Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
[offtopic]Това нещо напомня ли ти? Кой си ти, че да обиждаш повторно, който и да е автор от жанра? Това ли ти е разбирането за добра форумна атмосфера? Намесих ли се в този случай, като „форумен досадник“ или не?Не ме интересува какво смята Съюза на преводачите за Любомир Николов, не е важно и какво мисля аз за преводаческите му способности, а какво е мнението на Zort за него. Защото използвам пример за преводачески решения не на обективно доказал се като отличен преводач, а на преводач, когото Zort възприема като доказано добър.
Неслучайно съм сложил Zort в списъка на хора, с които общуването е загуба на време. Ако не го смятах за посредствен досадник, щях да попитам управата на форума дали не смятат за нормално да ми се извини. Склонността към интригантство е характерна за много от хората с ниско качество, така че за нея не го обвинявам - качествените промени изискват време, ако изобщо са възможни за даден индивид.
/quote]
[offtopic][offtopic]Заяждане, високопарно отношение, обиди, манипулиране..., нищо което да не си демонстрирал и преди. По същественият въпрос който възниква е защо само на теб ти се позволява това? Каква е тази индулгенция ?!?
Посредствен досадник: Въпреки, че НИКЪДЕ НЕ СЪМ ТЕ ОБИДИЛ, си позволи това словосъчетание спрямо мен, тъй като явно други аргументи не можа да приведеш. Ако си се саморазпознал в някой от постовете ми, това си е проблем на собствената ти съвест. Посредствеността е състояние което зависи от множество компонентни и води до ниско ниво. При теб то очевидно е налице, след като злоупотребяваш с по-популярната си позиция на автор за да се заяждаш с редовите потребители. Колкото до досадността, позволи ми и тук да изразя несъгласие. Защото ако аз съм форумен досадник, това би означавало да се изказвам по всяка тема - с повод и без повод и да съм навъртял много повече мнения, отколкото показва профила ми – сто и нещо си. Вместо това аз се изказвам твърде рядко - само тогава, когато темата ми е интересна или се чувствам провокиран от някой от коментарите, който ми се е сторил полезен и съм се опитал да изкажа одобрението си към него или пък тогава, когато някой се поолял и намирам за необходимо да му го посоча. Така, че по чисто обективни критерии, аз няма как да съм форумен досадник. И това е лесно проверимо. Което автоматично очертава твърдението ти като невярно и кухо. Нека някой от форума се оплаче от мен – дали съм досаждал и кога. Такъв няма! Значи съм досаден само за теб единствено. Всичко останало е плод на субективните ти интерпретации, които обаче не могат да изменят обективното положение. Да спориш с измислени аргументи е по-лошо, отколкото да спориш с неправилните аргументи. Със сигурност е и недостойно.
Всъщност аз знам кое ти досажда най-много в моето поведение и кое не можеш да преглътнеш. Че все пак се намери един човек, който да застане на принципна позиция срещу евтините ти номера и си позволи да не е съгласен с теб. Да, сигурно е удобно да чуваш само: „Да, Майки, прав си както винаги“, само, че на този форум освен такива за която е удовлетворителна ролята на клакьори, пажове и придворни дами се намират и доста мислещи и интелигентни хора. Не съм вземал и няма да взема страна в споровете между „агитките“. Ти обаче ме настрои изкуствено срещу себе си.
Това, че изразявам различно мнение, толкова ли е страшно? Хора със странно разбиране за свободата и чуждото мнение неотдавна застанаха срещу редакцията на Шарли Ебдо и понеже бяха осъзнали, че не могат да запушат устите на истината по друг начин, го сториха с автомати. Като ти гледам мирогледа, нищо чудно не само да помолиш ръководството да поиска от мен да ти се извиня, но и десет тояги да ми ударят на голо, че съм дръзнал да се изказвам. Тогава дали ще си доволен?
На следващо място, не аз, а ти се натресе тук, дирейки някакво обяснение. По никакъв начин не съм полемизирал с теб откакто ми стана ясно, че това е безполезно. Нито пък съм те назовавал. Значи кой е тук досадникът - аз или ти?
Интриганство - точно тук, се опитваш да ми препишеш собствени качества, което е типично за всеки манипулатор. Какви интриги съм създал аз против тебе? Че попитах защо ползваш хейтърски списък, а ти ми отвърна, че тъй като съм незначителен човек и мнението ми няма значение, то само форумната управа, можела да те помоли да го премахнеш. Речено сторено - по този повод съм сезирал единия от собствениците на сайта, като те предупредих за това ми намерение в пост, който се изтри при ъпдейта на форума. Кое е интригантското в позицията ми? Че след като те предупредих, съм действал? Тъй като, отговор не получих, което според мен показа мълчаливото одобрение или най-малкото пасивното отношение към въпроса, (а така също и пренебрежение към правилата изложени в т.7 на форума), подготвих възражението си, което макар, че написах, не публикувах никъде. Не го сторих, тъй като не ми се започваше Новата година, със стари спорове. Може би е трябвало...Цялото нещо е нормална тъпотия на псевдоинтелектуалци, които се чудят как да изкарат пари и да се поперчат.
Значенията на думите и възможните им употреби не са толкова тесни, колкото смяташ. Теорията ти за неодушевените предмети е твърде наивна.ВГ - ако те разбирам правилно , искаш критиките да са по конкретни части от текста ли?
Ще ми е любопитно да разбера защо си избрал следните комбинации от думи в книгата - Вехт бог и благи ветрове(израза е ,,ветровете са благи към вас")? Мнението ми е че вехт и благи са с грешна употреба.Вехт се отнася за предмети - вехти ботуши , вехта чанта и тн.Ето пример колко тъпо звучи употребата на вехт за хора да речем -,,Дядо ми е вехт." Обратен е варианта за ,,благ" - думата не се ползва за неодушевени обекти. ,,Днес имам благ късмет" е също толкова грешно колкото и благ вятър.Не ми се търсят други примери из книгата(а такива има), но тези двете са ми достатъчни да смятам че не си професионалист и си работил без редактор.
Интересно ми е какво те е накарало да си измисляш нови думи , да речем ,,елфиня".Не си човек с нужното влияние за да налагаш нови варианти според мен.Установените в жанра думи за елф от женски пол са ,,елфка" и много по-рядко ,,елфа".Какво те е накарало да го промениш?
Не, играта във всяка книга започва с пълните първоначални точки за Издръжливост и Вътрешна сила. Но си пази точките за останалите показатели (които могат да се подобряват, макар и рядко), а също така и списъка с умения (който подлежи на допълване с нови).Искам да попитам дали трябва да пазя точките за Вътрешна сила, броя на Шурикените, както са в края на Отмъстител или трябва да възтановя? (може би изпускам и нещо друго)
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas