• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Тема за въпроси и коментари

• 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
27 Май 2025 10:22
snake_fang's Avatar
snake_fang
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 22
Тема за въпроси и коментари #143860
Ау, какви обещания, какви заричания и какъв резултат накрая...

Превод - кофти (като изключим оправените правила на битките) с доста различия в имената спрямо изданията на ЕквусАрт. В повечето случаи промените са към по-зле. Арт - никакъв. Грешни препратки - има. Втората книга - добре, че излезе като фенско издание, инициирано от Никсата. Предговор от Джейми Томпсън има, но никак не звучи като да е "обръщение към българските си читатели", както бе представен от г-н Уейн.

Някой в тази тема (мисля, че беше един от триото на издателите - доста токсично трио, между другото) беше критикувал илюстрациите на Станкев от изданията на ЕквусАрт... За мен Станкев е един от топ илюстраторите на книги-игри в Бъглария, критиката към неговия арт в тази тема е пошла, а и цялата тема от един момент нататък става лишена от особен смисъл и бая тегава за четене от човек, който няма навика да губи по няколко часа на ден в следене на сериали тип Дързост и Красота.

Вирлоп много хубаво обобщава въпросите, към издателите, а Уейн доста манипулаторски отговаря само на тези, на които му е удобно (най-често с обещания, които не спазва или пък с нападки).

Имам въпрос относно края на Пъкъл - някога пренаписван ли е, както са споменавали че ще направят авторите или книгата си остава с оригиналния край?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

31 Май 2025 02:36
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 180
Тема за въпроси и коментари #143885

snake_fang писа:
Имам въпрос относно края на Пъкъл - някога пренаписван ли е, както са споменавали че ще направят авторите или книгата си остава с оригиналния край?

Имаш въпроси, а в същия момент знаеш и за Никсата :-) А аз се чудя що никой още не ти е отговорил на това по-горе. Търси "Никсата" и го питай за "Изкупител" :) Успех! :)

Redeemer-BG.jpg

Игри, както никога досега. И няма да спрем!
Прикачени файлове:
Redeemer-BG.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: snake_fang

31 Май 2025 02:49
snake_fang's Avatar
snake_fang
Котарак
Котарак
Скрий Още
Тема за въпроси и коментари #143886

Yann Gamgee писа:

snake_fang писа:

Имаш въпроси, а в същия момент знаеш и за Никсата :-) А аз се чудя що никой още не ти е отговорил на това по-горе. Търси "Никсата" и го питай за "Изкупител" :) Успех! :)

Привет Ян, да знам я Изкупител и даже успях да си я намеря - добър човек ми я подари. Аз по-скоро питах дали конкретно края на Пъкъл е бил преиначаван за преизданието , защото така бяха обявили първоначално авторите. Може би после просто са решили да напишат Изкупител.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

31 Май 2025 02:54
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Тема за въпроси и коментари #143887

snake_fang писа:
Привет Ян, да знам я Изкупител и даже успях да си я намеря - добър човек ми я подари. Аз по-скоро питах дали конкретно края на Пъкъл е бил преиначаван за преизданието , защото така бяха обявили първоначално авторите. Може би после просто са решили да напишат Изкупител.

Да, не само, че вече си намерил книгата, ами на нея има допусната грешка още от корицата на Никсата: нейният автор е Дейвид Уолтърс, а не "Марк & Джейми", наздраве!

31 Май 2025 08:57
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1057
Тема за въпроси и коментари #143888

snake_fang писа:

Yann Gamgee писа:

snake_fang писа:

Марк Смит е казвал в интервю, че е доволен от края на Пъкъл!, не мисля, че са искали да го преработват.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Count Monte Kristo, snake_fang

31 Май 2025 11:22
snake_fang's Avatar
snake_fang
Котарак
Котарак
Скрий Още
Тема за въпроси и коментари #143889

Yann Gamgee писа:

snake_fang писа:

Да, не само, че вече си намерил книгата, ами на нея има допусната грешка още от корицата на Никсата: нейният автор е Дейвид Уолтърс, а не "Марк & Джейми", наздраве!

И на корицата, и в Уикипедия пише че Изкупител е на тримата автори - Марк Смит, Джейми Томсън и Дейвид Уолтърс.

31 Май 2025 14:45 31 Май 2025 14:48 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 56
Тема за въпроси и коментари #143892
Само да кажа нещо в малка скобка. Когато един авторът допълва друг, на база изграден сетинг, бележки от първия автор и пр. се пишат имената на двамата автори.
Например : Робърт Джордан и Брандън Сандърсън. Въпреки че Джордан е имал малко работа по последните три книги, но светът е негов, бележките са негови, Сандърсън се е съобразявал с тях. Същата работа с Робърт Хауърд, Л.Спрег де Камп. Л. Спрег де Камп е писал в света на Хауърд, когато той е починал, като редактирал, допълвал и пр. работни ръкописи на Хауърд. В такъв случай се слагат и двете имена. В този смисъл може би освен Марк Смит и Джейми Томпсън (Томпсън не се ли пише с "п", а не Томсън?) на корицата все пак трябваше да присъства и името на Д. Уолтърс, но това са бели кахъри. По-важно е съдържанието.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: snake_fang

31 Май 2025 18:00
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Тема за въпроси и коментари #143896
Имената на тия двамцата са сложени на корицата или фигурират от куртоазия. От птичи поглед е ясно, че цялата книга е дело на този Уолтърс.

Вероятно самите "Марк и Джейми" са били дотолкова изключили за "Пътя на тигъра", все едно Гари Гигакс и другия са участвали в D&D след 3Е.

• 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Time to create page: 0.111 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 11:41
    • Активност на авторите от новата вълна (50 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 06 Ное 2025 00:28
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (217 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Radko
    • 05 Ное 2025 22:55

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност