• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Лорд Дракон

Лорд Дракон

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
13 Ное 2013 20:51
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Лорд Дракон #82923
Орци ли? :D

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Ное 2013 21:04
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
Лорд Дракон #82924
Тва е за да не се налага на завалиите като мен да играят "Силата на орките" с неоригинални фигури от "Дракони напред!" 8-)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

13 Ное 2013 21:08
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Лорд Дракон #82925
А други като мен са си направили пулчета с картинки, които да движат вместо фигурки.

05 Дек 2013 21:40
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Лорд Дракон #84668
[attachment=0:1pwkh5d1]<!-- ia0 -->Eyrin.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:1pwkh5d1]

Това е за онези, които не харесват старият арт на Ейрин. :-)

Прикачени файлове:
71_b7e1a9d2cd05435e5ef84da4eb4e9e78.jpg

02 Окт 2018 22:12
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Лорд Дракон #129566
Това лято съвсем Традиционно си я преиграх отново - чара определено не се губи, само на 5-тото преиграване тръпката поизчезва... :D
Ама то и Скайрим стада от тая работа, а Лорд Дракон си беше Скайрим на своето време, мдаааа.

Тук може би трябва да отворя дума за "имплицитното" ниво на трудност... За какво говоря ли? Ами, започвате със Сър Харолд. Танк. От воле - с мощни оръжия и броня. 200 златни фреи - джоб пара! Какво ли ще му се опре? "Почваш и биеш", ако перефразираме авто обявите. Вярно, малко смотан в откриването на магически капани, но има как да си помогне.

При Инцитат нещата са сходни но доста, доста по-ограничени. Силата не е толкова голяма. Парите не са толкова много. Оръжията не са така мощни. Тук - мога да кажа от опит - шанс играча да "гризне парцала" има, и то не само в началото. Според мен това е и "нормалното ниво" - героя не е свръх мощен, не и прекалено ограничен. От тук нататък започват подсечките.

Тогдумин - силен магьосник, богат като... църковна мишка? 15 Корубки? Скорост 1 (Това - на голямата карта!)? Ако е замислена стратегия то не успях да я схвана тук играча ще е в ролята на вечно догонващ претендентите. Ако някой е успял да победи с Тогдумин може да разкаже как.

Ал Танхар на пръв поглед е идеалния герой, но започва без пукната стотинка! Тулвари поне да имаше! Добър боец, добър магьосник, ама ще търка чинии първите пет хода... Мдаааа. А и после няма да е лесно - тук да чиракува, там да чиракува... Или да мине през блатата за без пари, ДДЗ.

Ейин (:lol: ) и Страброн са малко по-друга бира. И пари си имат и умения, значи. Обаче - това са първите дискриминирани герои в книга-игра! :lol: Книга-игра за малцинствата, един вид! :lol: :lol: :lol:
В "човешките предели" не са едно и две местата от които ще ви гонят (единия има и скрити поклонници, обаче) - но по-натам пък има и ползи. Ейин (:lol: ) е добре дошла... е, ами, у тях си, а Страброн може да си вземе "безплатно" отряд орки - наемници.

Не може да се говори за баланс между героите, още повече че след няколко изигравания ще се постараете да се окажете поне с един, може би двама съюзника (не наемници! ;) ) но пък това дава доста обогатена игра на второ четене. ;)

Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas, Некромант

03 Окт 2018 03:47
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Лорд Дракон #129569
В часта със скритите поклонници. Много исках Джордж да направи продължение към тази част. Сигурно щеше да стане дъ-зверско!

30 Апр 2019 12:48
Некромант's Avatar
Некромант
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Лорд Дракон #131230
Pe6ka_S_Mnenie, направо ме разби с това описание. Смял съм се с глас сигурно 15 мин. Най-добрата рецензия на любимия ми страт, която съм срещал. Само, ако позволиш, малко уточнение.

Сър Харолд (любимецът ми) почва максимум със 100, а не 200 зл. фреи, въпреки че Джордж по-скоро моли да ги ограничиш до толкова. Което значи, че ако си достатъчно нагъл, можеш да почнеш и с 200-300-400, the sky is the limit. Само да не паднеш в някоя от една-две ситуации, където си губиш парите. Имаше едно сериозно ограничение за него, обаче то така или иначе не беше добре развито - винаги да спазва дадената дума, примерно ако сключиш споразумение за ненападение с някой, можеш само да се защитаваш, ако те нападне след това, не да го нападаш ти първи.

Инцитат, ако не се лъжа, беше май една идея по-добър боец от сър Харолд (физически по-силен със сигурност). Но си прав, че почва с по-кофти оръжия и по-малко "сухо", а и практически имаше нулева защита от магия, и определено можеше по-лесно да "гушне букета". Да си призная, не го харесвах главно заради предисторията му - всички останали имаха благородна мисия (сър Харолд, Ейрин и дори Страброн, оркът, за Бога! - искаха да спасят страните си), или не толкова, но поне интересна задача (Тогдумин, бидейки друид, би бил много полезен на света в роля на архимаг, а Ал Танхар - трябваше да отнеме жезъла на Аурус, вместо да моли за помощ, но поне отново в името на страната си). Инцитат, какво, иска да получи амулет за защита от магии в гладиаторски битки? Да вземе да вдигне гладиаторско въстание срещу организаторите на турнира по-добре.

Колкото до Тогдумин - веднъж успях да мина играта с него по следния начин. Започнах като воин, не като магьосник, защото магическите му качества така или иначе бяха високи, а така скоростта му беше 2, не 1 (голямо улеснение, особено в началото) и имаше малко повече живот. Почваше и с талисмана ЗАЩИТА. Трябваше само малко късмет да стигна жив до града, там да си изработя магиите (че парите на Тогдумин наистина бяха кът) при Виу Вейон, малко целебни умения при Чудра, да си купя някакъв щит (като се сдобия с пари), че амулетът не работеше без щит. Купувах и амулет СИЛА. Оттам насетне в битките само глуха защита и обстрел с магии. Наемам някой и друг по-евтин воин да обира ударите, имаше и един рицар, който безплатно се присъединяваше към мен, но го взимах на връщане от града, когато вече претендентите бяха минали по моста, защото иначе ми го взимаха. :) А и от пещерата-вход към ГрАгол взимах Ритуалния кинжал, а не руната, защото можеше да се справя и без нея с този герой, а получавах Атака+10, Поражения+10. След това чат-пат се и биех.

Но иначе си прав, че определено липсваше балансът между героите.

30 Апр 2019 16:54
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Лорд Дракон #131231
Ами нека поспамя тук, за да ти кажа "Добре дошъл на форума".

Чудесно е че Джордж е оставил такава следа, та след толкова време се намираме стари запалянковци! Щом си минал Лорда с Тогдумин си същински ТЕРМИНАТОР, или как ги пишеше Джордж - ФАНАТИК! :lol:

Като се замисля, наближава време за Традиционното преиграване на Лорда, хаха! Стига да се уредя с ваканция, без хаха.
Този път ще се опитам да разнищя движението на опонентите, защото честно казано не разбрах как трябва да се извъшва - от една страна всеки си има "скорост" и "цел", обаче тръгнеш ли по картата играта деловито ти съобщава че еди-кой си е стигнал до еди-къде си и прави еди-какво си...
Та като стигна до там ще има какво пак да побеседваме...

Тук да отворя приказка - ако някой е чел "Миши Капани" и-или "Силата на Орките" - може да сподели впечатления. "На опашката" ми са и те...

02 Май 2019 13:49
Некромант's Avatar
Некромант
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Лорд Дракон #131236
Добре заварил! Повечето от стратовете на Джордж определено ми бяха любими - Смъртоносна битка, Командос, Междузвездни войни, книгите за Фрея като цяло. В повечето от тях можеше да играеш с "лошите", което определено ми допадаше. Сещам се, че за "Лорд Дракон" си бях измислил и собствен персонаж - "Повелителя на сенките", взет назаем от "Лорд и магьосник". Беше един вид чирак на некроманта, с който Аурус се беше борил в миналото.

Движението на претендентите в "Лорд"-а наистина беше малко особено - дори да те изпреварят, просто си седяха в Долината и не мърдаха. Ако пък ти ги изпревариш, направо се телепортираха на картата на Долината. Този момент винаги ми е бил странен.

Бях почвал едното от двете "Мишите капани" или "Орките", обаче началото ми се видя леко глуповато и така и не продължих. Дали някой помни в кое от двете Йойо взимаше кристала от Жезъла да свърши някаква къщна работа и някаква тъмна сила му го взимаше?

Между другото, понеже наистина съм нов, правят ли се някакви събирания за преиграване на стари стратове?

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Лорд Дракон
Time to create page: 0.199 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Поредицата за Самотния Вълк (90 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Der
    • Today 00:44
    • Куиз: Книги-игри! (23 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 20:40
    • Магьосникът Сива Звезда 4 - Войната на маговете (4 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от dechoto
    • Yesterday 13:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg