Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Щото си знаем "матриала".
![]()
Да, разбира се, говорим за нормални за пазара тиражи и масова (реклама и) дистрибуция, книгите ще могат да бъдат намерени навсякъде.
Означава със сериозно заплащане директно на авторите (навремето е било по-скоро формално, и то през английското издателство, та не са видели кой знае какво, спомнят си случая).
Означава във всички формати (хартиен по всички книжарници - и електронен по онлайн такива). Всичко това по-горе - за да се навият и хванат изобщо авторите. Както казах, друг начин изобщо няма.
2. Пише си изрично още от самото пускане на раздела - в Инфотемата. Но не са (от ранга на) Хермес или Бард, ако на някого това му се иска случайно.
[justify]Уейн спомена някъде из темите, че 2000 лв ще стигнат за всичко по първата книга от поредицата. Искам да попитам като човек, който се занимава с превод (макар и не художествен), колко страници /знака е книгата като обем и какви пари са предвидени за превода й? Защото зле платеният превод рядко е качествен, освен ако не се прави за чест и слава. Начинанието е прекалено хубаво, за да се провали от ужасен превод - пример "Геомансър" и "Геомант" на новото за мен издателство MBG Books.[/justify]
И имам един особено важен въпрос. Уейн, как така, една некомерсиална инициатива, целяща да позволи на възможно най-голям брой читатели да се докоснат до ПнТ, на минимална цена, се превърна в твое търговско начинание? При това преминавайки през няколко причудливи метаморфози - инициатива, не точно инициатива, преордър.
Като подвъпрос на горния. Как така от възможността една книжка да струва 5лв., цената се повиши на 12? Чии интереси отстоява Уейн, на англичаните или на българските читатели? Не е ли било възможно да се преговаря и да бъдат помолени, книжките написани в ученическите им години да бъдат издадени pro bono?
![]()
[justify]Имам чувството, че вие двамата (Мишо и Сашо) сте се наговорили да се карате, когато интересът към форума започне да спада...
Иначе сериозно, ако наистина обемът на първата част е 200 преводачески страници, защото Никсата е прав, че една страница е 1800 знака със спейсове, то парите ще отидат само за превод при цена от 10 лв стр, която ми се струва нормална. Ако пък се намери добър преводач, който да работи за 5 лв на стр, пак са 1000 лв. А след това трябва да се плати и на коректор...[/justify]
Аз бих добавил още два:
1. Какво ще се случи с 1000 лв на Рахвин ако книгата я няма септември?
2. И вярно ли е споделеното от човека в течение (Лисичков), че обявените 100 нижки, които Рахвин ще получи в замяна за наистина сериозното си участие с голяма сума, всъщност са 12 бр от книга 1, и по 12 бр от всяка следваща (от книга 2 до книга?
Кой е преводача?
![]()
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas