Печелиш Зелени ботуши - 32
Оп! Какво означава това?
Това означава, че всеки път, когато в текста пише, че НПЦ, с което говориш погледне към краката ти. Можеш да прибавиш числото 32 към епизода, на който се намираш и по този начин да продължиш приключението си. Един вид античиит, но пък играч може да му писне да търси как да продължи играта и да захвърли цялата книга.
По този начин можеш да направиш играта истинска пукотевица от скрити епизоди (Да знам, че е невъзможно, тъй като нищо не може да спре играчът да прочете всички епизоди подред и така да научи за всички хитринки вътре в книгата).
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Като цяло, всичко вкарано с единствената идея "да не позволим на играча да мами" за мен е пълна безсмислица, но това е за отделна тема.
Като цяло, всичко вкарано с единствената идея "да не позволим на играча да мами" за мен е пълна безсмислица, но това е за отделна тема.
:bow-blue: Толкова дълго време се занимавам с различни механики и съм изчел доста по въпроса, но това никога, ама никога, разбираш ли никога не се бях сетил или да съм го прочел някъде
:bow-blue: Толкова дълго време се занимавам с различни механики и съм изчел доста по въпроса, но това никога, ама никога, разбираш ли никога не се бях сетил или да съм го прочел някъде
Благодаря за комплимента, но не мисля, че е кой знае какво. Идеи много - важно е човек да ги реализира.
Ако на теб или на някой друг му влиза в работа и може да ползва както намери за добре.
Това е интересно - "неуказани в текста интеракции".
Като сме още на тази тема - ето още една идея за неуказани в текста итеракции:
- играта е стратегическа и в нея се строят разни сгради, тренират се войници и прочие - нещо като "Създател" + "Войната на Спондж" + "Изгревът на Галтея"
- в играта има 7 ресурса - камъни, вода, дърва, желязо, злато, храна, популация т.е. стандартните в жанра
- играчът може да строи сгради, но техен списък няма никъде - това се оставя на неговото въображение
- "Е, сега" - ще каже някой, то така играчът може да реши и космодрум да построи ?!?
- ами да си го строи, но целта на играта е друга - няма да го направи - ако примерно има 15 хода и тъмните елфи след това атакуват, то този космодрум няма сериозно да му помогне особено ако започва играта със 2-ма дървосекача, един каменоделец и двама общи работника ( за космодрума логично ще му трябва инженер нали ? ) и във визитките на тези 5-мата е описано каква дейност могат да изпълняват
- освен, че няма списък със сградите, които могат да се строят, няма ми списък с ресурсите - коя сграда колко време отнема в ходове, колко и какви работника и какви материални ресурси трябват за да се построи
- да речем, че играчът иска да построи "защитна стена" около селището си т.е. сградата се нарича "защитна стена"
- "защитна стена" има 12 букви => отнема 12 хода, в нея има 5 гласни => трябват 5-ма работника за да се построи, всяка съгласна "дърпа" различен ресурс и количество по приложен списък в книгата - ако се изисква ресурс "дърва" => трябва поне 1 дървосекач, ако изисква ресурс "камъни" => поне 1 каменоделец и т.н.
- и така логично след като играчът има 15 хода до нападението на тъмните елфи и разполага със подчинени, които нямат умения да построят този "космодрум" => той няма да го построи ...
- интересно ми е тогава той какво ще построи ?
А за мен върха на античийт механиките е "Звездолетът-скитник" - в края на играта ако нямаш точните координати за хиперскока не можеш да видиш края на играта.
Това го чийтвам веднага ако няма списък със сградите и вместо да строя защитна стена ще си направя ров.
Това го чийтвам веднага ако няма списък със сградите и вместо да строя защитна стена ще си направя ров.
Ами значи няма да построя защитна стена, а само стена или вал, форт... по този начин тази система няма практическо приложение и е лесна за чийтване, нещо повече - тя стимулира чийването. Читателите винаги ще търсят най-кратката дума, а синоними колкото искаш...
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas