може да използваш всяка комбинация от съставки, която притежаваш. За целта събираш кодовите числа и отиваш на епизода! (Например, ако имаш кодови числа А7 и А9, трябва да събереш 7 + 9 = 16 и да минеш на епизод 16. ТОВА Е САМО ПРИМЕР.)
Забележка: Може да направиш отвара и само от една съставка. За да направиш това, трябва да отидеш на кодовия й номер.
Забележка 2: Не може да използваш една и съща съставка два пъти в една комбинация, дори ако я имаш повече от веднъж. Комбинацията трябва да е от различни съставки. (тоест може 7 или 9 самостоятелно или 7+9, но не може 7+7 или 9+9)
Последна забележка: Може да приготвиш една и съща отвара повече от веднъж, стига да имаш необходимите съставки, разбира се!
Ако си приключил с приготвянето засега, се върни на 35 или обратно на градския площад на 68.

– Какво е това? – сръчква ръката ти – Паяжини? Да, така е, но има нещо странно в тях. Набито око имаш, чирако. Какви ли паяци са ги правили тези? Любопитно. Добре, знам какво трябва да направим. Добави киселина във водата – винаги киселина във водата, разтваря паяжините.
Под ръководството на Саймия превръщаш паяжините в сива течност. Тя я налива в колба и ти я дава.
– Отвара „Хватка на паяка” – казва тя. – Помага при катерене. Една-две капки са достатъчни. Толкова малко е достатъчно, за да изминеш дълъг път.
Добави Отвара „Хватка на паяка” в дневника си. Получаваш кодова дума Арахна и се връщаш на 5.

17 Мар 2016 23:35
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Проект - Чиракът на Алхимика #113436
Ключ

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Бъдещи материали
/
Time to create page: 0.073 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2025г.?... (17 Мнения)
    • в Работилница / Анкети
    • от Efix7
    • Today 17:17
    • САЩ`94 (14 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 13:47
    • Лед и цвете (4 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Efix7
    • Today 13:46

За контакти