• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Проекта ми за книга-игра

Проекта ми за книга-игра

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
22 Ян 2012 23:05
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 152
Проекта ми за книга-игра #43059
Здравей и от мен и добре дошъл!

Харесва ми това, че си готов да отстояваш позицията си и да защитаваш идеята си, което означава, че си се хванал сериозно с играта. Предстои ти доста смятане от това, което виждам и се надявам математиката и комбинаториката да са ти силни дисциплини.
Бих могъл да се съглася с мнението на Coblin King, макар и само донякъде. Докъде точно - описаните от теб раси се срещат в особено много на брой фентъзи романи, книги-игри, ролеви игри, компютърни игри и прочие, което ги прави, съгласи се, леко клише. НО! Това не означава че историята не може да бъде оригинална! Имаш големи възможности да се развихриш създавайки различни политически междуособици, войни, икономически съюзи, връзки с подземния свят (крадци, престъпници) и какво ли не още. Просто в самото строене на света си избягвай клишетата. Например защо норди - защо не северняци? И защо да са войнствени, яки здравеняци размахващи брадви и секири? Защо да не са интелигентен народ, който поради суровите условия, в които живее е бил принуден да развие ковашки и изобретателски умения. И банкерство. Това имам предвид. Нека расите ти са стереотипни щом искаш. Но избягвай стереотипните им черти и качества налагани на толкова други места преди това. Бъди различен! Тогава бройките може да не са 5,а 50 или 500. Надявям се да си ме разбрал правилно. Успех!

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

22 Ян 2012 23:12
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Проекта ми за книга-игра #43060
Добре, да кажем WoW, все тая. Директно мога да ти кажа коя раса и коя фракция на коя отговарят в WoW. Ама, директно. Darkspear си ги прекръстил на Черните копия, Frostwolf става Сивите Вълци, Гром'Тарак си е Grom Hellscream. Нощните ти елфи вместо Ашара почитат Ашанти. Elune е станала Ева, Malfurion Stormrage си го прекръстил на Маларас, саваната Barrens е станала саваната Балорос. Айрънберд e Bronzebeard. Zul'Aman - Зула'Дан... И това са само най-очевидните неща, мога да намеря още доста, ама мисля, че схвана.

My deviantART page.

22 Ян 2012 23:28
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Проекта ми за книга-игра #43064
Те и калдореите са от WOW - само там съм срещал тази дума. Нордите последно ги видях в Скайрим и всъщност означават северняк в превод.

23 Ян 2012 02:28
Reinold
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
Проекта ми за книга-игра #43074

Coblin King писа: писа:
Добре, да кажем WoW, все тая. Директно мога да ти кажа коя раса и коя фракция на коя отговарят в WoW. Ама, директно. Darkspear си ги прекръстил на Черните копия, Frostwolf става Сивите Вълци, Гром'Тарак си е Grom Hellscream. Нощните ти елфи вместо Ашара почитат Ашанти. Elune е станала Ева, Malfurion Stormrage си го прекръстил на Маларас, саваната Barrens е станала саваната Балорос. Айрънберд e Bronzebeard. Zul'Aman - Зула'Дан... И това са само най-очевидните неща, мога да намеря още доста, ама мисля, че схвана.

Оф ... абе защо така реагираш не мога да разбера ?
Нека ти припомня първо какво написа :

Coblin King писа: писа:
Три бързи забележки:
1. На твое място първо бих си оправил правописните грешки. Ако ти не си вземаш проекта насериозно, не очаквай другите да го правят.
2. Тия раси са си директно свити от Warcraft-а. Малко оригиналност не пречи.
3. Много голям обем работа е това. Даже е несериозно голям обем. Започни с нещо просто. Създай нещичко, което да става за игра и после добавяй нещата, където има нужда. Само защото в Warcraft има дънджъни, рейдове, босове, фракции и крафтинг, не значи, че трябва да наблъскаш всичко вътре още от първия ден.

Аз не виждам никаде да пише нещо за имена ... Да взел съм имена и то не само от там. Взел съм от Lord of the Rings, Lineage 2, Викинг (прочетете я тая трилогия много е яка) и от много други места.
Ти говореше че съм откраднал идеята за расите, дънджъните, райдовете и крафта, а аз ти казах че не е така и ти го доказах. Сега пък почваш да издребняваш че съм взел имена...
Едно е да зема име и да го променя по мой начин друго е да взема раса или нещо по-сериозно....
И те уверявам че ако се вгледаш малко повече ще откриеш че всъщност изброените от теб неща не съвпадат толкова много...

Darkspear - кръвожадно племе от троли канибали. Съюзени с ордата за да ги пазят от племената на троловете от Echo isles. Живеят заедно с орките от ордата в степта (или там каквото е) Durotar.

Племе на Черното Копие - Миролюбиво тролско племе (определено не съм писал че са канибали). Изхранват се с лов и риболов. Живеят в джунглата. Орките от клана на черните бивни са им съюзници защото тролите ги снабдяват редовно с месо,риба и кожи в замяна на инструменти и ловни оръжия.
===========================================================================================

Frostwolf Clan - Родния клан на водача на ордата Трал. Живеят в планините Алтерак, а трал е в степта Дуротар заедно с останалата част от ордата.

Клан на Сивия Вълк - Живеят в Саваната.
==========================================================================================
Elune - Богинята на всички нощни елфи

Ева - Богинята на елфите от Lineage 2 !!!

после нощните елфи почитащи Ашара не приличат на тъмните ми елфи които почитат Ашанте (от Lineage 2) защото те са прокълнати с вампиризъм.
===========================================================================================
Grom Hellscreamer - Водач на клана Warsong и верен приятел на Трал ( вече мъртъв приятел). Този клан живеят в Ashenvale Forest

Гром'Тарак - Водач на клана на черните бивни. Живеят в черната степ.

На света само един гошо ли има ?
Мисля че и ти схвана за какво ти говоря. Да има доста неща които могат да ти приличат на неща от WoW, самоче може да се бъркаш (както ти показах с Elune и Ева).
Мога за всяко нещо да ти изброя по 3-и места където го има така че просто няма смисъл да спориш.
Преди играех на всякакви игри и най-вече на MMORPG-та мога да ти кажа всичко което те интересува за wow (толкова съм я играл че ми е писнала). Вече не се занимавам да играя такива игри ами ги правя... преди няколко месеца започнах рабта по една браузърна MMORPG, обаче работния ми компютър изпуши заради токов удар и сега се опитват да ми възтановят харда... докато не го направят не мога да работя и реших да направя тази книга-игра. И ако чак толкова те дразни че съм взел няколко имена просто ми кажи и ще ги махна...

Leidarin напълно те разбирам и точно това се опитвам да направя като създам история на всеки народ.
Като цяло главната история се върти около нордическите богове и за това нордите присъстват в играта.

Greed без да искам съм нацелил името. Просто кралството се казва Калдора (леко изменено от Каладрия) и предполагам повечето биха кръстили народа по този начин. Но името ми харесва и не бих го сменил ! :)

Айде лека и като я направя ще се видим :D
И Coblin King не си мисли че ти се сърдя или нещо такова... така само ме надъхваш повече :)

23 Ян 2012 13:58
Reinold
Асасин
Асасин
Скрий Още
Topic Author
Проекта ми за книга-игра #43148
Вкарах в инфото наколко правила и системи върху които поработих тази сутрин... Точно над историята с която започва играта са.
до няколко дни ще са готови повечето правила (записвам си ги на бележки и после ги вкарвам).
Трябва първо да ги прегледам за грешки и да ги дооформя малко.

23 Ян 2012 14:15
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Проекта ми за книга-игра #43151

Reinold писа: писа:
Вкарах в инфото наколко правила и системи върху които поработих тази сутрин... Точно над историята с която започва играта са.
до няколко дни ще са готови повечето правила (записвам си ги на бележки и после ги вкарвам).
Трябва първо да ги прегледам за грешки и да ги дооформя малко.
Прегледай първия пост и вкарай отделните голями части в offtopic като отгоре сложиш само по един ред за заглавие. Стана много трудно за четене. Не прави прекалено много бутони, но не вмъквай всички правила на едно място. Ти ще си прецениш.

Моля не спорете повече дали нещо било взето от друга игра - авторът е наясно, че всички сме играли или поне малко сме запознати с популярните игри. Нека да работи както му е удобно. След като направи нещо готово и годно за тестване ще преценим дали приликите с други игри дразнят. Специално имената винаги могат да се сменят.

Една лична молба. Аз, а предполагам и други, не сме достатъчно запознати с геймърската терминология. Бихте ли обяснили например тия: дънджъни, рейдове, босове, фракции и крафтинг.
За "дънжани" вече разбрах, че май са подземия... а другото. Мога да прочета какво е написано до сега, затова моля не ми го посочвайте пак. Искам да знам какво автора влага в понятията, които използва.

23 Ян 2012 14:38
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Проекта ми за книга-игра #43159
Това са термини от вдъхновението му - World of Warcraft
дънджъни (dungeon) - подземие населено с противници и съкровища
рейдове (raid) - означава набег - в Word of Warcraft така наричат най-опасните подземия за които е нужно да се събере много голяма група играчи за да може да се преодолее.

босове, (boss) - шеф, това са господарите на съответните подземия и набези и основните противници - стотици пъти по- силни от обикновените противници.

фракции (faction) - различни групички и организации на които може да си член в играта - всяка фракция в World of Warcraft си има някакво отношение към играча което може да бъде покачаване чрез изтребване на противниците на фракцията и изпълнение на задачите и , или обратно - да намалява.

крафтинг (crafting) - занаятчийство - процеса на майсторене на различни предмети (оръжия, брони, отвари и т.н.) от играчите .

23 Ян 2012 14:43
Razor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Проекта ми за книга-игра #43161
Ми, дънджъните не винаги са подземия. В общия случай са затворени пространства (замъци, лабиринти), пълни с врази и съкровища. Влизаш, изриваш де що има вътре и излизаш по-богат и вдигнал ниво.

Рейдовете идват от ММОРПГ игрите и се получават, когато голяма група хора (от една гилдия, примерно) тръгнат да метат дънджъна.

Пък всеки дънджън си има бос или босове - големи лошковци с много живот и ценни предмети. За справяне с босовете обикновено са нужни различни тактики, както е във... видео игрите, да кажем.

Фракция е друго име за някакво разделение, било то по раса, етнос или принадлежност. Обикновено една фракция мрази друга, приятел е с втора и неутрална с трета... такива работи.

Крафтинг е създаването на полезни предмети - отвари, брони, мечове, жезли, свитъци с магии и т.н.

connection timed out

23 Ян 2012 16:27
Reinold
Асасин
Асасин
Скрий Още
Topic Author
Проекта ми за книга-игра #43193
Първо World of Warcraft не ми е вдъхновение. Това че съм взел няколко имена и съм ги преобразувал не значи нищо. Със същия успех можете да кажете, че вдъхновението ми е Lineage 2, Mound and Blade, Lord of the rings и много други игри и филми.
Не само в WoW има райдове и дънджани и както се изрази razor " Райдовете и дънджаните идват от MMORPG игрите" не само от World of warcraft.
Има поне 10 игри които имат дънджъни и райдове и са създадени преди WoW, били те mmorpg-та или просто RPG-та. Например Diablo, Sacred, Lineage, Lineage 2, The Elder Scrolls, Aion (тя е от по-новите)... мога още доста да изброя които имат босове и дънджани и райдове.

Използвам тези термини защото така съм свикнал. Ето и точното определение за термените:

Райд (Raid) – Масирана, отборна атака срещу противников град/село/местност/подземие(Instance).
Както виждате съм споменал градове и села. Когато постна правилата и видовете битки ще разберете защо.

Дънджън (Dungeon) - Означава подземие, но в игрите се използва и за затворени помещения (както се изрази razor) пълни с противници.

Крафт (craft) - занаятчийство. Този термин съм използвал само за да коментирам друг пост в които го имаше. Аз използвам думата професия вместо крафт.

Бос (Boss) - Означава шеф. Изплзва се в игрите за по-силни и трудни за убиване противници.

Фракция - В социологията фракция е група от хора, обединени от общи възгледи. Фракцията е част от по-голяма група.В политиката фракции могат да бъдат наричани различните политически партии в една държава. В отделните партии може да има различни крила, които имат различни мнения по дадени въпроси, и тези партии също се наричат фракции.

26 Ян 2012 11:03
Reinold
Асасин
Асасин
Скрий Още
Topic Author
Проекта ми за книга-игра #43590
Постнах още информация за играта. Сега можете да прегледате няколко бойни системи и видове битки.
Ще ги намерите в офтопика "Правила и системи на играта" точно под правилата за търговия са.
Някой от бойните системи просто съм подобрил, а други аз съм измислил.
Също измислих правило което да ви позволи да играете битките по по-сложен и интересен начин без да се налага останалите играчи да ви чакат с часове.
Като цяло правилата са дълги на вид защото исках да ги обясня по-добре, иначе са лесни за помнене.

26 Ян 2012 13:16
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Проекта ми за книга-игра #43618
Eдинственото за сега ще кажа, че наемниците и съюзниците може да ги направиш на отделни картички, които просто ги взимаш когато придобиеш контрол върху тях.

Избери своето приключение

26 Ян 2012 15:52
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Проекта ми за книга-игра #43642
бтв, тва не трябва ли да се премести в другия форум?

Reinold - само един съвет ще ти дам - слушай какво ти казва Сатаника - опита му с бордовите игри ще ти спести тонове откриване на топлата вода.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

26 Ян 2012 16:03
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1202
Проекта ми за книга-игра #43645
За момента по описание е повече като страт. А иначе чакам да се появи поне един два епизода за да го преместя в нужния отдел.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Проекта ми за книга-игра
Time to create page: 0.114 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 11:41
    • Активност на авторите от новата вълна (50 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 06 Ное 2025 00:28
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (217 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Radko
    • 05 Ное 2025 22:55

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност