• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Хлапето

Хлапето

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
25 Ян 2017 20:46
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 485
Хлапето #119382
Абе, незаслужено е. Това е победа от типа: "Аз бях там пръв". Любовната история в Хлапето не е нищо особено. Просто ви поразих в период от вашия живот, когато не бяхте стигнали до стихотворения и любовни истории от велики хора.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Ян 2017 23:32
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Хлапето #119387
Добре, дай ми пример за някоя такава, която да ти е харесала, без значение дали е филм, КИ или линейна книга.

25 Ян 2017 23:47
BERSERK's Avatar
BERSERK
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 145
Хлапето #119388
Не съм съгласен. Аз по това време четях всякакви криминални романи и Хлапето най-ми харесваше. Чел съм всички книжки по толкова много пъти, че знаех изборите наизуст , както и по колко точки дават. Накрая си четях книжките като роман. Всяка е добра, но последната е направо супер - наистина дет вика Mayday много заредена емоционално и разтърсваща история.

Книжките са в кулминация. Точно като в живота, всичко започва като на игра и някак си леко. Постепенно нещата загрубяват и по-някое време вече няма връщане назад - героя почва да върви по коловоза, който го води до неизбежния край. При това той го осъзнава. Вътрешните борби, емоциите на Хлапето, чувството му за справедливост и обреченост, хапливия му характер - всичко това те кара да изпитваш много силна емпатия към героя. Обикновено това куца на добрите криминалета - героя ти е някак чужд. Или е прекалено перфектен, или е префърцунен и неестествен, или пък далечен и някак си измислен. Джейсън Торн е толкова реален и плътски образ, че като чета имам чувството , че всеки момент ще изскочи от книгата и ще ме прасне с празната бутилка водка по главата :) Може би за това допринася воденето на разказа през очите на главния герой. Много точно е изобразено как той усеща света около себе си и как преценява ситуациите и хората, с които си има работа. Много реално е пресъздаден майндсета на персонажа.

Със сигурност като всяка история и тази има недостатъци и някои бели петна. Но това което дава е много повече.

И в днешни дни си препрочитам с удоволствие историята, която ме пренася в Яфисо и с интерес проследявам създаването, борбата и края на Хлапето. Не знам какво трябва да се разбира под добра литература. Изгубил съм бройката на криминалните романи, които съм прочел, но за мен Хлапето си остава най-яката история с най-силния персонаж на герой .

Капитан Хайнс, Серджо Зъба, Малдеризи, Приятелите, ИК Мега
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, Mayday, Horacio B. Andreas, Monevwww

26 Ян 2017 02:06
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 485
Хлапето #119391

Mayday писа: писа:
Добре, дай ми пример за някоя такава, която да ти е харесала, без значение дали е филм, КИ или линейна книга.
Пътят на Карлито, филм.
Примери за книги мога да давам много.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mayday

26 Ян 2021 15:21
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 209
Хлапето #137317
Четирилогията на Хлапето са единствените КИ, които си оставих, когато се преместих. Останалата част от колекцията ми от над 220 КИ бяха дарени. Мисля, че това е достатъчно от мен като коментар.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, ze BG, Monevwww

04 Юни 2022 02:48
gishena
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Хлапето #140127
Може би с много малки изключения, с голяма разлика определено най-класната поредица от всички книги-игри, които съм чел. Книгите имаха всичко - добро развитие на историята, супер литературна част, запомнящи се персонажи и интерена игра!

От хълма на времето мога да кажа, че сравнявах Джейсън с Роки - и двамата започвайки от кажи-речи еднакви ситуации, но с напълно различен край. Въпреки че беше лошо момче без това да му е самоцел, а следствие от гадориите, през които е преминал, а и може би именно заради това, тайничко се надявах да има добър край. Заради Джесика, Томи, Джо и всички останали. Уви, всички знаем как свърши Хлапето...

Най-криво ми е, че поредицата не получи обещания литературен разказ - имаше доста истории, които могат да се разкажат.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, BERSERK, Etom

12 Сеп 2022 10:26
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 209
Хлапето #140623
Аз повече сравнявах Хлапето с Майкъл Корлеоне от Кръстникът. Общото между тях е, че и двамата герои са принципни, но и много гневни. А гневът е това, което ти постила пътя надолу както се случи и в двете истории. Колкото до любовните истории - ако не си ги преживял, няма как да ги разбереш наистина и от книжка :)

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Хлапето
Time to create page: 0.056 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg