• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм

Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм

• 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • ...
  • 15
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15
07 Авг 2018 14:13
Ronin15
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #128742

SatanicSlayer писа: писа:
Ами като например, че започваш с 20 точки разлика в полза на противника. А и две от числата на зара срещу Чикаго е против теб, защото ще губиш 9 точки.

Така е, Сатаник. И въпреки всичко е възможно да обърнеш шансовете в твоя полза. - 20 и повече даже си срещу Сиатъл и Лейкърс. И въпреки, че срещу Чикаго играта два пъти ми поиска лидери, успях да победя.

Надявам се някой да се пробва, наистина! Играта става повече от интересна.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Авг 2018 14:18 07 Авг 2018 14:28 от Ronin15.
Ronin15
Котарак
Котарак
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #128743

Efix7 писа: писа:

Ronin15 писа: писа:

Ефикс писа следното:
Като цяло, ако събереш всички добри останали играчи, можеш да докараш всички оценки да са ти силни. Теоретично е възможно, на практика не е ясно дали зара няма да ти изневери.

Именно, че се оказа, че не само теоретически, а ПРАКТИЧЕСКИ нещата се получават. Получи ми се от втория опит. В първия не ми вървя прекалено много. При втория дори не мога да кажа, че шансът беше кацнал на рамото ми. Да кажем, че ми провървяваше в 60 % от ситуациите, а в другите 40 % не.

И все пак не разбирам при положение, че толкова настояваш за незаменимата важност на лидерите, мислиш, че това е лесно.

Опитай, от опит глава не боли! Чакам и Сандо да се изкаже :)

07 Авг 2018 14:56 07 Авг 2018 14:58 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1587
Topic Author
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #128744

И все пак не разбирам при положение, че толкова настояваш за незаменимата важност на лидерите, мислиш, че това е лесно.

Защото смятам, че е възможно. Това, което казвах е, че пропуснатите ползи от това да не играеш с "лидерските" забранени играчи са по-големи от тези с "Джейсън Кид"-ските забранени играчи. А след това, че ролята на лидерите в мачовете с Чикаго е изключително важна и имат по-голяма, така и такава тежест. Но не и че е незаменима. Такова нещо не съм писал. Нямам проблем да кажа, че греша, ако греша. В математиката това е лесно, там място за его няма. Числата са си числа, не можеш да ги промениш. Както и разбрах, че след двата анализа, че не греша. Аз нямах и представа дали ще съм прав или не, когато започнах да сравнявам числата ... Можеше още на първия анализ да се окаже, че греша. :hello:

И въпреки, че срещу Чикаго играта два пъти ми поиска лидери, успях да победя.

Дадено:
Всички оценки са силни и в отбора няма лидери.

Търси се:
При какви други условия ( като личности ) е възможно да се победи Чикаго

Решение:
Гледаме схемата на мача и играем по нея. Тука сме толкова професионалисти вече, че да четем литературен текст е под нашето ниво. :lol:
Епизод 746 - теста - вземаме макса и сме на +4

Цикъл - Run 1

Епизоди 711/712 - защитни тактики - ако минем през опит или резервна скамейка ставаме на +5
Епизод 714 - лидери - първо минаване и падаме на -4
Епизод 721 - комбинации в нападение - задължително правим тройка и вече сме на -1
Епизод 738 - тактически варианти - разбира се, че правим далечна стрелба и отиваме на +2

Цикъл - Run 2

Епизоди 711/712 - защитни тактики - ако минем през опит или резервна скамейка ставаме на +3
Епизод 714 - лидери - второ минаване и падаме на -6
Епизод 721 - комбинации в нападение - задължително правим тройка и вече сме на -3
Епизод 738 - тактически варианти - разбира се, че правим далечна стрелба и отиваме на 0

Цикъл - Run 3

Епизоди 711/712 - защитни тактики - ако минем през опит или резервна скамейка ставаме на +1
Епизод 714 - не минаваме през лидери, т.е. това е нашия Х
Епизод 721 - комбинации в нападение - задължително правим тройка и вече сме на +4
Епизод 738 - тактически варианти - разбира се, че правим далечна стрелба и отиваме на +7

Готово, Чикаго са победени с +7 точки и два пъти сме ударили проверката на лидерите. Къде е X? На личностите, но това няма значение, защото там няма как да загубим 7 точки, защото няма как да сме стигнали дотук и да нямаме поне двама борци.

Извод:

Ако преминем три пъти през цикъла (мача) и случваме всеки път проверка на лидерите, то ще сме на -2 т.е.теоретично ще загубим. Вероятността това да се случи е два пъти по-малка от тази да не се случи т.е. рискът е оправдан.

Отделен е въпроса как ще успееш да достигнеш до мача с Чикаго. Но за това си трябват отделни анализи ....

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

07 Авг 2018 15:03
Ronin15
Котарак
Котарак
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #128745
Така е, рискът е оправдан, именно и аз това твърдя. Иначе ще ти докажа с математика защо Кид и компания са по-силни и то точно коментирайки твоите таблици и ще го направя. При мен няма его, просто открих няколко неща в тази игра и се радвам, че има хора, на които да ги споделя, както и че са готови да спорят с мен. Има само ентусиазъм, ако той изглежда като его, прощавай. Но тия дни ще се върна към Кид и компания. Сега ми е интересно да опитате с 0 лидери. Доста е депресиращо, но геймплеят се изостря на макс :)

07 Авг 2018 15:29
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #128746

Така е, рискът е оправдан, именно и аз това твърдя. Иначе ще ти докажа с математика защо Кид и компания са по-силни и то точно коментирайки твоите таблици и ще го направя. При мен няма его, просто открих няколко неща в тази игра и се радвам, че има хора, на които да ги споделя, както и че са готови да спорят с мен. Има само ентусиазъм, ако той изглежда като его, прощавай. Но тия дни ще се върна към Кид и компания. Сега ми е интересно да опитате с 0 лидери. Доста е депресиращо, но геймплеят се изостря на макс :)

Забравих да допълня вероятността за "идеалния run", който теоретично е възможен. Тя е, със закръгляне нагоре, 1 % С други думи, трябва три пъти да преминеш през 1% шанс и ще победиш Чикаго без лидери и без да гледаш качествата на играчите. Така ги "изолираме" и можем да ги обърнем, вече под формата на booster-и, с които да увеличим този 1% шанс.

Какво можем да направим?

- да съберем 4-ма тройкаджии
- да съберем 7-8 пробивача и още толкова борци

Остава да видим дали това е възможно, как да го направим и като го направим, с колко ще си увеличим този 1% шанс ....

07 Авг 2018 15:41
Ronin15
Котарак
Котарак
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #128747

Efix7 писа: писа:

Забравих да допълня вероятността за "идеалния run", който теоретично е възможен. Тя е, със закръгляне нагоре, 1 % С други думи, трябва три пъти да преминеш през 1% шанс и ще победиш Чикаго без лидери и без да гледаш качествата на играчите. Така ги "изолираме" и можем да ги обърнем, вече под формата на booster-и, с които да увеличим този 1% шанс.

Какво можем да направим?

- да съберем 4-ма тройкаджии
- да съберем 7-8 пробивача и още толкова борци

Остава да видим дали това е възможно, как да го направим и като го направим, с колко ще си увеличим този 1% шанс ....

Пак казвам, шансът ми за победа дори без лидери е повече от 50 %, така ги нагласих играчите. Аз ще пусна дневника и ти сам ще го изчислиш, за да видиш, че е така. Но наистина чакам да видя дали някой ще се пробва. Много теория, малко практика станаха нещата.

07 Авг 2018 17:45
Ronin15
Котарак
Котарак
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #128748
Направих една бърза математика по теорията на вероятностите и установих следното. Ефикс е прав. При мачовете с Чикаго при напълно УСРЕДНЕН ШАНС съм на около средно -4 точки зад тях и на -7,5 в последния мач, защото в третия има още едно преиграване и съответно шансът намалява.

Тоест, ако се абстрахираме от шанса, първите два мача трябва да свършат с - 4 загуба, а ако има трети - 7-8 точки.
Което вече не ми се смята съвсем прецизно, но БЕЗ ЛИДЕРИ вероятността да биеш Чикаго е около 40 %, а вероятността да загубиш около 60 %.
Което пък значи, че най-много на третия път би трябвало да превъртите играта БЕЗ ЛИДЕРИ.
Ако разбира се досетите какъв отбор да построите. Общо взето има само един възможен, този, който направих след няколко преигравания. При всяка дори най-малка грешка в селекцията той драстично би паднал. Да живее математиката :)

Чакам смелчаци да се пробват!

07 Авг 2018 20:24
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #128750
Ако наистина мислиш, че вероятността да биеш Чикаго без лидери е 40%, то колко е тогава, ако имаш 3 лидера? 60? 80?

Играта, дори и с лидери на най-сложното ниво е изключително трудна и предизвикателна.

Преди малко направих 2 опита за играя, както си описал - е, претрепах се като куче. Хвърлям крив зар и съм дотам. Късмета играе прекалено голяма роля на нивата, на които я играем в момента ....

13 Авг 2018 16:38
Sando
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 70
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #128842
Последните няколко дни са ми изключително натоварени и ще направя разиграване без лидер най-рано в събота.
Не мисля, че има предизвикателство, особено ако мога да си избирам кой да ми се падне от драфта.

16 Авг 2018 13:48 16 Авг 2018 13:55 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 612
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #128868
малко общи наблюдения. Патрик Юинг е безценен лидер, а и невероятен център Дава двойни победи на всички центрове-звезди,
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
а в мача с Рокетс много помага,
но е ужасно скъп. Съвет -. започни първия сезон със слаб център, събери пари за Юинг и го купи в началото на втория сезон, за да мачкаш с него.
второ- Грант Хил- задължително. през сезона ще те донесе 4-5 победи, но през плейофите е безценен. Сещам се поне два мача в които те питат имаш ли Грант Хил. Задължително го купи най-късно до началото на втория сезон.
трето Шон Кемп - най-евтиния лидер, но изисква много точки авторитет - съветвам те да събираш авторитет, за да можеш да го купиш през третия сезон.
четвърто Мич Ричмънд - унивелсален играч - лидер, тройкаджия, защтинк, фаладжия. Фаладжиите в тази игра са много малко, а Ричмънд е и фаладжия, и лидер. на някой 28 милиона може да му се стори скъпо - купете Джейсън Кид и Стив неш. Добре е да имате пари за Мич Ричмънд през третия сезон, когато няма да му плащате заплата.

Други полезни играчи са Джейсън Уилямс,Чарл Оукли, Джон Старкс, Дани менинг, Шърман Дъглас, Крис Гатлинг, а от драфта - Тим Дънкан, Шариф АБдур Рахим и Маркъс Камби.
в плейофите лидерите са много важни в противен случай сте много зависими от зара. В мача с чикаго фаладжията е решаващ.

Истината ще те направи свободен

19 Авг 2018 19:39
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #128947
Ще може ли тази тема да бъде отцепена от първото мнение на Ронин 15 и да бъде прехвърлена в подфорум - Форумни игри?

Избери своето приключение

23 Авг 2018 23:15 23 Авг 2018 23:16 от SatanicSlayer.
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #129074
Играя го без лидери. Имам адски много пари и тъпи играчи, които да купувам. Един от големите проблеми при липстата на лидери, че опита ти остава под лимита, което също не е добре.
След това изиграване мисля да си сглобя отбор само от драфта.

Избери своето приключение
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, Ronin15

24 Авг 2018 09:03
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #129077

Играя го без лидери. Имам адски много пари и тъпи играчи, които да купувам. Един от големите проблеми при липстата на лидери, че опита ти остава под лимита, което също не е добре.

Пусни дневника от играта си, когато играеш с Дрийм Тийма от драфта, че ми стана любопитно. Наистина остават много парти, които няма какво да ги правиш, но можеш да ги "трампиш" за престиж.

Иначе аз спрях да я играя, защото вложих усилия в един футболен мениджър. Ако успея да набутам демото в 1000 думи и затворя един шампионат с бързо изиграване на мачовете, без преминаване през ситуациите, ще участвам с него на конкурса по гейм дизайн.

24 Авг 2018 09:34
Ronin15
Котарак
Котарак
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #129078

Успех Сатаник! Чакам с любопитство дневника :). Да, драфта е важен, затова включих в условите "сделки" с избор на двамата играчи. Аз съм готов с моя дневник и таблиците, но не искам да спойлвам, за това чак когато се пробвате и вие!

Поздрави :)

24 Авг 2018 20:51
Sando
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 70
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #129095
С условието да си избираш двама играчи от драфта играта става елементарна. Стари резултати не си пазя, но броя плюсове, които се вадят от такава игра е потресаващо висок. По-късно ще поснта кои играчи се ползват за целта и в какъв ред се взимат.

• 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • ...
  • 15
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15