• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Хлапето

Хлапето

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
06 Юни 2011 22:25
zlatanoff
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Хлапето #15251
Онзи ден четох мега игра 12, където обясняваха защо са прекъснали поредицата... Дори като хлапе ми се стори малко напудрено, но сега съвсем... 4тата част, както и цялата поредица са едни от малкото книги, които са останали и до днес в съзнанието ми... Хубавото е че книгата излезе и натри носовете на нивируятния МЕГА екип...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Юни 2011 16:33
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Хлапето #15331

Jack of Shadows писа: писа:
Сигурно ще прозвуча еретично за доста от вас, но може би най-добрите си книги-игри според мен Майндкрайм написа под псевдонима Стюарт Dark (май той му даваше някаква нова творческа свобода).
Едно подценено мнение, но не - не ми звучиш еретично. Всъщност съм съгласен ;) .
А, и искрено се радвам, че четвърта част все пак беше издадена!

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

08 Юни 2011 00:00
Away
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 412
Хлапето #15363

zlatanoff писа: писа:
... Хубавото е че книгата излезе и натри носовете на нивируятния МЕГА екип...
Това наистина ми хареса... обаче е много далеч от истината. Никой, никога на никого не е "натривал носа". Причините книгата да не бъде издадена от Мега са много по-различни от всички предположения и едва ли са предмет за обсъждане във форума. Ама пък явно е забавно да се строят хипотези за задкулисните машинации на издателите.

Важното е че поредицата се харесваше много, четвъртата част е много добра и Майкъл е известен автор - просто нямаше как книгата да не се издаде!

А пък че имало разни критики, правилни или не... голяма работа. Майкъл и скандалната реклама си пасват отлично. То си му е част от имиджа. Едва ли има читател, който като е прочел съответния брой на МЕГАИГРА да не си е казал: "Ау-у-у... дай да видим какво толкова лошо и страшно е написал.".

08 Юни 2011 14:55
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Хлапето #15434

ze BG писа: писа:
Със сигурност (4-тата) е единствената книга-игра, която ме е разплакала.

Срам-не срам и аз съм така. Много хубава откъм литература книга. Идеална за депресирани или комплексирани типове като мене. Точно защото настроението в книгата съвпадаше с начина по който се чувствах по онова време Хлапето се завръща ми е любимата от жанра книга.
Жалко че Майкъл го няма във форума. Винаги съм искал да го питам дали е случайно съвпадението между името и прякора на главния герой и баскетболиста Джейсън Кид(Далас Маверикс, Финикс Сънс, Ню Джърси Нетс).

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

08 Юни 2011 15:17
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Хлапето #15437
Ами питай го в някоя от неговите теми и ще видим колко и кога е на форума.

Иначе с това "депресирани или комплексирани" доста точно и честно го каза (разбира се нямам теб предвид, тъй като не се познаваме, а по принцип). :)

24 Юни 2011 16:27
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
Хлапето #16875
Аз това за GTA отдавна го разправям, тъй де от 3-ката насам, защото 2-ката си е аркада. Въобще Хлапето си е голямото крадене на хартия и то преди да го реализират както трябва.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

02 Юли 2011 05:00
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Хлапето #17578
Наскоро препрочетох първата книга за Хлапето. Затвърдих си впечатленията от преди години. Ужасно кратка (колкото един по-дългичък разказ в МЕГАИГРА, някакви си 120 епизода, а и страниците не са много); дневник, игра, избори - слаба работа; постна откъм описания, събития, стил и сюжет; претенциозна (с твърденията, че е за по-зрели читатели, че се наблягало на историята); лъжлива ("разговорът" със себе си в края - бях го разкрил много лесно). Казано накратко, тази книга-игра е обида за читателя.

Приликите с GTA са само в купищата убити. Коренната разлика: в поредицата за Хлапето няма никаква свобода на действие.

02 Юли 2011 06:55
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Хлапето #17579

Казано накратко, тази книга-игра е обида за читателя.

Ами ... категорично не съм съгласен. Още първата книга ме грабна и омагьоса и така ме държа цялата поредица. Ако можеше всеки ден така да ме обиждат с емоциите, които ми донесе тази поредица ... всъщност стана ясно че я ОБОЖАВАМ.
Та за пореден път опираме до идеята, че всеки си има вкус, за всеки влак си има пътници и въобще - такива крайни определения са малко излишни ;)

02 Юли 2011 18:06
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
Хлапето #17616

vg писа: писа:
Наскоро препрочетох първата книга за Хлапето. Затвърдих си впечатленията от преди години. Ужасно кратка (колкото един по-дългичък разказ в МЕГАИГРА, някакви си 120 епизода, а и страниците не са много); дневник, игра, избори - слаба работа; постна откъм описания, събития, стил и сюжет; претенциозна (с твърденията, че е за по-зрели читатели, че се наблягало на историята); лъжлива ("разговорът" със себе си в края - бях го разкрил много лесно).

Разбирам ако не ти е харесала, но всичко цитирано горе е просто несериозно. Средната дължина на един епизод от книгата е една страница, а имаше и по-дълги. Че е за по-зрели читатели - това е абсолютно вярно. Историите за гангстери не са за деца. Ако наистина я смяташ за "постна откъм описания, събития, стил и сюжет;" съм любопитен кое заглавие би одобрил по тези параметри. Според мен ако беше с по-голям дневник, книгата нямаше да е толкова добра.

Много хора набедиха Майкъл заради това "интервю със себе си". За мен си бяха просто "Още няколко думи от автора". :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

05 Юли 2011 04:06
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Хлапето #17989
Напротив, съвсем сериозно е. Не ме интересува средната дължина на епизода. 120 епизода са малко и толкоз (ако приемем, че стандартът е около 300, да не говорим за сагите с по над 700). Такъв малък брой епизоди обикновено ограничава възможностите за система на игра и интерактивно развитие на героя. А изборите са бедни и не влияят съществено на съдбините на героя.

Ако беше с по-голям дневник, книгата нямаше да е толкова добра. Наистина, защото с такъв малък дневник изобщо не е добра. Не това се очаква от една книга-игра на Майндкрайм, най-малкото. ;)

И най-вече, къде е ИГРАТА ? Няма ИГРА (особено изобилието от игра в други книги на същия автор), има някакъв разгърнат в текста, представен като поредица от избори "тест". За какво ? За да събереш някакви точки и да получиш оценка за добро представяне в края на книгата.

15 Юли 2011 23:34
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Хлапето #19352
Аз от тази поредица съм чел само последната Хлапето се завръща. По това време бях в период, в който поради финансови затруднения на родителите ми, бях спрял да купувам книги-игри. Та Хлапето се завръща, ми я даде един приятел, на който аз дадох една моя, не помня коя. Страшно много ми хареса и не видях нищо зловещо в нея. Особено пък нещо от което да ти настръхнело косата, това ми звучи не само нелепо, а и направо смешно. Може пък от малък, да съм бил с някакво престъпно мислене и затова да ми е допаднала, и да не съм видял така страшните работи в нея :) .

02 Окт 2011 16:28
The_Olimpic
Котарак
Котарак
Скрий Още
Хлапето #32559
След като си намерих първата книга, която ми липсваше, започнах да чета поредицата.

Да, първата е твърде кратка, но много грабваща.

След като прочетох и "Хлапето се Развихря", в която вече има напълно достатъчно време за четене и игра, с ръка на сърцето мога да кажа, че това е най-добрата и реална история, която някога съм чел в жанра. Просто няма слабо. Така се прави книга-игра, с повече литература и дълги епизоди.

На 26 съм и това е една книга-игра, която може да зариби човек на моята възраст, абсолютно сигурен съм. Хлапето звучи все така актуално и 14 години след като е написана. Ако досега смятах, че Майкъл Майндкрайм е най-добрият в жанра, то сега бих казал, че е геният на книгите-игри в България. :)

А още не съм прочел финалните две книги...

Феноменален Майкъл Майндкрайм и тази поредица със сигурност е най-доброто нещо, случвало се на жанра!

02 Окт 2011 17:40
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Хлапето #32567
С оглед развитието на форума напоследък, не е добре да даваш толкова крайна положителна оценка за ММ. По презумция ще влезеш в списъка на хейтърите :mrgreen:
Иначе мен най ме озори да си намеря последната книга от поредицата. Сигурно 2 години съм я дебнал да изпадне от някъде. Когато я намерих (благодарение на един друг колекционер от Пловдив, който отвреме на време се вясва тук) не мога да ти опиша колко бях щастлив. Считам, че Мега имат страхотни пропуснати ползи с отказа си да я издадат.

Феноменален Майкъл Майндкрайм и тази поредица със сигурност е най-доброто нещо, случвало се на жанра!

Абсолютно точно! От бг-поредиците никоя не може да се мери с Хлапето

02 Окт 2011 17:44
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Хлапето #32568
[offtopic]

vanio_I писа: писа:
Абсолютно точно! От бг-поредиците никоя не може да се мери с Хлапето
vanio_I и The_Olimpic, хайде да залагаме, кой ще е слеващия изял банана.[/offtopic]

02 Окт 2011 17:47
The_Olimpic
Котарак
Котарак
Скрий Още
Хлапето #32569

vanio_l писа: писа:
С оглед развитието на форума напоследък, не е добре да даваш толкова крайна положителна оценка за ММ.

Ами дефакто не ми пука, защото съм в този форум просто, за да се наслаждавам на спомени от детството, да си намеря някои книги-игри, които нямам и да имам възможността да чета постовете на най-добрия автор в жанра Майкъл Майндкрайм. Не съм тръгнал да правя някакво име във форума, така че нямам проблеми. Имам си други форуми, където да се изявявам. :)

А да си изгониш Златната Кокошка Майнкдкрайм от форума заради цензура или нещо подобно, граничи с с идиотизъм. :) Може би ще ме накажат за този пост, но все едно. :)

СоулРейзъра отговаря:
Не, няма да те наказваме, понеже аз лично не виждам каквото и да било нарушение на правилата в поста ти.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Хлапето
Time to create page: 0.072 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти