• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Патрул за Ада 2 в 1
/
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
20 Авг 2011 03:21
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Topic Author
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25180
Някои хора вече знаят как ще изглежда корицата на новия Патрул (шлема на Вейдър изотзад на фона на космическия звезден безкрай + някои култови силуети с релефен лак на задната корица) - а всички, които вече имат Асасините, могат да си представят как ще е като качество. Въпросът е, че заглавието, колкото и успешно да се оказа, вече не се връзваше.

Така че ей на този вариант в заглавието на темата се спрях току що. Идеално пасва на всичко - и се оказа съвсем свободно. Ако ви е жал за старото заглавие, недейте. Нали са две книги вътре - първата ще си се казва "Патрул за ада", а втората - ами "Мухата отвръща на удара", разбира се. :idea: Доста буквално, предвид финала на 1ва книга.

П.П.: Безнадеждно затлачената стара тема оставяме за дефинициите на Майкъл за пародия, а коментарите по очакваната нова книга (вече и с нова корица) прехвърляме тук.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Авг 2011 08:30
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 128
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25183
Я да я видим тая корица? Качественото оформление на Асасините е образец, да. :)

Викам за трета част да говорим като излезе втората. :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

20 Авг 2011 08:38
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25185
Не е ли по-добре да бъде Езъл отвръща на удара, че в квартала имаме един с прякор Мухата и ако види книгата може да получи душевна красота :D
Но трябва да има и трета последна книга наречена Завръщането на Мижитурката :D

Избери своето приключение

20 Авг 2011 12:56
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25201
Ъм, не че нещо, ама парадията си е пародия, но да си сложиш на корицата (от която ще зависи первосигналната реакция на купувача) емблематичен фрагмент от чужд герой... За незапознатия читател няма как да е ясно, че това е шлема на Езъл, а не на Вейдър, пък като разбере че не става въпрос за книга по Междузвездни войни... Ми, аз бих си помислил, че се опитваш да продадеш книгата разчитайки на популярността на Войните, а не на съдържанието й; пък ако автора сам не вярва в произведението си, защо аз да го правя?

Виж, с две ръце бих подкрепил корицата да е като ония плакати на Войните с всички герои, само дето вместо Люк, Лея и Хан имаме Тоби, Забравих-й-името и Уили, в пародийни пози. Та тва са мойте две ст'инки по темата.

"Въпросът е, че заглавието, колкото и успешно да се оказа, вече не се връзваше" - Ей тва нещо не го схванах - хем е успешно заглавието, хем не се връзва? - Сигурен съм, че си имаш съображенията за промяната, но ако е удачно дали би ги споделил? За права ли някви става дума или какво? И да, на мен ще ми е жал за старото заглавие ( и явно си наясно че с повечето хора тук ще е така), но ако така и такатрябва да се сменя - ми, не може ли да се измисли нещо не толкова... generic? "Галактическо ченге", баси. Самосиндикално тва ще ме накара да пусна класация за най- "лейм" заглавия в книгите игри.

20 Авг 2011 13:01
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25202
Пускай, да видим. :) (Заглавието не се връзва с корицата. Пък и е доста тъпо, като се замислиш, нищо че имаше успех. Да не говорим като се преведе на английски.)

На корицата пише и "най-смешната фантастична пародия на жанра", ако смяташ, че има нещо неясно.

П.П.: Чувал си за маркетинг? Колкото до вярата, много добре знаеш, че вярвам в книгата си (и всеки, който я е чел, също вярва - без Майндкрайм, може би). Не вярвам в българската си публика, обаче, кой знае що. :lol:

20 Авг 2011 13:09
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 128
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25204
Не се сърди на човека - забележката с очевидната прилика със SW е основателна, но все пак е добре да видим корицата преди да я обсъждаме на широко.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

20 Авг 2011 13:14
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25205
С Пешо се знаем и сме стари приятели, така че не обръщайте внимание как звучи тонът му (или пък моя). Корицата тепърва ще се прави, готова е като макет и заглавие. Но решението е взето. (А текстът на задната корица е в специфичната перспектива, позната ни от филмите, на фона на звездната шир.)

П.П.2: Сега като се замисля :lol: май все пак се връзва старото заглавие. Само че с новото веднага става ясно, че е пародия. А точно със старото незапознатите може да решат, че се разказва за патрул тайфайтъри. ОК, ще помисля още - отворено е за обсъждане.

20 Авг 2011 14:08
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 372
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25210
Щом въпроса е още отворен да отбележа, че съм твърдо против "Галактическо ченге". Изобщо не е ясно от това заглавие, че е пародия - аз бих решил (в най-добрия случай), че е фантастична кримка с хумористични елементи.

В тази книга не знам как можеш да разчиташ на нови читатели. Голяма част от причината "Патрул за Ада" да беше смешно е, че бяхме заляти от книги-игри и тя освен другите неща пародираше самото понятие "книга-игра". Това и беше най-важната пародийна черта. Как ще погледне на нея читател не отварял преди книга-игра?

Така, че смело старото заглавие с някаква добавка било то "Патрул за Ада: 3D", "Патрул за Ада презареждане" или "Патрул за Ада: Мухата отвръща на удара", "Патрул за Ада: 2 в 1" или там нещо такова. Всички чели някога книгата ще загреят за какво става въпрос.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

20 Авг 2011 14:40
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25213

ze BG писа: писа:
Щом въпроса е още отворен да отбележа, че съм твърдо против "Галактическо ченге". Изобщо не е ясно от това заглавие, че е пародия - аз бих решил (в най-добрия случай), че е фантастична кримка с хумористични елементи.
Тя си е и точно тва - пародията е като допълнение.

В тази книга не знам как можеш да разчиташ на нови читатели. Голяма част от причината "Патрул за Ада" да беше смешно е, че бяхме заляти от книги-игри и тя освен другите неща пародираше самото понятие "книга-игра". Това и беше най-важната пародийна черта. Как ще погледне на нея читател не отварял преди книга-игра?
Така е, винаги съм го казвал и аз самият. Но има и предостатъчно пародия на фантастичните клишета. Чел ли си по-смешна пародия, с изключение на класическите такива? Защо си мислиш, че на нормалните читатели няма да им е също толкова забавно?

Така, че смело старото заглавие с някаква добавка било то "Патрул за Ада: 3D", "Патрул за Ада презареждане" или "Патрул за Ада: Мухата отвръща на удара", "Патрул за Ада: 2 в 1" или там нещо такова. Всички чели някога книгата ще загреят за какво става въпрос.
Как по-ясно да подчертая, че книгите от Новата вълна не са таргетирани към нас тука? Хората в общността сме, както се оказва, има-няма 100-200 човека общо - и на всичкото отгоре половината от тях се скатават. :idea: Тва не е пазар - освен ако няма да пускам книгата в 200 тираж и на двойна цена.

20 Авг 2011 14:55
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 372
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25214
Изобщо не смятам, че трябва да таргетираш 200 човека на форума. Ние така или иначе ще знаем за нея. Имах предвид да таргетираш 20,000 (или в какъвто там тираж се е издала) човека.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

20 Авг 2011 14:58
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25215
Е, за тях си има "Ейдриън Уейн и Робърт Блонд" на корицата, както и "интерактивен роман". Ако изобщо са останали много от тези хора, които да не са още в общността. Но да - признавам, че има пазарна логика. Ще помисля и върху това.

Основната ми теза обаче е, че сме задължени да спечелим Новата публика, която и понятие си няма още от КИ. И точно Патрула има добър шанс в това отношение - заради хумористичния жанр (нещо рядко и трудно за изпълнение) и пряката връзка с известни заглавия. Много по-добър шанс от 95% от старите КИ, ако се замислим.

20 Авг 2011 15:41
SecondShoe
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25218
Добре де, как ще спечелите нова публика без да предложите актуален и нов продукт? За голяма част от аудиторията тук това "Галактическо ченге" ще е страхотен подарък, но това е стар продукт, колкото и да се преправя. Хубаво е да има по една такава книга, да кажем между девет напълно нови, свежи и актуални, обаче случаят не е такъв. Защо не експлоатирате популярните в момента теми, както се правеше навремето, докато книгите-игри имаха голям успех?

20 Авг 2011 15:41
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25219
Ти ли ще напишеш книга за една седмица, че да се издаде?

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

20 Авг 2011 15:45
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25220
Моят подразбиращ се въпрос към СекъндШу е по-скоро дали си е взел вече Асасините? :idea:

20 Авг 2011 15:46
SecondShoe
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
"Галактическо ченге" Уейн/Блонд #25221
Не съм още, но въпросът стои на дневен ред.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Патрул за Ада 2 в 1
/
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Самотния вълк 6 - Царствата на терора (20 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Der
    • Yesterday 22:47
    • Тъмната Страна на Земята (52 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от Aleks~
    • Yesterday 03:30
    • 50. Софийски международен панаир на книгата 2023 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 05 Дек 2023 21:38

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg