Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Информирани избори от гледна точка на когницията и умозаключенията:
1. Обща култура (познание, което липсва в текста, но би трябвало да е придобито от образованието ни)
2. Математически
3. Логически задачи
4. Памет (познание, което го има в текста, но е било дадено в предходна ситуация)
5. Внимание (познание, което се извлича чрез концентрация по време на четенето)
6. Наблюдателност (познание, което се извлича от дадена илюстрация или описание)
7. Етични (познание, което разчита на морала)
....
засега толкова
Ако, обичате, размърдайте си мозъците продуктивно и добавете, ако има нещо пропуснато или давайте примери за всеки един от тези!
Заповядай! Малко е калпаво оформлението, ама това е, защото аз съм я дигитализирал:При тях героите не изглеждаха кухи, особенно в Небето ви чака....
ако някой може да ми даде линк към нея....
.
Целите са 4, понеже има и възможност да поискаш да вземеш от всичко. Мисля, че го опитах в "Красавицата и ченгето".В тази графа са и избори, които при едно изиграване може да са правилни при други грешни поради различно поставени цели - мисля, че ММ се опитва в момента да постигне това с новата си книга. Три (?) съвсем различни първоначални цели, с които всъщност трябва да си съобразяваш цялото изиграване.
Аз бих добавил към изброените от теб 4 качества още едно, което най-общо може да се нарече с понятието "личностни характеристики". Тук не съм съгласен с теб, че етичните избори попадат в някое от другите 4 качества. Някои избори се определят именно от чертите на характера на читателя, а не от логиката или общата му култура (за паметта и вниманието не говоря изобщо в случая). Всеки от нас си има някакви вродени черти, които с времето може и да са се развили и однякъде променили, но го определят като индивид - принципи, възгледи за света, морални качества. Достатъчно самоуверен ли си, за да заговориш момичето на бара, или си твърде срамежлив и т.н.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas