2. Какво е това безумно ценообразуване?
Как може хартиеното копие да струва 12 лв. (на събития и в някои on-line книжарници е около 10 лв.), а електронното 9.50 лв.? Наистина не знам колко са хората като Кирил, които биха си купили книгата при тези обстоятелства. Даже ми хрумва еретичната идея, че щеше да бъде по-добре да му преведе паричките на Бранко, а той да му я изпрати на електронната поща. Това си е директно подпомагане на автора :dance:
Обясних на лично съобщение на Клиф доста подробно, понеже ме пита същите неща. Не знам до каква степен съм повлиял на неговите виждания и нагласи в случая, нямам идея дали и при теб ще се получи. Ако искаш, ще ти препратя на лично моите отговори на същите му въпроси. В случая само ще кажа две неща: първо, отвори Амазон и потърси произволни книги, ще се натъкнеш на доста заглавия, които в електронен формат струват повече отколкото на хартия. Второ, едно е да си потребител, читател и консуматор, друго е да издаваш книги за забавление, трето и четвърто е да се занимаваш професионално с това и да живееш само от парите, изкарани от продадените книги, с които да плащаш храната, дрехите, сметките, заемите и разходите по децата.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Е, не държа да го копираш, може и направо на Роската да отговориш тук. Просто ми е любопитно.
не знам доколко е по темата,но с разни списания се продават книги за по 4-5 лева.Как става това??Преди ве седмици мисля в Лидл видях даже за 2/два/ лева.И не говорим за книги от по педесет страници.
Иначе ще излезе, че в началото на 90-те когато тиражите са били просто безумни, хората са четяли десетки пъти повече от сега.
Иначе ще излезе, че в началото на 90-те когато тиражите са били просто безумни, хората са четяли десетки пъти повече от сега.
Ами Рос, как да ти кажа... При положение, че Конан Варварина, първата книга на Орфия е продал 100 000 бройки, биографията на Пако Рабан 300 000, а за слаб тираж се е считал 20 000 бройки на някое неизвестно криминале... При положение, че Николай Светлев в рамките на един месец, наемайки 1 квадрат на Славейков е продал лично 7000 бройки от първата си книга "Всичкият Блясък на Злото", а дебютният сборник "Орбитата на Сизиф" на Петър Кърджилов излиза в 50 000 бройки тираж и с хонорара от нея авторът си купува апартамент в София... Мога да давам още много примери, но да, аз сериозно поддържам тезата, че тогава се е четяло повече. Тогава бяхме към 9 милиона, а не 7; книгите бяха далеч по-евтини; компютри нямаше. Туйто.
Освен това те са случай, в който няма DRM. Ако някой реши да ползва DRM, това е отделно перо и може да бъде скъпо удоволствие (по обективни причини, към момента няма безплатна DRM система).
Освен това те са случай, в който няма DRM. Ако някой реши да ползва DRM, това е отделно перо и може да бъде скъпо удоволствие (по обективни причини, към момента няма безплатна DRM система).
Простете невежеството ми, но какво е DRM?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas