• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Боговете на футбола

Боговете на футбола

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
11 Авг 2011 08:12
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Topic Author
Боговете на футбола #23433
От темата за "Формула 1".

Блек искам да защитя Боговете:
На книгата и липсва съвсем малко за да бъде много добра. Не знам дали М.М. умишлено го е въвел, но Купата и Лигата е трябвало да станат две взаимно изключващи се цели, които само при супер шанс да се постигнат едновременно. Майкъл дава възможност да се избира между два епизода и ти лесно ще научиш, кой е правилния след 1/2 изигравания. Ако беше сложен шанс това нямаше да е така.
Можем спокойно да оставим мениджърската част, както и момента с обира и бойния турнир (които да бъдат направени на следния принцип - грешния избор да не води до смърт, а до по-малко пари). Ако се сложи и малко шанс като вариатор, ще се получи добре.
Същината на играта, а именно мачовете могат да бъдат подобрени по следния начин:
1. Важен акцент да се постави на стартовите оценки: от тях да си направиш преценка може ли да се бориш за лигата или не (слаби оценки за зона и глуха и силни за изкуствени засади да кажем, можем съвсем да те тласнат да се бориш за купата да кажем).
2. Оценките на футболистите да се направят на следния принцип: да няма слаби оценки на един епизод, а силни на друг, ами да кажем 3 силни и 2 слаби на един и 2 силни и 3 слаби на друг.
Пример:
Ефенберг (измислям си оценките му)
Техника
Игра в защита
Физика
Шут
Игра с глава
Нека средните му оценки да са седмици. В първия епизод ще има
а: Техника, Шут и Физика са 8, а Глава и Защита са 6
б: Техника, Шут и Физика са 6, а Глава и Защита са 8
В първия случай играча ще е силен в нападение, а във втория ще е силен в защита - примерно.
Малко повече мачове като този с Милан няма да навредят.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Фев 2012 07:53
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Боговете на футбола #47452
Не съм я отварял от 16 години тази книга-игра, но си спомням, че заедно с Демоните това беше най-преиграваната книга-игра. Изключителен успех на ММ, в подходящо време да се пусне подходящ продукт.
Помня, че освен чист футбол имаше и кражби, подкупи, трансфери - супер яко. За времето си беше голям хит.

knigi-igri.bg/shop/

14 Фев 2012 09:17
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Боговете на футбола #47460
Футбола беше по-скоро фон в тази книга-игра, мениджърските галимации заемаха доста голяма част... :mrgreen: Мачовете бяха във фаза "разработка", което е повече от нормално предвид че е от съвсем първото поколение, както и трета (мисля) на автора.

"Футболът - тактическа игра" предлага много повече за мен.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

14 Фев 2012 10:55
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Боговете на футбола #47478
Пешка това последното не съм го чул. Във ФТКИ имаше добра мениджърска част, добра треньорска част, но уви и там играта липсваше - беше супер еднообразна и дори като съм бил малък пикльо на 14/15 не ми е харесвала толкова колкото ми допаднаха Боговете. Даже Боговете могат да станат супер готина книжка ако се удари едно рамо на футболната част.

Съвсем малко ще се увеличи обема ако добавим разни препитванки, когато играеш срещу Барселона и Юнайтед да кажем. Нека мачовете не се решават с подкуп ами с проверка на оценки в зависимост от това какво избираш да играеш срещу тях. Дори това може да бъде приложено и срещу малките тимчета като Доновете, Грубияните и каквито там имаше.

14 Фев 2012 11:08
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Боговете на футбола #47484
А, този похват с тестовете от "Края на коридата" не го одобрявам. Кой да ти помни какво е станало след 4-5 сезона...

На ФТИ ми хареса цикъла мач, може би е възможно да се разбие още играта, но и така съдържа достатъчно ситуации според мен.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

14 Фев 2012 11:22
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Боговете на футбола #47487
Е то това е ценното на боговете и затова е реалистична книга за българия - в коя друга книга може да уредиш мача със съдията или да симулираш контузия. Също както и в българия няма значение кой с кого играе има 3-4 отбора които се знае че са начело и единствените важни мачове на които се обръща внимание са срещу тях. Имаше хулигански изпълнения, балтии, всякакви уреждания на черно тото - всичко от реалния футбол.
Единствения мач на живот и смърт е срещи МУ който е много подробен.

И интересното беше че дори да спечелиш титлите пак можеше да загубиш ако не си събрал пари.

14 Фев 2012 11:27
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Боговете на футбола #47490

Greed писа: писа:
... И интересното беше че дори да спечелиш титлите пак можеше да загубиш ако не си събрал пари.
И обратното - да загубиш титлата и да спечелиш играта.

14 Фев 2012 12:05
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Боговете на футбола #47504
Мур вземи пусни линка към дигиталния вариант в първия пост.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

14 Фев 2012 16:20
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Боговете на футбола #47589

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
А, този похват с тестовете от "Края на коридата" не го одобрявам. Кой да ти помни какво е станало след 4-5 сезона

Без тестове - освен ако не са общо футболни. Да кажем може да бъде нещо от рода на това:
Как ще атакуваш Барселона?
А) Атака по фланговете
Каква е оценката за центриране или да кажем центриране + глуха защита
Каква е оценката за шут на центр. нападател и едното от крилата
Б) Постепенно нападение
Каква е оценката ти за постепенно нападение или постепенно нападение + контра
Каква е оценката ти на халфа за пас или на плеймейкъра за пас

Тест обвързан с това какво имаш като футболисти.

Вилорп не мога да редактирам топика и да добавям каквото и да било.

14 Фев 2012 22:57
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Боговете на футбола #47651
И в двете футболни книги-игри на ММ самите футболни срещи остават на втори план. В трите му баскетболни играта е доста по-подробно разработена в същински спортна насока. Ооставам с впечатлението, че темата за NBA е надъхвала автора много повече. Не че не е заявявал футболните си страсти, но футболът в Боговете и в ФТИ е пресъздаден твърде оскъдно и опростено, колкото да се оползотворят мениджърските решения. Във Футболът - тактическа игра цикличната схема омръзва още след първата изиграна среща. На практика ограниченията при изграждането на състава и избора на тактически схеми оставят читателя само с един-два варианта за перспективни атаки, които разклонения можеш да научиш наизуст, а шансът има просто огромна тежест, особено при атаки на противника. Това че само 4 отбора са назовани с нвякакви имена, а играчите са безименни, е огромен минус. В сравнение с всичко това Демоните в НБА и Пробив в НБА са страшно реалистични, детайлни и разнообразни. Само дето винаги съм се вълнувал от футбол, не и от баскетбол.

30 Май 2012 00:30
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Боговете на футбола #55130
Една от любимите ми книги игри показва футболът такъв какъвто е.За мен най- добрата спортна игра на Майндкрайм.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

30 Май 2012 10:08
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Боговете на футбола #55134
Супер е книгата! Скъсвал съм я (буквално) от преиграване, като сам си поставях цели - да събера колкото се може повече пари, да победя без да съм спечелил титлата и т.н. Последното е възможно при второ място в първенството и спечелена купа.

Наистина куца откъм футбол. Играеш само три мача - два с Милан и един с Юнайтед. Останалото е задкулисни игри, но и така играта е на ниво.

08 Ное 2012 14:36
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Боговете на футбола #63530
Мнението на vg се припокрива с моето. Очевидно е, че ММ е бил много по-запален по NBA в онзи период. И дори с по-бледа игра, Боговете остава една от великите книги-игри, заради интересните хрумвания с банковия обир, справянето с изнудвача, охраната на тима... (спам) За мен култов момент е онзи в мача с Юнайтед за първенството, когато от тълпата полетяват бутилки и кенчета от бира, а ти можеш да симулираш удар, с което мача е прекратен и печелиш служебно. Срещу Барса също е забавно. Там избираш кои от боговете им да подкупиш и според това дали си съобразил добре, печелиш леко. Ако решиш да не взимаш подобни "мерки", загубата е единствения даден изход - с 0:2 или 0:4. Брутално.

I pray to Myself for Myself

08 Ное 2012 19:15
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Боговете на футбола #63543
При тая сценка с кенчето все ми идеше да си запиша три точки, както в Демоните в НБА... нали заслугата за победата е изцяло моя! ;)

08 Ное 2012 20:00
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Боговете на футбола #63544
Да но от друга страна точно тази сценарийност ограничава преиграването, защото първия път е ОК такава ситуация но на втори прочит вече като знаеш какво ще стане няма никаква изненада и разнообразие.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Боговете на футбола
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg