• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Игрови механики в книгите-игри
/
Теория на изборите в КИ

Теория на изборите в КИ

• 1
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
03 Сеп 2018 09:21 03 Сеп 2018 09:24 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Теория на изборите в КИ #129321
АРлекин, това което смяташ за вродени черти са придобити черти. възгледите са света ги оформят нашите родители. не е все едно дали ще бъдеш дете на свещеник, банкер, военен или на мутра. Свещеникът всеки ден ще ти набива страх от бога, банкерът - колко важни са парите, военният -почитание кър редй и йерархията, и т.н.
Морала го оформят - до 7 годишна възраст родителите ни, а след това институтициите - църква, училище, медии.
И пак трябав да кажа - морала е относително понятие. за един е морално да се горят вещици, а за друг - не.
Има общоприети табута, но не й общовалиден морал. Табутата идват и си отиват, моралът е нещо по-постянно, но за всеки човек е различен.
Към всичко това следва да добавим, че съществува такова нещо като Уклон, един играч би трябвало да може да си избере дали да го раздава добър или зъл или пък колко зъл да го играе. Добре си спомням, че във Варварският бог имаш избор - да помогнеш на старец, когото го бият или да го отминеш. веднъж може да се намесиш на страната на жълтите и веднъж - на белите хора. Изборът не е определящ, но получаваш малък бонус информация ако спасиш стареца. В същото време можеш да го пропуснеш и да не защитиш слабите, а да продължиш направо към целта. В Сянката на Сатаната финала също може да е доста различен, в зависимост кой ти е приятел и какъв е неговият морал.
Въобще моралът да се награждава не ми се струва редно, освен ако не се раздават точки и за "лош" морал и за "добър" морал, според това какъв е уклонът на героя.
.............
Що е това Етика, яде ли се, пие ли се и къде живее? не съм я срещал Етиката, ако я срещна - ще ви кажа! ;)

Истината ще те направи свободен

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Сеп 2018 18:36
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Теория на изборите в КИ #129330
Тъй морала е разбирането за Бога в човека колко го има и колко го няма другото е суета. Изборите са лесни. Защото зависи от целта един оът спасяваш милиони друг път ги изтребваш като плевели.
Още няма книга игра в която има индустриална скала на убийствата като в свинекомплекс или птицекланница.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

04 Сеп 2018 01:38 04 Сеп 2018 01:49 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Теория на изборите в КИ #129332
1. Липсва у голяма част от младежта
2. все си мисля че се справяме добре в тази област, постоянно слушам за българи, които печелят медали по математика и информатика, но потенциала си го изнасяме навън в чужбина
3. В момента училището възпитава децата да не могат да мислят.
4. Абе кой ще се напъва да помни? я колко по-лесно е да запишеш кодова дума и да остави автора да се мъчи какво значи тя.
5. Още един абсурд. Младите искат текст от 1000 страници да им се "смели" максимум за два часа.
6. На никой не му пука за нея,освен ако баща му не е полицай или няма специални генни заложеноисти
7. Смях. ЕТиката отдавна изчезна като понятие в България.

@Пепи,
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
не мога да разбера какво ти е виновен тук комунизма. Ако видиш майка с дете ще отстъпиш ли място или няма да остъпиш? Яко видиш инвалид ще му отстъпиш ли място? смяташ ли, че това е нещо лошо или че то е характерно само за комунизма? Да, сега се обръща повече внимание на индивида, но аз не съм убеден, че това е хубаво. Все повече хора са склонни да те прегазят, защото мислят само за себе си. Утре и ти ще попаднеш на такива хора и ще кажеш, че би било хубаво те да мислят малко повече за другите, а не само за себе си.
Ти оправи своята къщичка е не се оправдавай с комунизва, капитализма и анархизма. Ако всичик постъпваме така, държавата не ще е рай, но всеки гледа завистливо в паничката на другия. Оплакваме се, че имаме лоши политици - а откъде се вземат те? от луната? циганите ги избирали? ние защо не гласуваме единно за една партия, и тя като не ни задоволи да я накажем с вота си? защо няма протести по улиците? защото сме овчедушни.

П.С. АЗ съм се обяснявал на момиче просто така - от раз, без предисловие и то пред много хора. ОТрязаха ме, но това няма значение, човек винаги може да бъде спонтанен. Тогава не можах да намеря по-добър момент и действах на мига.

04 Сеп 2018 09:27
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Теория на изборите в КИ #129333
Аз и пуснах ръка ама беше гола и стана лесно.... нищо че беше пред много хора.

Цялата теория на изборите е забавна, ама като цяло всичко опира до промяната в играта.
Примерно Дон Мон и Пътешествие до Крапец на какво акцентират? Главно на логично следствени връзки. Ако говорим за особенни избори Сим Николов ми е любим. Той сякаш е открил халюциногенните във вид на книги игри. Там всеки избор е менталено определящ.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

04 Сеп 2018 10:46 04 Сеп 2018 10:52 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Теория на изборите в КИ #129335
Човек тряма а да познаваш морала на автора, защото ти може да си много морален, а авторът да те бута към неморални действия или обратното .Я си представете, че играете в "Господарят на зверовете" и решите да не помогнете на просяка, защото вашят морал е, че откъде накъде ще помагате на просяците. откъде да знаете, че моралът на Колин е "доброто се възнаграждава" и ако не помогнеш, на просяка хората на Черният губернатор те хващат, а ако му могнеш - и той ти помага.

м-да, в книгите-игри е важно да знаеш накъде те бута автора.

@Рахвине- Сим любим автор на книги -игри? ти уби детското в мен! :dry:
Сим и Монт диас са добри разказвачи на истории, но не и стават за автори на книги-игри. Там избори практически няма, т.е. има ама са фиктивни.

04 Сеп 2018 13:26
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Теория на изборите в КИ #129338
Любим ми е Сим за шантавите избори, които леко казано откачени. Те са толкова луди, че чак ми допадат. Сякаш се опитвам да свалям жена, всичко е възможно от това да превъртиш книгата Сама в бара за 5 минутки до въртене шест месеца и загадъчно изчезване от живота ти.
В живота как да им знаеш морала, снощи съквартиранта ми разправяше как хванал от миловидно момиче като сълзица едни животники и баща му се подигравал бая жестоко с него.
Та дотук с търсенето на особенни логики. В живота е така особенно ако спориш с родини за пари, някой има да ти дава пари, някой трябва да направи някаква работа ама без пари.
Тия хора могат да накарат и Сим Николов да се черви.
Морала им за друго ще да е висок ама става ли дума за пари слагат маската на Гьобелс и подготвят газовата камера.

04 Сеп 2018 13:58 04 Сеп 2018 14:04 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Теория на изборите в КИ #129339
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
морал за пари и морала които насаждат в книгите игри са две различни неща. Ето Колин - човека пробутва морала "доброто бива възнаградено" .Може и да вярва в този морал, де да знам, но явно не се е придържал към него в живота, а си е гонил интересите. ЯВно е смятял, че възпитаването на деца изискав различен морал от неговия собствен. Но пък да не забравяме, че Колин се създаде като писател в едно време, в което се насърчаваше ролята на колетива и моралът да помагаш на слабите, трудно би било да пише обратното.
в живота лесно можеш да разбереш морала на един писател - вече има интернет, всичко се знае. Навремето не бе така, нямаше интернет и разчитахме на това, което авториет пишеха за себе си и което пишеха един за друг.

ПРи Сим според мен, всичко е скучно. Логично е, но е скучно, защото историята ти е предварително наредена. Дето се вика - предпочитах да ми реди салами, пред това да има епизоди на които уж има избор, а всъщност реално нямаш избор.

забиваме встрани от темата, затова нека се върнем на нея.
Какво е нужно в една книга-игра
Познание
Памет - с цялата условност на това понятие
Пари
Авторитет/Престиж
чисто физически характеристики

не бих оценявал логиката на читателя, като не бих оценявал морала му.
Аз например имам "сбъркана" логика съвсем не е сигурно, че ще схвана какво иска автора от мен, ако теста не покрива знания по история, билогия или изкуства, а да речем редене на някакви фигури.
и какво - трябва да не мога да премина книгата, само защото автора е решил да се прави на даскал?

04 Сеп 2018 15:15
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1459
Теория на изборите в КИ #129346
Според мен истината е комбинация между:

1. Внимание
2. Памет
3. Обща култура
4. Логика.

и

0. Няма избор
1. Няма избор
2. Избор без избор
3. Избор "на сляпо"
4. Случаен избор
5. Избор "на вкус"
6. Логически избор
7. Ролеви избор
8. Морален избор

Някои може ли да ги "обедини"?

Редактор - 33 произведения
Автор - 25 книги (10 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024

04 Сеп 2018 20:57
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Теория на изборите в КИ #129351
Има само един избор и това избора в кокто си жив или дори ако четем за момиче влиза в бара, избор който ти пази задника непокътнат. Като стане напечено и лелки медалиски се изнасят на трета в живота. За това говоря.

• 1
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Игрови механики в книгите-игри
/
Теория на изборите в КИ
Time to create page: 0.124 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дуел Мечът на самурая VS Проклятието на меча (2 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Radko
    • Today 00:56
    • Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) (37 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 00:05
    • Токораз Исто? Дали си заслужава? (23 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Etom
    • 15 Май 2025 11:49

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg