Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
И сега веднага някоя по феминистки настроена ще почне да крещи: "Сексизъм! У! А!"!...Пиши като за мъж, направи уговорка за жената, да го приема и за себе си (както си писал в началния пост) и тва е...
Ако държиш на преизказното наклонение, определено има проблем. За 3-то лице трябва да има отделни епизоди за всеки герой, което е тегаво.Рони, и при 1-во, и при 2-ро лице проблемът остава. Дали ще е "Аз бях пронизала противника си в гърдите." или "Ти беше пронизала противника си в гърдите." е все същото. Има места където женският род просто не може да бъде избегнат. Същото е и в 3-то лице (Тя бе пронизала противника си...).
Иначе 1-во лице ми харесва най-много, защото въвлича възможно най-пълно читателя в историята, давайки му възможност да вижда случващото се директно през очите на героя. Но темата с 1-во, 2-ро и 3-то лице вече е обсъждана и не това е проблемът в конкретния казус.
Вилорпе, навсякъде където случаят го позволява съм се опитал да избегна женския род по начина, по който съветваш. Но наистина не навсякъде това може да стане или поне не без от това да пострада качеството на литературата.
Като проблемът е жената, разкарай я бе, да са само мъжки персонажи. Няма жена - няма проблем
Това също е решение. И без това повече то 3 изборни персонажа за книга игра почват за забозват нещата. Освен ако не е турнирна, ама там нещата стоят по друг начин.
Ако си по смел направи ги само жени персонажите =)
Ако държиш на преизказното наклонение, определено има проблем. ...
...Накрая, можеш да ползваш и варианта "пронизал(а)".
В Кървав меч ситуацията е овладяна по следния начин - ако ще направиш това, той или тя трябва да отгърне на този епизод и продължава с описанието.
Не бих искал да се лишавам от женския образ, въпреки че обмислях и този вариант. Внася доста колорит и интересни допълнителни опции, недостъпни за останалите герои.
Не е задължително само жените да искат да играят с женски образи. Веднъж го обсъждах с Хами. Той ми цитира някаква РПГ статистика, според която 1/4 от мъжете избират да играят с женски персонаж на 1-вото изиграване. Освен това, повечето си "правят" женски герой в даден момент.А четири женски образа бих вкарал не ако съм смел, а ако съм тъп. Все пак искам да има поне един хем за цвят, хем и да удволетворя няколкото фенки на книгите-игри, които има поне теоритичен шанс да прочетат, това което съм написал.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas