Получени "Благодаря": 10
1.Момент да си формулирам въпроса малко по-добре. Ясно е, че би трябвало да има различни тригери, които влияят на локацията (време, действията ви другаде). Въпросът ми е по-скоро колко различни варианти очаквате да има локацията встрани от сюжетните развития, дори и когата това е само по-различно описание, по-различни размисли на главния герой, просто защото би било скучно да четем същото само, защото сме дошли на същото място.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Според мен има логика. Когато отивам на градския пазар, някой път може да се загледам в чешмичката, друг път във входната арка или пък в сергията на възрастна женичка.Ако някакъв фактор между две посещения не е променен, няма смисъл, а и няма голяма логика (за мен) да има различни събития/описания. Губене на обем за излишна козметика - по-добре да се добавят още случки.
Според мен има логика. Когато отивам на градския пазар, някой път може да се загледам в чешмичката, друг път във входната арка или пък в сергията на възрастна женичка.Ако някакъв фактор между две посещения не е променен, няма смисъл, а и няма голяма логика (за мен) да има различни събития/описания. Губене на обем за излишна козметика - по-добре да се добавят още случки.
Смисълът е да правиш ненатрапчив world building, без да изсипваш стени от текст върху главата на читателя. Да направиш цялостното му изживяване по-приятно и интересно и да го накараш да се потопи в този свят.
Това не съперничи с възможните събития. Приемаме, че така или иначе сме развили всички интересни случки, които са ни хрумнали за локацията и двете не са в пряка конкуренция.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas