• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Проект за книга-игра на Торо

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
01 Дек 2015 01:00
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2369
Topic Author
Проект за книга-игра на Торо #110262
- Нека се качи – отвърнах й.

Мушнах книгоразделителя между страниците и оставих четивото си на масивната махагонова маса до още по-масивното ми кресло. Чел съм тази книга седемдесет и осем пъти, това бе седемдесет и деветия. Имаше някакъв чар в стила на Селинджър и най-вече в това, което виждаше у хората – гледище, което малцина могат наистина да осмислят, а аз до голяма степен споделях. Разбира се, по-рано не се намираха много алтернативни забавления – тогава четях повече. Всичко на всичко имаше книги и няколко класически настолни игри като шах и Го, на които бе почти невъзможно да се намери достоен съперник. Все още не бяхме изобретили радиото, телевизията, интернет – едва ли въобще можете да си представите такива времена. Понякога поръчвах театрални трупи, по дяволите, дори цели циркове, но да събереш толкова хора на едно място, които да пазят тайна, си бе трудоемко начинание. А и да си кажем правичката – артистите не струват, когато се представят пред дракон.

Едно време нещата са били по-други. Моят род е властвал над човешкия без да стои в сянка. Драконите са кръстосвали небесата, влизали са в епични битки и са предвождали армиите си без страх. Под мъдрото ни управление хората са еволюирали от маймуни до това, което са днес. Винаги е било така и винаги ще бъде. Е, да, случвало се е да бъде отвлечена прекалено публично някоя друга девица или да се изпепели някой по-дързък глупак с меч и броня, но хайде да не се съдим, вашият пубертет продължава има няма десетина години.

Технологичният прогрес донесе много на всички, но на нас отне свободата. Хилядолетия наред не успяхме да ви отучим да мразите всичко, което не е от вашия род. А не е нужно да си Симо Хаюха, за да уцелиш дракон, нали? Да, имаме по-дебела кожа, но ако искаш да живееш хиляда години, поемането на рискове не е твоят най-добър съветник. А ако имаш много власт, имаш много врагове. И така, бяхме принудени да живеем в тайна и го въведохме в своя кодекс. Задавали ли сте си някога въпроса защо е нужно на човек да строи зали, като тези в двореца на Доджите, в Кремъл или Версай? Може би се питате как такова нещо остава в тайна? Не е лесно, но ако контролираш всички медии и „исторически“ източници, ако можеш да заповядаш за какво може да се говори и за какво не, за две поколения пренаписваш историята както желаеш, а другото остава в „легендите“. На хората не им трябва много да се присмеят на някого, че е вманиачен, лунатик, обезумял привърженик на конспиративните теории. Достатъчно е само той да твърди нещо, което не го пише в учебниците и го няма във вечерния новинарски блок.

Много време мина, откак живеем и действаме под радара – изобретихме андроидите, посрещнахме извънземните, виртуалната реалност се превърна в цяла отделна вселена, а ние издигнахме своите величествени кули в небесата над Ормбург, вероятно от носталгия към висините. От тях продължихме да управляваме света – както винаги в борба за власт и разделени, както винаги спазващи кодекса и задружни. Да, вече не летим над армиите, бълвайки огън, но това никога не е било най-важното, което сме правили. Ние водим. Войската отдавна бе изчезнала институция, заедно с държавите, но ние още сме тук. За тези мисии, за които политиците не вършт работа, продължаваме да разчитаме на доверени "войни". Най-добрите от тях наричаме „сенки“…

Проект за книга-игра, вдъхновен като сетинг от „Роди се Сянка“ на Робърт Блонд, а като игра от „Герои“ на Ерик Берт.
Текстът е суров (даже аз самия не съм го прегледал) и е писан набързо, за няма и час - не задълбавайте върху грешките и глупостите в него, несъмнено има. По-скоро ми е интересно, ей така, не че ще седна да го пиша, от 1 до 10 колко яка ви се струва идеята. Може би ще трябва да прочетете и "Герои" за да може да прецените, но основната концепция е, че играта е предимно в разпределяне на подходящите "сенки" на подходящите мисии. За разлика от "Герои" мисля в мисиите да има (повече) избори - драконите отдавна са изобретили криптираната мобилна връзка и live action камерите :-)

Project name: Сенки над Ормбург

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Дек 2015 01:29
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Проект за книга-игра на Торо #110263
Супер звучи! А и Герои има много интересна игрова система! Като идея слагам 10 от 10! Но се надявам, че ще е по-добре като изпълнение от Герои! И не мога да не питам нещо ей така...
Ще видим ли някой от "старите" сенки?

01 Дек 2015 07:01
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Проект за книга-игра на Торо #110264
Ормбург си го избрал, защото те мързи да създадеш свят ли? :D

Избери своето приключение

01 Дек 2015 07:14
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Проект за книга-игра на Торо #110265
Звучи интересно! Нещо между 7 и 8 :-)

"Въображението е по-важно от знанието."-Алберт Айнщайн

01 Дек 2015 09:27
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Проект за книга-игра на Торо #110266

SatanicSlayer писа: писа:
Да, мързи ме и съм слаб, генерално :-)
Идеята се роди сама в комплект, иначе този тип механики на книга-игра могат да се сложат в абсолютно всякакъв свят, без особени затруднения. Като четях за магьосника Сиян в "Герои" на Берт, който разпраща приключенци насам натам, щото го мързи да си върши работата (както всички магьосници в книги-игри правят) и се сетих за драконите на Орм - кукловодите на футуристичния свят. Светът пък предлага много разнотипни мисии като локации и специалности. А сенките са си баш това, което са героите в "Герои" - уникални наемници от по-високо ниво. Даж (за да стане мазалото пълно) бих вкарал Хамелеона и Хорацио, че те имат да връщат едно гостуване в света на Блонд, чиито герои се бяха натресали в "Европа" на Грей. Супер-агентът и синът на светлината може да наминат и те.

01 Дек 2015 17:08
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 152
Проект за книга-игра на Торо #110274
Ами, доста яка ми се струва идеята. Даже бих изявил желание да се включа в писането, ама като знам колко много време за писане имам. Въпреки че, де да знам... Можем да говорим по-натататък, ако искаш.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

01 Дек 2015 17:55
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Проект за книга-игра на Торо #110275

Ал Торо писа: писа:

Да, мързи ме и съм слаб, генерално :-)
Идеята се роди сама в комплект, иначе този тип механики на книга-игра могат да се сложат в абсолютно всякакъв свят, без особени затруднения. Като четях за магьосника Сиян в "Герои" на Берт, който разпраща приключенци насам натам, щото го мързи да си върши работата (както всички магьосници в книги-игри правят) и се сетих за драконите на Орм - кукловодите на футуристичния свят. Светът пък предлага много разнотипни мисии като локации и специалности. А сенките са си баш това, което са героите в "Герои" - уникални наемници от по-високо ниво. Даж (за да стане мазалото пълно) бих вкарал Хамелеона и Хорацио, че те имат да връщат едно гостуване в света на Блонд, чиито герои се бяха натресали в "Европа" на Грей. Супер-агентът и синът на светлината може да наминат и те.

Значи идеята ти е да бъде нещо подобно на Герои, която малцина са играли, но в бъдещето и с разни пичове с киберприставки по телата си и гигабайти с информация съдържаща се в мозъка им?
Звучи интересно, но няма как да дам актуално мнение, преди да съм изиграл произведението, от което ще вземеш механиката.

01 Дек 2015 22:26
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Проект за книга-игра на Торо #110280
Точно. Абе как може да не сте я играли, тя стана на 1 година тая книга откак е преведена... Ще я видите след няколко дена, айде, и ще кажете тогава :-)

01 Дек 2015 22:34
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Проект за книга-игра на Торо #110281

Точно. Абе как може да не сте я играли, тя стана на 1 година тая книга откак е преведена... Ще я видите след няколко дена, айде, и ще кажете тогава :-)
То и аз превеждам овце от един баир на съседния, ама никой не ме е вижал да го правя.

02 Дек 2015 11:48
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 604
Проект за книга-игра на Торо #110282

То и аз превеждам овце от един баир на съседния, ама никой не ме е вижал да го правя.
:mrgreen:

По темата - изглежда доста интересно. Не съм чел обаче Сянката на Блонд за да бъда по-категоричен.

02 Дек 2015 15:43
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 61
Проект за книга-игра на Торо #110285
Все си мисля да няма проблемот типа на права да се заяде някой за Ормбург и сетинг - било Блонд, било Бард които държат правата на Мега или нещо от сорта...

02 Дек 2015 16:20
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Проект за книга-игра на Торо #110287
Ще я преместя в Shadowrun, няма проблем, нали от там е взет света.

02 Дек 2015 16:27
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Проект за книга-игра на Торо #110288
Може и с Каталист да говорим.

02 Дек 2015 17:56
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 221
Проект за книга-игра на Торо #110291
Аз викам първо да издадеш Котарака пък после да пишеш каквото поискаш. Иначе не е лошо да кажеш на Блонд , от уважение един вид.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

02 Дек 2015 17:58
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1317
Проект за книга-игра на Торо #110293

За разлика от "Герои" мисля в мисиите да има (повече) избори - драконите отдавна са изобретили криптираната мобилна връзка и live action камерите :-)

Интересно ми е да видя крайняи резултат. В "Герои" действително по време на мисиите има главно проверки, а не избори. Но пък се чудя ако се включат и избори то това след първото изиграване не обезмисля ли малко играта? Ще знаеш, че тази мисия, това е правилния избор и всяко следващо изиграване на тази мисия ще е шаблонно?!

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.087 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• САЩ`94 (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 09:15
    • Ледено Безмълвие (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Върджил Дриймънд
    • от Вилорп
    • Yesterday 12:35
    • Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (7 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 10:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност