• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Литература
/
Мъглороден на Брандън Сандерсън

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
28 Мар 2011 01:20
Razael
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Topic Author
Мъглороден на Брандън Сандерсън #5959
Пускам темата тъй като отделна пича си няма а според мен заслужава. Е, има ли някой който да е чел поредицата и да сподели мненията си. В момента съм на около 200 страници от първият роман "Последната Империя". За момента ми се струва, че върви доста тривиално, но пък написано някак си майсторски и с характер. С навлизането на действието става все по-интересно.

От друга страна Аломантията е доста интересен похват да представиш магия. Липсва ми детайлно описание обаче на процеса на всичките тези метали, които правят "магията" в аломантите.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Мар 2011 02:09
SecondShoe
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Мъглороден на Брандън Сандерсън #5972
Началото не е много силно, но за сметка на това нататък става изключително. Не се отказвай и ще разбереш какво говоря. Поредицата е сред най-добрите фентъзи произведения, които съм чел.

04 Апр 2011 23:56
Razael
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Topic Author
Мъглороден на Брандън Сандерсън #7695

SecondShoe писа: писа:
Началото не е много силно, но за сметка на това нататък става изключително. Не се отказвай и ще разбереш какво говоря. Поредицата е сред най-добрите фентъзи произведения, които съм чел.
В момента приключих с Последната Империя. Книга която в личната ми класация уби Колелото, Песента и Малазана.

Брандън обичам те
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

01 Мар 2017 15:39
GeorgiPeev123
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Мъглороден на Брандън Сандерсън #120288
Прочетох я цялата трилогия за 12 дни /можех и по бързо/. Просто най-добрата поредица за мен, която съм чел някога. А между другото имам един въпрос: В свързващата две трилогии книга - Сплавта на закона се казва, че Уакс е Двуроден - ферохимик и аломант. Но за ферохимията му се казва, че е Дърпач - как един ферохимик може да използва само едно умение, както при повечето аломанти, освен Мъглородните, при положение, че в трилогията се разбираше, че ферохимиците владеят всички умения?
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

01 Мар 2017 20:00
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Мъглороден на Брандън Сандерсън #120293
Ако си следил внимателно историята - след края на трилогията гените на ферохимици се смесват с такива на аломанти и се раждат тъй наречените ferrins (не знам как е на български) които ползват само един метал.

02 Мар 2017 09:04
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Мъглороден на Брандън Сандерсън #120303
Брей, даже не съм знаел че е пусната такава тема. Много приятна поредица с абсурден разочароващ и претупан финал.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

02 Мар 2017 19:08
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Мъглороден на Брандън Сандерсън #120322
Че тя си продължава поредицата

09 Ное 2019 20:04
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Мъглороден на Брандън Сандерсън #132479
Мъглороден ще са над десет книги. Мъглороден в античността - три книги. Мъглороден през средните векове - стийм пънк. Написани са 3 книги, остава една. И Мъглороден в бъдещето - в проект.

Истината ще те направи свободен

11 Ное 2019 10:51
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Мъглороден на Брандън Сандерсън #132504
Както би казал Тръмп ,,Звучи дпбре, обаче не работи.,,

Всичко е супер до финала, когато се получава вдъхновение тип М.м. което потресващо....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

11 Ное 2019 11:32 11 Ное 2019 11:34 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мъглороден на Брандън Сандерсън #132506
Ами там е работата, че очевидно работи, след като книгите се купуват.
Лично за мен най-силен е първият Мъглороден но пък аз предпочитам военната стратегия, а има хора, които много повече се кефят на намесването на религията и са ми казвали, че харесват много повече харесват последните книги, включително и последната от първата поредица-. Въпрос на вкус.

Отделно - фен съм на Сандърсън и съм изчел (почти) всичко негово излязло на български. Последната книга която си купих бе "Към небето" преди година за 35 лева, вече е напълно изчерпана.

11 Ное 2019 13:18
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мъглороден на Брандън Сандерсън #132508
Мили деца,
ако една манджа има сол и натриев глуатамат значи ще се купува и ше се яде аконсте гладни, ама един ден може да откриете бананите примерно интогава става, стани да седна.

Правиш сетинг, хубаво. Накрая загадката е тип Рама, няма загадка има следствия. Много екшън малко логика, въпроси колкото искаш. Четете Конан на Хауърд и вожте как се пише майсторски.
Има и секс с жени с големи цоци

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

11 Ное 2019 13:21
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Мъглороден на Брандън Сандерсън #132509
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Rahvin писа: писа:
Четете Конан на Хауърд и вожте как се пише майсторски.
Има и секс с жени с големи цоци

+ 100

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

11 Ное 2019 13:44 11 Ное 2019 14:03 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мъглороден на Брандън Сандерсън #132510
Рахвине, не съм съгласен.Наистина - има хора гладни, които биха яли какво ли не , но когато милиони хора купуват една история, не говорим за "манджа.", която всеки ще си купи. За да я купуват толкова хора, историята трябва да е добра. Щом смяташ че е лесно забъркай ти една "манджа", излезни на пазара и пожъни успеха на Сандърсън!

Сандърсън е сочен за човек, доайен на цял нов стил във фентъзито - стийм пънк-а във фентъзито. След него хора като Браян Маклелън (има и други имена, но ме мързи да търся)тръгнаха да се увличат в този стил. Никой обаче не е постигнал славата на Сандърсън. (Пък и Сандърсън не е само Мъглородорен).

Сетинга се усложнява във всяка следваща книга на Мъглороден. Според някои това само по-себе си, прави Сандърсън интересен автор. Първо имаме аломанти, после се появяват ферохимиците, после двуродните, после дванадесети метал и т.н. В последната книга се повяват нови земи, нови раси, и дори - ново божество. ОСвен това малко хора са постигали толкова мащабни военни кампании, колкото Сандърсън в първата трилогия. Отделно - в книгите е заложена идеята за управлението на държавата, което ги прави много привлекателни.

Да Сравняваш Конан със Сандърсън е несериозно. Фентъзито се променя във времето. Едно е било фентъзито при Хауърд, второ при Толкин, за трети жанр говорим при Мартин, за четвърти - при Сандърсън.. Да не говорим, че има хора като Джордан, Р. Фийст и прочие, които много повлияха на фентъзито и то е различно при всеки от тях.. Има и фентъзи на Робин Хоб. дай да не следваме хора от различни епохи. Когато Хауърд е пишел "Конан"през 30-те години, този жанр се е водил фантастика, но думата фентъзи не е съществувала. Преди това Жул Верн също се е водил Фантастика с книги като "20 000 левги под водата". Станислав Лем през 60-те години е опредяла фантастика. Фантастиката се променя през години, променят се идеи. фентъзито също се променя. Това не значи че "Конан" не е класика, ама е все едно да сравняваш Вазов с някой съвременен автор - да речем със Стивън Кинг.

Сравнението с "Конан" е глупаво., защото Хауърд не е писал стийм-пънк.

11 Ное 2019 14:46
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мъглороден на Брандън Сандерсън #132511
Всички боклук съм го чел....
Отделно един пич беше предизвикал Тръмп да се кандидатира за президент в туитър преди 10 години ако иска да промени нещо, виж кво стана...
иначе Сандерсън сори баце, ама развива касичката си. Ти бизнес проекти правил ли си? Щото мога да ти обясня. Така се прави и сетинга мъглороден...
Тоя човек като мен е прочел 20 книги как се пише, може и курса на Уейн да е посетил и е направил супер тюрлюгювеч.

През цялото време лошите са много лоши, добрите са от ГУЛАГ някакви палячовци. Хем нямат никаква история хем действат сякаш бащите им са преподавали тактика и стратегия цял живот.
Добавките са каубойска история, сф история еми М.М го направи същото през 90-те още ве. Пита читателя какво му се чете и чакаше обратна връзка.... Е щом м.м. може Сандерсън е направо палешак. Отделно отиди и вож библиотеката на майка си. Там има една книжка казва се Тропика на рака от 1992 вземи я и виж корицата ко пише с ситен шрифт.

Световно известния бест селър с 38 милиона издания примерно.
Седни, пийни кафе и чети, ако нямаше да ме баннат щях да постна малко от тая книга тука видиш кой и как.

Има поделение тъпунгери които купуват за спорта даже и коментиеат в ютуб страшните тъпотии, които излизат ама не са чели нищо от Стругарски щото било много старо и прочее, а ония като Кирил и Методий. Светците на Фантастичното.

13 Ное 2019 13:10 13 Ное 2019 13:14 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мъглороден на Брандън Сандерсън #132551
Рахвине, не виждам смисъл да ти обяснявам повече. Един съвет - изпий един чай, успокоява нервите и прочиства мозъка, имаш нужда. Хвърляш някакви "бомби", стреляш хаотично, критикуваш този и онзи... Определяш като "боклук" работата на световно известен автор, но не казваш ти самият какво си постигнал на литературният фронт. Оставам с впечатление, че всеки месец печаташ поне една книга от 1000 страници, която се печата на 7-8 езика в тираж от 10 милиона? Аз те ги говоря за тиражи, ти се нахвърли да си обясняваш личните предпочитания. Няма лошо, но пиши че са лични предпочитания. Огромна част от фентъзи-света харесва Сандърсън, обаче ти си решил да си изключението. Няма лошо - но не ни налагай мнението си, с такъв високомерен тон. Кажи "аз мисля така", "според мен" и пр.
Отделно че по написаното разбирам, че въобще не си прочел това, което съм ти написал, така че спирам диалога с теб. пий чайове, Рахвине, може да ти канализират мисълта.
Остани си със здраве.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Литература
/
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg