• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
ТОРНАДО 6

ТОРНАДО 6

• 1
  • 1
09 Фев 2013 03:12
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Topic Author
ТОРНАДО 6 #66801
Честно казано много слабо помня тези разкази. Но си спомням, че ми бяха харесали, играта беше със сложна система и много оръжия. Историята беше малко идиотска с тези амазонки... Но си мисля, че играта беше впечатляваща, имаше истинска военна атмосфера и сякаш системата пасваше точно. Сещам се, че се хвърляха разни бомби с наименования Б крах и разни такива. Имаше много екшън. Избираха се 6-тима герои от различни националности, като единият дори беше българин. Като дете ми хареса много, може би трябва да я преиграя в скоро време.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

09 Фев 2013 13:06
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
ТОРНАДО 6 #66814
Една от най-добрите поредици на ММ. Единствената, на която не съм успял да събера максимума точки, невъзможно е просто. Искрено се изненадах, когато открих, че трета част е по-трудна дори от първата.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

09 Фев 2013 19:31
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
ТОРНАДО 6 #66847
Не ги помня, но ме съмнява да е невъзможно. В това отношение, автора винаги изпипваше системите си, така че да може да бъдат събрани точките. Е сигурно е много трудно, но невъзможно не ми се вярва да е.

09 Фев 2013 20:01
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
ТОРНАДО 6 #66849
Имах предвид, че аз не успях нито веднъж. В "Торнадото" се съмнявам да има грешка, просто си беше много трудна. Виж, в Хлапето 1 не успях да намеря начин да събера пълния резултат.

10 Фев 2013 06:03
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
ТОРНАДО 6 #66862
На мен не ми допаднаха. Както и друг път съм казвал, радвам се че ги има, защото са интересен експеримент. Но, твърде много зависи от началното снаражение, което няма как да оптимизираш до ентото преиграване. И да, играта е адски трудна.

При ММ има грешки - можете да проверите разказите му от старите Мегаигри, по конкретно Преди полунощ и След полунощ. Там максималните оценки са недостижими. Не можеш хем да вземеш чашата със светена вода (+1), хем да прегърнеш Мери (+3), защото я оливаш и получаваш +1 (и губиш водата). Ако имаш водата, правилно би било да не й се натискаш, но и тогава си на точка от максималната обявена крайна стойност (ако не си сгафил и на другите места). Това за Преди полунощ. Не мога да се сетя къде беше врътката за След.

10 Фев 2013 10:53
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
ТОРНАДО 6 #66866
Не ми е сред най-любимите неща на ММ, главно защото има много игра и малко литература, а на мен просто не ми харесва така. :angel: Но пък "Принципи на оцеляване", писано от другото превъплъщение на ММ, и досега ми е любимо четиво. :)

10 Фев 2013 22:11
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
ТОРНАДО 6 #66911

Рони# Мейдей писа: писа:
При ММ има грешки - можете да проверите разказите му от старите Мегаигри, по конкретно Преди полунощ и След полунощ. Там максималните оценки са недостижими. Не можеш хем да вземеш чашата със светена вода (+1), хем да прегърнеш Мери (+3), защото я оливаш и получаваш +1 (и губиш водата). Ако имаш водата, правилно би било да не й се натискаш, но и тогава си на точка от максималната обявена крайна стойност (ако не си сгафил и на другите места). Това за Преди полунощ. Не мога да се сетя къде беше врътката за След.

Е там е още в началото на кариерата си, където може и да ги е допускал. Но все пак в повечето му схеми, грешки не присъстват и точно Торнадото си мисля, че бе изпипано.

24 Авг 2013 22:54
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
ТОРНАДО 6 #76095
ТОРНАДО 6 има най-хубавата корица, която съм виждал - корицата на М1.

knigi-igri.bg/shop/

25 Авг 2013 00:00
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
ТОРНАДО 6 #76101

kiril_ps писа: писа:
Имам спомен, че тази корица съм я виждал и на нещо друго...

10 Ное 2013 09:09
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
ТОРНАДО 6 #82519

Monevwww писа: писа:

kiril_ps писа: писа:
Имам спомен, че тази корица съм я виждал и на нещо друго...

Майкъл спомени в темата за "крадените корици", че Пепи Станимиров вече е имал готова корица, та Майкъл е трябвало само да опише "жълтите бойни хелипокпери". :wink:

Относно самата игра, ми идва на ума нещо интересно за концепцията - ами то реално няма кой знае колко игра. В смисъла на правене на избори, защото историята не само че е линейна - зареждаш автоматите, и по пътя само те питат с какво гърмиш.

Като се замисля ми напомня на флаш-дефендърите, само че с обърната концепция - "човечето" минава по картата, и трябва да му стигне ресурса. (Което прави играта истинска стратегия, по същество).

Като се замисля тактическия елемент идва във втора и най-вече трета част, където се играе с по няколко героя - и ролите се разпределят, има значение кой на каква позиция е, как се подхожда към ситуациите. Крайно време е да си я преиграя... :twisted:

24 Окт 2015 15:45
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
ТОРНАДО 6 #109222
ТОРНАДО 6 - дали са извънземни амазонки, терористи, зомбита, орки или каквото и да е няма значение, защото това е игра! Избираш си герои, въоръжаваш ги и започваш да унищожаваш. За мен първата е най-трудна, защото трябва добре да си подбрал героите, така че да имаш шанс във втората част, да внимаваш много с изборите, има игра по карта...Максимални резултати са невъзможни, но това те кара да преиграваш играта. Втората и третата са още по линейни, но пак всичко зависи кой къде си поставил и как си го въоръжил. Другото хубаво нещо е, че всяко приключение може да се играе и без другите две, така дори да нямаш някой брой, няма проблем.
Наистина е от силните неща!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

20 Юли 2017 18:42
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
ТОРНАДО 6 #123384
Яко спойлери! Давам пример за изиграване - не казвам, че е най-доброто има по-добри, а и тук много неща зависят от висок зар!
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Та Вилорп ме е помолил и сега разкоствам ТОРНАДОТО! Давам ви един примерен вариант за максимален брой точки - 15 (Муниции под 120, разрушения над 45 и спасени командоси над 71). Първо за Водача са необходими бързина, точност и стрелба за унищожаване на преградите и зрение за унищожаване на последната цел с по-малко заряди антигрив. Затова избирам Мануел Васкес - той има товар 85, но Абеди Андрома и Васил Аспарухов имат по-добри оценки за втората част и си ги пазя за там. Васкес има зрение 6! и сбор от другите 3 умения = 11. Екипирам го с 2 ракети, 3 антиграва и 24 пълнителя. С 2-те ракети и 3-те антигрива (+зрения) унищожавам двата обекта, използвам 7 пълнителя (връзва ми да хвърля 5 или 6), за да унищожа барикадата - така правя за Водача муниции - 47, разрушения 17(6 за обект 4, 1 за барикадата и 10 за обект 1) приключвам с 17 останали пълнителя, за Хулигана и Бързака е важно да имат висока оценка за психо. Хулигана взимам Дан Мелър. ПСихо му е = 5 (има проверка при психо поле за психо + зар > 8) Бързина, точност, стрелба = 15 (тук + зар ми трябва > 18, за да използвам само по 6 пълнителя при двете барикади). Взимам 2 ракети за 2-та обекта и 20 пълнителя, приключвам с муниции 32, разрушения 14 и 8 пълнителя, Ким Тай Фун е моят избор за Бързака, защото оценката му за психо е 6, а има проверка за психо + зар > 9. Бързина, точност и стрелба = 16, което дава големи шансове при унищожението на двете барикади. Въоръжавам го с 1 антигрив, 2 ракети и 23 пълнителя, приключвам с муниции - 40, разрушения 15 (важно е да се унищожат 2 барикади) и останали пълнители 10. Така общо - муниции - 47+32+40 = 119, което носи 5 точки; Разрушения - 17+14+15= 46, което също носи 5 точки; спасени командоси в този вариант всеки останал пълнител носи 2-ма командоса - 17+8+11=36x2=72+1 бонус+ 73, което също носи 5 точки

Така надявам се, че поне някой ме е разбрал :) Играта е страхотна, линейна, но е трудно да се напипа нужния баланс, за да се получат максимални оценки + че наличието на шанс го прави още по-трудно. Има и други варианти, които биха били по-лесни (просто си пазя героите с 80 товар за следващата част).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, Etom

23 Апр 2022 17:23
mkstoyanov
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 45
ТОРНАДО 6 #139980

Pe6ka_S_Mnenie писа:
Една от най-добрите поредици на ММ. Единствената, на която не съм успял да събера максимума точки, невъзможно е просто. Искрено се изненадах, когато открих, че трета част е по-трудна дори от първата.

Играта си е трудна и хич не е линейна, но има решение за максимален резултат.

Водача: Мануел Васкес с 2 ракети, 3 антиграва и 24 пълнители
Хулигана: Жул Вийон с 2 ракети и 20 пълнители
Бързака: Ким Тай Фун с 2 ракети, 1 антиграв и 23 пълнители

Ако приемен че всяко хвърляне на зара носи 4, 5, или 6, то схемата е следната:

Водача разбива обекти 1 и 6 и барикадата на Г-2 с 48 точки муниции, 17 точки разрушения и остават 17 пълнителя.
Хулигана разбива обекти 2 и 3 и барикадите на В-5 и северната барикада на Г-4, това са 32 муниции, 14 разрушения и остават 8 пълнители.
Бързака разбива обекти 4 и 5 и барикадите на Б-2 и А-3, 39 муниции, 15 точки щети и остават 11 пълнители.

Общо точки, муниции 119, щети 46, спасени десантчици 73.

Проблема е че всички барикади трябва да се разбият със зар от поне 4, ако само една барикада падне с допълнителен пълнител то резултата пада от 15 на 13. Има още устоявана на две психоатаки и една реакция на Водача, това може да се спечели със зар 3 но при повторно хвърляне. Общо шанса става около 2.8%.

За да намеря схемата трябваше да напиша играта на компютърна програма, но мога да каже че си струваше :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

04 Юни 2022 02:52
gishena
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
ТОРНАДО 6 #140128
За мен пък се октрои литературният разказ "Принципи на оцеляване".

След новото издание, бих се радвал да прочета за новия враг, против когото Земята трябваше да се изправи (не е Ковид, действието е доста напред в бъдещето), загатнат в епилога на третата част....

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
ТОРНАДО 6
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg