Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Напоследък писането върви. Предимно оформям схемата на игра, а после ще се налива текст.
Време е да се помисли за допълнителна рекламна кампания. Идеи?
В палатката влезе друг куманин, обиколи ме бавно и ме огледа от глава до пети с доволна усмивка. Изгледах го и аз. Беше висок, но леко прегърбен, широкоплещест, с дълга кестенява коса и присвити, сини, зли очи, в които играеха адски огньове. Носеше хубави дрехи от овча кожа и няколко изящни златни украшения.
Новодошлият тежко се настани начело на главатарите и слугите без забавяне му поднесоха чаша, направена от човешки череп, обкован със сребро. Виждал бях такива и преди, но тази бе майсторска изработка. Напълниха я с мътната течност и куманинът отпи шумно.
-Това – рече самодоволно куманинът, - е главата на Истван от Банат. Маджарски граф, могъщ рицар. Убих го преди две лета, в земите му. Нападна мен и рода ми, уби малкия ми син. За това го проследих с моите хора, изгорих замъка му, изнасилих жена му, избих целия му род, без двете му дъщери, които продадох в робство на север.
Преглътнах на сухо, силно впечатлен.
-Истван бе силен враг и когато пия от неговия череп, силата му се влива в мен. Виждам, кривиш лице от погнуса пред мръсния варварин, но трябва да знаеш, че и вие, българите, имате такъв обичай! И го забравихте, за да се правите на ромеи. Сменихте го за каменни къщи, копринени дрехи и започнахте да ползвате овчите кожи за писане.
...
-Казвам се Бегбарс Коча – представи се накрая куманинът. – Целият север ме знае. Ще бъда твой верен съюзник, докато си такъв горд и силен цар, и ни водиш към победи и могъщество…
Мислено предположих, че пръв ще ми тегли ножа, ако силата ме напусне. Радвах се на такива хора – поне си го казват открито.
-Заедно ще стигнем до стените на Цариград – продължи Коча - и ще си направим чаши от главите на ромейските императори, както великите ни главатари от миналото.
-Радвам се, че си с мен, Бегбарс – сложих ръка на рамото му. - Само че грешиш. Не просто ще достигнем стените на Царския град. Ще ги превземем! Да се почни завинаги, че сме свършили нещо, което даже великите ни предци не са успели.
Ейдриън Уейн :
Добре звучи текстът, хубаво.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas