• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Боговете на футбола

Боговете на футбола

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
10 Сеп 2013 19:08
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 98
Боговете на футбола #77222
Прочетох я днес. Изключително много съжалявам за няколкото изгубени часа в разписване на разни тактики, мислене и т.н. Всичко беше на халос.
В тая книга можеш да спечелиш шампионата(за купата не мога да гарантирам) без да вземеш и 1 мач...

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
Ревюта на "Призвание герой" разказите
"Печелившата ръка"

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Сеп 2013 22:08
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Боговете на футбола #77242
То целта не е да спечелиш шампионата или купата ада събереш пари =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

10 Сеп 2013 22:09
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Боговете на футбола #77243

Вилорп писа: писа:
То целта не е да спечелиш шампионата или купата ада събереш пари =)
Няма как да събереш пари без да печелиш титли.

11 Сеп 2013 02:51
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Боговете на футбола #77253
Вярно е, че няма как, ама... Не знам. Откровенно се подразних на афинитета на Майкъл към купените мачове. След като ми се каза в прав текст, че във "Футболът - тактическа игра" ще трябва да си купувам и мачове, реших да не я чета(или поне не сега), а да почна "Боговете..." с надеждата, че ще е нещо по-футболно. Изключае първите 100-150 страници, които имат общо с футбола само на 60%, невъзможния обир на банката, тъпите трансферни правила, тъпия плот като цяло, тъпия дневник, който изисква изключително много подреждане и разписване, вземайки предвид малкото приложение, изключае и нулевата доза преиграваемост, нямаше особено много неща, които ме подразниха.

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
"Печелившата ръка"

11 Сеп 2013 10:25
lodshadow's Avatar
lodshadow
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Боговете на футбола #77270

kartacha писа: писа:
Вярно е, че няма как, ама... Не знам. Откровенно се подразних на афинитета на Майкъл към купените мачове. След като ми се каза в прав текст, че във "Футболът - тактическа игра" ще трябва да си купувам и мачове, реших да не я чета(или поне не сега), а да почна "Боговете..." с надеждата, че ще е нещо по-футболно. Изключае първите 100-150 страници, които имат общо с футбола само на 60%, невъзможния обир на банката, тъпите трансферни правила, тъпия плот като цяло, тъпия дневник, който изисква изключително много подреждане и разписване, вземайки предвид малкото приложение, изключае и нулевата доза преиграваемост, нямаше особено много неща, които ме подразниха.

Има някои истини в мнението ти,но обирът например е доста възможен с малко късмет.При правилни качества се получава.Относно преиграването,това е една от книгите,които можеш да изиграеш по доста различни начини(с обир на банка,със златото на Кория,с треньорски качества и т.н.).Като цяло е срамота да ''храниш'' една от най-добрите книги-игри,но всеки си има право на мнение :)

FOR HONOR !!!

11 Сеп 2013 10:37
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Боговете на футбола #77272
Не знам какъв е проблема с обира, единственото неудобно при него което помня е сумака която може да откраднеш варира в зависимост от шанса.

Във футболът тактическа има само игра, няма купуване на мачове, някой те е харзулнал.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

11 Сеп 2013 10:49
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Боговете на футбола #77274
По принцип и за обира на банката и за гладиаторските битки ти трябва малко шанс - няма как да се минат при лош зар. Съвсем нормално според мен - винаги трябва да има малко късмет при подобни начинания :-)

11 Сеп 2013 12:00
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Боговете на футбола #77282
Относно "Футболът - тактическа игра": прочетох го в увода.
lodshadow, ако това беше една от най-добрите книги игри, този жанр никога нямаше да ме е грабнал.

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
"Печелившата ръка"

11 Сеп 2013 13:34
lodshadow's Avatar
lodshadow
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Боговете на футбола #77296
Както вече казах,всеки си има право на мнение...За мен Боговете е една от най-добрите книги-игри.

FOR HONOR !!!

11 Сеп 2013 19:16
Шангри
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Боговете на футбола #77306

kartacha писа: писа:
Относно "Футболът - тактическа игра": прочетох го в увода.
lodshadow, ако това беше една от най-добрите книги игри, този жанр никога нямаше да ме е грабнал.

Купуването е на съдията, което значи получаване на дузпа в края на мача. И ти, и противниковия отбор може да го направи. Това не е такъв проблем, по-гадното е, че, ако не се лъжа, само такива дузпи може да има.

"Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника."

10 Юни 2014 09:03
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Боговете на футбола #90398
Книжката с най-голям тираж и не случайно!

Сюжет: Суперагентът е загрял с шампионската титла в НБА за нови предизвикателства. Отделът му няма $ и затова сключват сделка с футболен отбор от Земята - Земляните. Сделката е следната - Суперагентът(ТИ) поемаш отбора, печелиш титлата на лигата и купата и делите печалбата 50/50 със собствениците на отбора.
Интересният сюжет е, че футбол играят и до 7 андроида - Богове, които притежават качествата на футболисти от миналато.
Началото на книжката е мениджърска част - колко са наличните средства, избор на екипировка, спонсор, разузнаване, прес-отдел, охрана и известни лекари, след което има възможност за повишаване на финансите - или обир на банка, където сумата зависи от късмета, (все пак не е ясно колко пари има във всеки момент в една банка)или спечелване на боен турнир, където сумата е твърда. Следва трансфери на Богове и игра! Сблъсъци с груби отбори, купуване на съдии и играчи, купени съдии, мръсни номера, и борба за титлата с Милан, Барселон и Ман. Юн! След края на сезона, дори и без спечелена титла отиваш да се бориш за купата. Като финалът е с Ман.Юн.
Реално както някой беше казал по-горе, футболът е фон, но все пак има 3 мача, които се играят! Тестовете изобщо не са дразнещи, защото не са статистически и реално допринасят само за треньорските оценки, ако на някой не му харесват може да мине и без тях.
Страхотна книжка, която бях успял да забравя, но се радвам, че си припомних. Задължителна за всеки фен на жанра. Изобщо не е лесна, а ако човек поиска може да си прави и нива на трудност... Купата е голям зор, само късметът(зарът) ми помогна да я взема :geek:

10 Юни 2014 20:51
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Боговете на футбола #90439
Не си спомням да е чак толкова трудна.

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Просто взимаш всички британски играчи и си готов.

Избери своето приключение

16 Юни 2014 11:56
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Боговете на футбола #90721
Преди двадесет години и един ден /на 15.06.1994г./ си купих книжката, която се превърна и в една от най - любимите ми. :-) Много малко са книжките, на които им помня чак точната дата, когато съм ги купил, но тази определено е една от тях.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

01 Ян 2015 10:59
Lighthammer
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Боговете на футбола #99905
Чета някои от критиките към тази велика книга-игра и направо се чудя...
А, бе, хора, тази книга излезе в зората на жанра в България, когато повечето автори се опитваха да подражават на слабите чуждестранни, наблягайки на литературата и не обръщайки толкова внимание на играта, а с тази книга Майкъл просто изби рибата! Да, правилните избори се научават и това влияе на следващите изигравания. Да, футболът не е толкова много. Обаче това беше първият такъв опит, във време, в което все още всички се учеха. И този опит беше страхотен успех! Всеки, на когото не му харесва я футболът, я Майндкрайм, би могъл да го отдаде на излизане в точното време, и със сигурност има и от това. Обаче знам и две други неща. Първо: преди "Боговете" аз не гледах футбол, а след това имах периоди на следене на всички отбори от големите първенства - особено и след излизането на "Футболмания '98". И второ: моите "Богове" са окъсани от препрочитане!

02 Фев 2015 16:59
Peter Lee
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Боговете на футбола #101035
Страхотна книга- игра, имам прекарани десетки часове с нея. Но имам и два въпроса. Единия е можи би по- общ и касае почти всички книги на Майндкрайм:
1. Защо преходите от епизод на епизод бяха през един- два епизода?! Дразнещо беше, миг невнимание и виждаш по- добрия избор, дори и да се мъчиш може да стане това. Навремето предполагах, че. Майкъл Майндкрайм това го е правил за по- лесно за него, като си пише на файла на компа епизодите един след друг.
2. Защо в схемата с играчите на терена, те са 12?!

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Боговете на футбола
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg