• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Цялостната поредица за Котарака

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
14 Май 2014 17:17
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Цялостната поредица за Котарака #88840

SatanicSlayer писа: писа:

nixata писа: писа:
Може да е поредица "Legacy of Kreya представя" :wink:

С една никса отдолу.

Тя си е по по подразбиране! 8-)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Фев 2016 15:21
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Цялостната поредица за Котарака #113016
Понеже (най-после) Драконът ще излезе скоро, та какъв ще е следващият проект?
1. Аврея и другите два разказа
2. Островът на белязания Чък
Или 3. Размразяване на Рубинения ключ?
Благодаря предварително

21 Мар 2016 11:34
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2342
Topic Author
Цялостната поредица за Котарака #113493
Извинявам се за закъснелия отговор, бях в творчески бан до днес.

Следващата част на Котарака, която ще излезе, е "Островът на Белязания Чък", която затваря survival страницата с бягството на Котарака и завършва като геймплей и история нещата, които са от "Абаносовия дракон". Освен това все пак има едно добро количество думи написани по него - първите няколко сцени, а при мен една сцена си е обемна работа, общо сигурно е колкото книга-игра от ПГ дотук завършената част.
Надявам се сега да запазя темпото, след дисциплинираната работа по Дракона и "Българ 3", но не мога да дам и приблизително предвиждане във времето - за пролетта имам предостатъчно работа по КИ, след това започва работата по ПГ5, която сякаш от година на година се увеличава (поне за броя участници има такава тенденция), та въпросът е дали помеждутъците от време ще стигнат за завършване, или ще се концентрирам върху нея края на 2016-та, началото на 2017-та.

Танер беше драснал в една друга тема, че "Абаносовия дракон" е отишъл у ряката - книгата е отделена и пребалансирана като самостоятелна, завършена е работата с два редактора вече - в края на април трябва да влезе в предпечат.

21 Мар 2016 14:05
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Цялостната поредица за Котарака #113501
Благодаря за отговора :-) Чакаме и успех:)

04 Окт 2020 16:43
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 989
Цялостната поредица за Котарака #136519
Мисля, че са минали 10 години от написването на Нарциса или поне наближават 10 години от издаването му (март 2011).
Как се движи Чък и Сборника от разкази, изобщо Котака ще го бъде ли или не в обозримо бъдеще?

kiril-ps.itch.io/

04 Окт 2020 19:58
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 614
Цялостната поредица за Котарака #136520
Кога и ще бъде ли изобщо преиздаден първият Котарак? Понеже го нямам, това е причината да не си купувам и втория...

Always Outnumbered, Never Outgunned

04 Окт 2020 22:58 04 Окт 2020 23:08 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Цялостната поредица за Котарака #136521
Мерси за интереса. Имам една последна бройка в Сф, ще ти я запазя, ако искаш - ето за такъв подходящ случай я пазех, мисля че трудно ще намеря по-заслужил тази година в областта на книгите-игри, който да я няма, така че ще съм щастлив да е за теб.

Има няколко причини да не преиздам в момента първия Котарак:
- иска ми се при преиздаване да го променя да ползва система от Абаносовия дракон, което означава, че трябва да разбработя малко по-инак някои ситуации;
- имам само предпечатен pdf, което ще затрудни всякакви промени; препечатният файл беше правен на някакъв епълски софтуер, който (предвид и старата версия) никой познат предпечатник не може да отвори (съдейки по файловете на ПГ1), а и вече не разполагам с него;
- има работа по предпечата - някои от илюстрациите не са отпечатани ок;
- може да се мине пак коректура, особено след доразработка на сцени;
- нова корица може би ще е удачна;

Такъв подобрен преиздаден вариант бих се радвал да има тази книга. За целта трябва да отделя време (което в момента нямам или е по-смислено да инвестирам в други проекти) и средства (които вероятно няма да се избият с оглед на пълната кома, в която е книжният пазар в момента). За да е по-пълноценно би било готино да се комбинира и с излизане на нова книга за Котарака, което означава още време и средства със спорен ефект / възрвъщаемост. Нито времето, нито средствата са колосални, но сравнени с потенциалната реализацията - пак става спорен въпросът.

Не съм се отказал тези неща да се случат, но не са ми топ приоритет в момента - най-рано следващата година ще отделя време за тях и то зависи от някои важни решения за това какви проекти ще подхващам и за тогава и колко време ще имам извън работа, че и там екшънът е все повече.

За да се реши проблемът с популяризацията, който в момента (а и винаги за новата вълна) е стоял пред книгите-игри за трудната пълнолетна аудитория, трябва да се направят най-сетне определени стъпки за читав онлайн магазин, структура, организация за доставки, политика за популяризация и често създаване на съдържание и т.н. - неща за които трябва да отделим време и средства и с останалите издатели, защото нямам вече и сили, и време, а може би и качествата, да ги правя сам. Не че не можем да си кретаме докато сме живи ей така, както е сега, но ми се иска да има повече смисъл от огромните усилия за създаване на продукти и това не става с ниската им реализация в момента.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, harlequin, Rahvin, kolender, Monevwww, Der, Stayfun, MurderInc

06 Окт 2020 11:43 06 Окт 2020 11:47 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Цялостната поредица за Котарака #136526
Торо,
има ли толкова голямо значение за теб дали Котарака ще го прочетат 100, 1000 или 5000 човека по отношение? Влияе ли ти това върху мотивацията ти да го напишеш и издадеш? Толкова ли е важно дали тиражът ще е четирицифрен или трицифрен?
Вярвам, че никога не си го правил "за пари и....малко слава", а поради вътрешно "призвание.."!

kiril-ps.itch.io/

06 Окт 2020 12:09 06 Окт 2020 12:16 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Цялостната поредица за Котарака #136527
Естествено, че ми влияе. Ако няма някаква обратна връзка човек за нещо създадено, как получава някакво удовлетворение от постигнати резултати? Ефектът може да е морален или финансов, може да се усети от отзиви или статистика, но ако го няма пускаш едно произведение във вакуума.

Защо мислиш, че хората, които явно имат желание и потенциал да пишат книги-игри постепенно го губят, вместо да се засилва? Работят по нещо 1 година, получат 8 отзива на кръст, от които 2ма са харесали произведението, 3-ма не са никак впечатлени и други 3-ма обясняват как не струва. Някак си няма прекалена полза, остава само личното удовлетворение от творенето. Дечо го каза преди няколко месеца - за да имаш творба трябват смислени идея, реализация и публика. Без кое да е от трите нищо не правиш.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

06 Окт 2020 19:26
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Цялостната поредица за Котарака #136530
Торо толкова ти влияе че за пари написа Българ и какво ли още не ама не завърши поредицата си...
На мен не ми пречи ама цялата Втора вълна е Анонс на Втората вълна и нищо, ама нищо не е като хората.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

07 Окт 2020 09:16
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Цялостната поредица за Котарака #136531
Рахвин, нито знаеш колко съм взел, нито дали това са пари за мен, но нивото ти е такова, че това не ти пречи да си правиш изводи и да ги тръбиш. Жалко.

Българ написах не за пари, а защото има реализация и виждам смисъл от резултата; защото самият franchise за мен е готин и рядък (макар и не перфектен) феномен за България; както и защото обичам да се предизвиквам с проекти, които изискват и развиват нови умения и ми беше готино да работя по това.

По коментарът ти за новата вълна не виждам как мога да кажа много, защото няма някаква конкретика, а е абстрактно обобщение и лично мнение, на което имаш пълно право, но не носи много смисъл за останалите, представено така. За мен новата вълна като качество на продукцията задминава многократно старата почти по всеки критерий и се радвам, че тези книги излизат с такова ниво и виждам някакъв смисъл. Има не малко факти, които са пряко доказуеми, например 50-тина пъти по-малко грешки за даден обем, качество на изданията и игрална стойност (художествената е много субективна, за да я прибавя, но и за там мнението ми е такова). Но ако имаше реализация (което всеки мислещ човек ще прозре лесно, че е несравнимо по-трудно сега, в сравнение с преди 30 години), да, тогава нещата щяха да са по-"като хората".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

07 Окт 2020 09:42
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Цялостната поредица за Котарака #136533
Мнението ти звучи добре, даже много добре. С него можеш да станеш президент на книгите игри, министър или министър без портфейл само дето не мога да проумея с много ми мозък, как се получава така че пишеш Българ, който е забавна халтурка в стил ранния смешен Блонд и го сравняваш с Котарака си книга която е разказ за безмилостен ехиден младеж шовинист, който никак не е забавен и всяка вечер гледа Уитчър по Нетфликс за да си припомни кое е ценното в живота. Ако не се сещаш ще допълня - парата.
Та.... в Котаракът трябваше да има сума ти работи, магии, бой и уестърн плюс дране на котки (преносно) което е в пъти повече от Българ, който има хумора на девет годишният Веско примерно.

Сега сигурно ще ме изтриете и прочее ама аз дори не се заяждам, недоумявам как е възможно изобщо това да го кажеш....
Относно парите, разбирам. Това е публично обвинение от моя страна и си взимам думите назад, нямам доказателства преки, нито дори някой ми е казвал че си взел пари, един вид използвах Бръснача на Окам ама се порязах сам.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

07 Окт 2020 10:52
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Цялостната поредица за Котарака #136534
Мерси за което :)
Субективно е дали Котарака е с нещо повече от Българ - двете си имат плюсове и минуси и са за съвсем различна аудитория и да, ясно е, че едното е по- като за феновете на този форум. Българ 3 специално, ако сравняваме спрямо обема, е технически по-сложен от Котарака предвид различната възможна поредност на сцените (плаващи кодировки), скритите преходи при ползване на предмети и други; също така е по-издържан като сюжет, има някакъв сравнително силен (надявам се) завършек и като изпълнение за мен е на по-високо ниво. Трудно е да се обясни. Ако погледнем от друга страна, реализацията, тази книга имаше национално турне, има по-високи продажби от останалите ми книги-игри и имах възможност да видя, че е доставила голямо удоволствие на много деца и че самото ѝ излизане е някакво събитие за такива.

Котарака също се приема добре, което ме радва много, благодарен съм и ми е от голямо значение. Но въпреки това, не ми е лесно да видя защо е по-добре да напиша още един Котарак, вместо още един Българ, примерно (чисто хипотетично) или да редактирам 5 книги на други автори за това време. Говоря за нефинансов смисъл, парите наистина не са ми никакъв фактор в никоя дейност, свързана с книгите, нито като приход, нито като разход. Може би отстрани е по-лесно да се види защо това е по-смислено, Майндкрайм примерно също ми е го е казвал много пъти, но на мен не ми е толкова лесно и затова се занимавам с неща като "Битката за Балканите" и други настолни игри, "Призвание герой", преводи, "Българ" и т.н. Не е като да нямам и аз самия често колебания кое би било по-смислено.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, ze BG

07 Окт 2020 12:36
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Цялостната поредица за Котарака #136537
Това ми е четвъртото мнение за седмицата остава ми още едно....
Та...
Ако има нещо което не ми харесва е анонсирането на поредица.
Аз като шиша КИ пиша една с начало и край. Ако ще да е 1000 епизода. В случая имаме Котарака който увисва... Обаче имаме Българи... Даже Българа е логически издържан всяка книга си е отделна.... Котарака чака своя край.... направи една поредица с начало и край, дори Кървав меч има край колкото да е нескопосан и дебилен.
Тигъра има невероятно силен край 20 години по късно,...
Просто е добре да го има това, като филмите за ХП не ме радват много ама стават за гледане щото имат начало и край... Дори Игра на Тронове е с край... втората вълна има анонси и те нямат край нито една поредица. Нито една.... Нито ти, нито Уейн, нито калоян, нито никой.... дори Ян едно време анонсира Мемоарите на краля и нищо не направи после... и там поредица. Просто много моля ако пишете поредици си ги завършвайте.

07 Окт 2020 13:03
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Цялостната поредица за Котарака #136538
Торо,
Песен на SKillet има над 100 милиона гледания, песен на Fallen Arise (с неотсъпващо качество) има трицифрени гледания.
Онзи художник, предполагам си чувал за него - Ван Гог, изобщо не е имал публика, но не е спирал да рисува...
Едно време ходих да слушам Crowfish (надали знаеш кои са) в затънтена кръчма, докато Д2 събираха стотици в дискотека...
Аз превеждам Сърце от лед с ясната мисъл, че надали ще го прочетат на български повече от 5 човека! И не ми пука, през оная работа ми е, колко ще го прочетат. Аз ще дам 100% от себе си независимо дали ще го прочетат 5 или 500!

И ако така наречените автори на КИ нямат обратна (положителна ) връзка, тогава какво - трябва да спрат да творят ли? Ами да спират..ако са писали КИ с очаквания някой да им лъска....егото, да вървят по дяволите!
Все пак не мисля, че авторите в ПГ са такива хора. Вярвам, че те пишат от фенщина, а не от нужда да си галят себелюбието.
Разбирам, че не е приятно да има, както вика Неделчо, "безинтерес", и че е демотивиращо за автора да няма обратна връзка, но не съм съгласен с него, че творбата без многобройна публика е "нищо"!

kiril-ps.itch.io/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Rahvin

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Time to create page: 0.110 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Поредица "Приключенията на Лорън" (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • 08 Юли 2025 13:35
    • Fighting Fantasy от 80те на Puffin и други (25 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 07 Юли 2025 15:22
    • "Мината на Орките" е вече налична за сва... (19 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • 02 Юли 2025 21:11

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност