Е па 10-то ще ги направим, значи :geek:
Като обърнем поглед напред не казвам, че книгите-игри ще станат 9-тото изкуство...
Има и още една пречка. По принцип от началото на 60-те години на ХХ век комиксът бива рефериран като 9-тото изкуство :bye:
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Мисля, че има какво да се поучим от ситуацията на бордовите игри, за които важат практически същите неща, но в момента са в небивал възход. Често хората го отдават на социалният им елемент, но наличието на не-малко бордови игри за самостоятелна игра ме кара да се чудя, дали наистина е така.
Някой път хората не искат по-сложното, по-скъпото и по-мащабното. Някой път просто искат да убият час-два-три в интересно занимание. Мисля, че КИ могат спокойно да си намерят подобна ниша и да си съществуват тихичко. Било то в електронен или хартиен формат.
Мисля, че има какво да се поучим от ситуацията на бордовите игри, за които важат практически същите неща, но в момента са в небивал възход. Често хората го отдават на социалният им елемент, но наличието на не-малко бордови игри за самостоятелна игра ме кара да се чудя, дали наистина е така.
Не съм никак съгласен, доста книги-игри съм изчел на телефон и не виждам защо да е от значение дали съдържанието се визуализира на мъртви дървета, оризова хартия, камък или дисплей. Както и книгата в електронен формат си е книга.То това книга-игра ли е?
За мен замесването на машина в цялото нещо изключва определението "книга-игра".
Правя разлика между двете неща:
Не съм никак съгласен, доста книги-игри съм изчел на телефон и не виждам защо да е от значение дали съдържанието се визуализира на мъртви дървета, оризова хартия, камък или дисплей. Както и книгата в електронен формат си е книга.То това книга-игра ли е?
За мен замесването на машина в цялото нещо изключва определението "книга-игра".
пиша нещо подобно на книга-игра, но използвам всички предимства, които ми дава машината, например премахване на нуждата от правене на сметки и попълване на голям дневник
във втория случай нещото може да излезе като книга-игра, но ще е прекалено тежко, ако авторът се евъзползвал от предимствата на електронния формат.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas