Свободния достъп повишава успеха само на добрия продукт.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Свободния достъп повишава успеха само на добрия продукт.
Странна логика - въпросната книга е ново ревизирано издание на "Екзорсистът" от Уилям Питър Блати, преведена от Любо Николов. Роман и писател със световна значимост. Като се замислиш, това е добър продукт.
От друга страна, сещам се успеха на Коелю в Русия. Сигурно при мен нещо не е наред, ама неговите книги не ми се струват добри продукти
Конкретно за този случай ми е интересно колко време след излизането на книгата на хартия е изтекла в Замунда.
И накрая пак да припомня, че в България се издават хиляди книги годишно, цените са високи спрямо стандарта ни, а по сергиите на букинистите се намират много добри заглавия на цени до 5 лева.
А бре задавам си въпроса - как аджеба Авторът ще знае колко е-книги е продала книжарницата, за да си вземе полагаемото.
При хартиените имаме някакви бройки все пак, а при електронните - един файл И пак ли се взема такъв висок процент от книжарниците?
За примера на Бранко: Опитваме се да ви пробутаме нещо което вече имате, що аджаба не го купувате?
Хората свалят новото, сравняват със старото и кот видят че ревизията е в корицата или един два абзаца преценяват че няма смисъл да купуват.
Амиии да ти кажа, от превод до превод особена разлика няма що се късае до сюжета. За справка виж Пътя на тигъра форумното разиграване и Пътя на тигъра от ИККИ. Има различни имена, но нинджата все трябва да отиде до колоните и да спре гадовете.
Ако пича е написал нови глави това вече би било нещо ново, но пък дали си заслужава да се дават пари като за цяла книга за няколко нови глави е спорен въпрос.
Няколко неща ми направиха впечатление:
1. Как така някой продава книгите на Бранко в електронен формат, а той дори не знае?
Не би ли трябвало да получат разрешение от него, след което да го уведомят когато това вече е факт? А и нали после ще трябва да отчетат неговия процент от продажбите. Най-малкото е трябвало да се договорят на колко възлиза той в случая.
2. Какво е това безумно ценообразуване?
Как може хартиеното копие да струва 12 лв. (на събития и в някои on-line книжарници е около 10 лв.), а електронното 9.50 лв.? Наистина не знам колко са хората като Кирил, които биха си купили книгата при тези обстоятелства. Даже ми хрумва еретичната идея, че щеше да бъде по-добре да му преведе паричките на Бранко, а той да му я изпрати на електронната поща. Това си е директно подпомагане на автора :dance:
3. Това, че само 10% от населението на България чете книги според мен не е реално. Другата статистика относно половин прочетена книга средно на човек и аз съм я срещал многократно. Мисля си обаче, че това е нещо, което трудно може да бъде изчислено и изложено достатъчно меродавно. Учил съм статистика и с голяма степен на сигурност мога да твърдя, че едва ли някой е вложил достатъчно средства, за да направи национално представително статистическо изследване.
Намерих една интересна статия по въпроса. Според нея четящите са около 60% от населението, от които само ½ „четат активно“ (не знам какво се разбира под този термин). Отново се застъпва и тезата за половината книга средно на човек. Тук излиза друго противоречие. Ако населението е от 7 млн., то 60% са 4.2 млн., а 50% от тях прави 2.1 млн. активно четящи. Ако е вярно, че се пада по ½ книга средно на човек, то имаме 3.5 млн. прочетени книги. Какви са тези активно четящи, които са прочели малко над 1.5 книги за цяла година?
Ето и линк към статията, която е 2007 година:
e-vestnik.bg/856
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas