• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Нова книга-игра на футболна тема ?

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
05 Ное 2011 16:21
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Topic Author
Нова книга-игра на футболна тема ? #35680
Искрената ви заблуденост е впечатляваща, особено в склонността си да съветва.

Ако УЕФА са сключили договор с някое издателство за книги-игри, в което пише, че му дават изключителни права за издание, свързано с ЕВРО 2012, тогава би имало пречка. Вероятността за това е горе-долу равна на тази току-що да съм разговарял с Платини и той да ми е казал: "Добре, обаче в замяна искам автограф от Гонзо."

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Ное 2011 16:47
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Нова книга-игра на футболна тема ? #35683
Ще се изненадаш какви чудесии попадат под авторско право. ;)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

05 Ное 2011 16:53
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Нова книга-игра на футболна тема ? #35684
Още докато Берба беше в национала той каза следното в едно интервю:

Капитанът на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов направи изявление чрез БТА във връзка със зачестилите случаи на безразборно използване на името му от страна на различни печатни и електронни медии, както и на частни лица и фирми.

"Официално възразявам срещу използването на лика и името ми по какъвто и да е начин без моето знание и съгласие. След като сумата, платена за мен от настоящия ми работодател е обществено достояние, би следвало всеки да си дава сметка, че това предполага и строги правила за използването на лика и името ми, които са уговорени изрично и прецизно в професионалния ми договор с ФК "Манчестър Юнайтед".

Подчертавам, че всяка свободна трактовка на мои снимки и публикации, изявления и събития, в които съм участвал, неизбежно нарушава както професионалните, така и личните ми права и интереси.

Категорично заявявам, че няма да допусна трупане на популярност и облаги за своя сметка и с всички възможни законови средства се противопоставям и ще се противопоставям на всички действия в тази посока, независимо от кого и защо са извършени.

Очаквайки подобаващо уважение към мен, с уважение към Вас, Димитър Бербатов"
, се казва в изявлението на капитана на националния отбор по футбол чрез БТА до всички печатни и електронни медии в България.

Не че не искам да има футболна книга-игра, ама трябва все пак да се проучи по сериозно всичко внимателно. Чудя се дали ще мога да се говори с Боби Михайлов по този въпрос.

Избери своето приключение

07 Ное 2011 09:20
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Нова книга-игра на футболна тема ? #35773
Хващаме го Боби за спонсор и правите книжката за българското първенство, при това легално =Р

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

07 Ное 2011 10:43
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 19
Нова книга-игра на футболна тема ? #35785
Хм...
Е ако не се кръщава книгата по някакъв будещ противоречия начин, си мисля, че не би имало проблем да се поставят реални имена на отбори и играчи. Най- малкото тези имена така или иначе постоянно се използват навсякъде. То ще излезе, че вестниците нямат право да пишат за тия хора.
От друга страна признавам, че никаква представа нямам за общоприетото законодателство по този проблем, но все ми се струва, че някоя малка книжка с малък тираж едва ли ще предизвика толкова шум, че въобще да стане тема за такива проблеми....

07 Ное 2011 11:16
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Нова книга-игра на футболна тема ? #35788
Не съм чувал Майкъл да имал проблеми с имената в Боговете на Футбола и трите баскетболни. Чак в Футболът - Тактическа Игра няма имена, само номера и качества. Може ще е полезно да се пита Майкъл (или поне няма да навреди). Даже мисля да го направя, и без това отдавна не съм му писал.

07 Ное 2011 11:26
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Нова книга-игра на футболна тема ? #35789
Ами Футболмания 98 излезе през 98-ма и беше пълна с имена :)
Аме не се знае тогава как са стоели нещата...

07 Ное 2011 13:15
Alex-dan
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Нова книга-игра на футболна тема ? #35792
Гласувах с ДА! :)
Интересно, че Футболмания явно на времето изобщо не е стигнала до Димитровград и сега разбирам за нея. Спомням си, че инспириран от Боговете на футбола през 1997-ма бях направил настолен вариант за да цъкаме със съученици. Разбира се тогава футболните игри с изключение на ФИФА '96 бяха под формата на малки човечета по полето и такъв настолен вариант с табло, представляващо разграфено на квадратчета игрище не изглеждаше толкова морално остаряло, както е в момента с развитието на PC игрите, та се бяхме зарибили доста... Играчът нареждаше футболистите по таблото според схемата си на игра и противника, а самите футболисти се движеха според бързината им всеки ход с определен брой полета. Имаше още 6-7 основни качества, които бяха базови, а имаше и модификатор Форма, който се отразяваше за конкретния мач. Играчът с топка в крака можеше да прави каквото си поиска, пас, шут, финтове като се сравняваха качествата с противниковия пазещ го футболист +бонус ако са двама или повече. Разстоянието като брой полета оказваше влияние на успеха на пасовете, ударите към вратата и т.н. Бях взаимствал от Боговете това в отбора да има 4-5 звезди, колкото позволява първоначалния бюджет, а другите да са стандартни играчи. В последствие с победите се градеше по-добър отбор.

@Facebook | @DeviantArt

07 Ное 2011 16:26
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Нова книга-игра на футболна тема ? #35829

vg писа: писа:
Искрената ви заблуденост е впечатляваща, особено в склонността си да съветва.

Ако УЕФА са сключили договор с някое издателство за книги-игри, в което пише, че му дават изключителни права за издание, свързано с ЕВРО 2012, тогава би имало пречка. Вероятността за това е горе-долу равна на тази току-що да съм разговарял с Платини и той да ми е казал: "Добре, обаче в замяна искам автограф от Гонзо."
Принципното положение: това, че праводържателят не е продал конкретните права на някого другиго НЕ означава, че са твои или общи тия права. Или че ги няма. Значи просто, че имаш теоретичната възможност да си ги купиш от праводържателя - на съответната пазарна цена. Логика елементарна.

Разбира се, ако говорим за аматьорско некомерсиално издание - никъв проблем. Но никое издателство няма да рискува с продукт с пиратствани права - дори в БГ. (Освен ако не ги загризе носталгия по отминалите пиратски времена и не преценят, че престъплението си заслужава. :lol: )

07 Ное 2011 18:58
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Нова книга-игра на футболна тема ? #35841

SecondShoe писа: писа:
[offtopic]Всъщност това не е съвсем вярно. Пример: www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=862578 [/offtopic]

Уейнчо, уейнчо....

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

07 Ное 2011 19:16
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Нова книга-игра на футболна тема ? #35843
Аз чета всичко - а ти хем не четеш, хем скачаш. :mrgreen: Прочети ми пак последното изречение от предишния пост, ше ти избоде очите. Намерили баш Антовия да дават за пример. :rolleyes:

И забележи, че дори той - като са го хванали - е издухал супата и сега може само да подарява пиратската си книга, за да направи мръсно на колегите си от Колибри (но не и да я продава).

08 Ное 2011 00:39
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Нова книга-игра на футболна тема ? #35868
Майкъл казва, че самото "европейско първенство" е запазена марка.

08 Ное 2011 09:44
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Нова книга-игра на футболна тема ? #35889

Ейдриън Уейн писа: писа:
Аз чета всичко - а ти хем не четеш, хем скачаш. :mrgreen: Прочети ми пак последното изречение от предишния пост, ше ти избоде очите. Намерили баш Антовия да дават за пример. :rolleyes:

И забележи, че дори той - като са го хванали - е издухал супата и сега може само да подарява пиратската си книга, за да направи мръсно на колегите си от Колибри (но не и да я продава).

Между другото на мен ми я подариха тази книга :)
Оказа се приятна :)

08 Ное 2011 15:02
KirilS
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Нова книга-игра на футболна тема ? #35914

Ro#i# писа: писа:
Майкъл казва, че самото "европейско първенство" е запазена марка.

В днешно време едва ли не всичко футболно (че и спортно въобще) е запазена марка и винаги може да те погнат за нарушени права (стига да си струваш, разбира се).

Навремето издателство Астрала не взеха никакъв лиценз и в последния момент промениха имената на футболистите в "Гол! Българи юнаци". Стана една такава гадна каша. Лечков се превърна в Йордан, Балъков стана Красимир 1, Кременлиев - Емил 2 и т.н.

Издателство Хермес ми казаха, че са се договорили с БФС за "Франция 98", но "парен каша духа" и аз използвах минимално истинските фамилии на футболистите. По онова време явно нямаше опасност да ги подгонят от чужбина заради ползването на Роналдо, Клинсман и сие, но за българските футболисти се искаше договорка.

08 Ное 2011 16:30
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Нова книга-игра на футболна тема ? #35915
Добре де, излиза, че и Мега са купували права за Футболмания 98?
Ми то там имаше имена на 300+ футболисти, клубове и т.н. Интересно как и дали изобщо са го уредили.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Time to create page: 0.127 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Ярост" - ревюта и коментари (39 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от Mindcrime
    • Yesterday 21:20
    • Топ 9 любими книги (Върджил Дриймънд) (5 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Върджил Дриймънд
    • от Efix7
    • Yesterday 20:04
    • Финална надпревара - ревюта и коментари (26 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от comics_ross
    • Yesterday 15:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност