• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Други книги
/
Blood of the Zombies - коментари

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
29 Окт 2013 09:47
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Topic Author
Blood of the Zombies - коментари #80982
Знам че тази тема е по-скоро за напредъка по превода, но тъй като предварителната тема е заключена вече, тук ще споделя впечетленията си от книгата, тъй като я прехвърлих уикенда:

Първо искам да уточня, че изобщо не съм фен на Битки Безброй. Като дете само Гората на обречените ме беше грабнала и съм я преиграл много пъти, но може би, защото излезе в началото на манията по жанра.

Ами изненадващо "Blood of the zombies" по-скоро ми хареса, отколкото да ме издразни, както повечето от тази поредица. Сюжетът е до болка клиширан, а за литературни достойнства изобщо няма да повдигам дума. Уж съвременен сетинг, но нашият герой се оказва пленен в румънски замък, и след като се освобождава от тъмницата започва да си проправя път през пълния със зомбита замък. По принцип никога не съм играл ББ по правилата, но тук го правих, защото механиката на битките беше достатъчно проста дори и за човек, който не обича сметки. Всяко оръжие, което имаш от макетен нож до помпа или моторна резачка има определен показател за щета, напр. 1 зар + 2. Нападат те 7 зомбита, хвърляш 4 добавяш 2 и получаваш резултат 6. Това означава, че си убил 6 от зомбитата, а останалото 1 живо ти сваля живота с 1 точка, и ти пак атакуваш. Намираш си най-различни оръжия и муниции за тях. Оставах с впечетлението, че играя 3д шутър, в който обикаляш избиваш врага, намираш аптечки, патрони и нови оръжия. Дори успя да ме надъха като намерих моторната резачка да си кажа "Ей сега ви ......... ". Но трябва да се играе по правилата, защото дефакто всяко място, за което се отклоняваш от главния път ти дава бонуси, но преди това трябва да избиеш врага в него. Ако нямаш добро оръжие и муниции понякога е по-добре да не се отбиваш, а първо да се въоръжиш добре. Определено е доста сполучлив опит за пресъздаване на книга-игра тип "пуцалка". Е има си и неща, които разнообразяват играта - женски персонаж, различен тип зомбита (Гигантски Зомби Конг, зомби кучета, зомби плъхове). Хареса ми опцията да отиваш на определен епизод само ако имаш номера му от някъде другаде. Например по вътрешния телефон можех да звънна на мастър гадняра Грингрих само ако бях намерил вътрешния му номер, а вътрешния номер всъщност е епизода, на който отиваш за да му се обадиш. Или пък намираш сандък и те питат имаш ли еди какъв си ключ, ако го имаш отиди на епизода написан на ключа, т.е няма как да чийтнеш ако не си го намирал.

Мисля си че тази книга-игра е много по-близо до младите читатели, тъй като има много от добре познатите им елементи от компютърните игри, отколкото за дърти олд скул фенове като нас. Артът е страхотен и е страшно много. Буквално през 3 страници има илюстрация на цяла страна, а на всяка има по 1 малка поне. Този арт определено създава атмосфера, която е достава важна за подобен тип игри, където тя не се създава текстово.

За финал: Добра книга-игра. Мисля, че ще е свежо разнообразие на БГ пазара и дано Торо има успех с нея. Мисля си, че с тази книга има по-голям шанс да се зариби младежта, отколкото с някакви несполучливи опити за литературничане и "оригинални" истории.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Окт 2013 11:25
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Blood of the Zombies - коментари #80988
Ако това е добра книга-игра, какво ли е лоша книга-игра?
Всички детайли в текста са обидно тъпи. Паричната единица - долар. Имената - Гингрич, Ото, Борис, Грегор. Авторът очевидно не знае нищо за страната, в която се развива действието (Румъния). Уж е в съвремието, но излиза с безнадеждно остарелия номер за лутане из разни коридори и тъмници в замък.

Още в самото начало става ясно, че победата в играта се постига чрез намиране на верния път, който е един-единствен. Прибавете към това всички избори от вида "наляво ли ще тръгнеш или надясно?" и ще получите типичния Ливингстънов лабиринт, при който шансът за успех е смешно нисък , а "добрият играч" е онзи, който има търпението да издири "правилната" последователност от завои и други слепи избори. По каква причина новите български читатели трябва да се мъчат с подобна гадост?

29 Окт 2013 11:30
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Blood of the Zombies - коментари #80989
Ако новият читател на книги - игри е на възраст, на която аз почнах да ги чета, тоест на 11 - 12, точно тази книжка е много по - удачна от Калоян, примерно, който може да му се стори невероятно сложен и пълен с непознати думички.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

29 Окт 2013 11:32
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Blood of the Zombies - коментари #80990
Мога да поспоря с теб относно броя избори "наляво и надясно". Може би са в пъти по-малко като бройка от стандартните книги от ББ. Ако все пак броиш за такива и изборитте като "наляво по коридора който свършва с врата или надясно по коридора, който свършва с врата". Аз това не го броя, защото в една таква ситуация тръгнах мисля надясно и вътре имаше едно зомби ядящо рибата в аквариума, което убиваш и намираш бонуси. След тази стая трябваше да се върна назад и да продължа наляво. Естествено, това е сляп избор, защото няма жокер накъде е "основния път", но не виждам как те кара да се "луташ".

29 Окт 2013 11:34
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 991
Blood of the Zombies - коментари #80992

Лисичков писа: писа:
Ако новият читател на книги - игри е на възраст на която аз почнах да ги чета, тоест на 11 - 12, точно тази книжка е много по - удачна от Калоян, примерно, който може да му се стори невероятно сложен и пълен с непознати думички.
На 11-12 предпочитах Принцът на Алкирия пред безумията на ББ. Ако ще се зарибява млада аудитория - ами преиздайте нещо на Колин, Блонд или ММ, защо (да го бибип) трябва да се издава тази чужда глупост!? Лично мнение изказвам ;)

kiril-ps.itch.io/

29 Окт 2013 11:37
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Blood of the Zombies - коментари #80993

kiril_ps писа: писа:

Ако новият читател на книги - игри е на възраст на която аз почнах да ги чета, тоест на 11 - 12, точно тази книжка е много по - удачна от Калоян, примерно, който може да му се стори невероятно сложен и пълен с непознати думички.
На 11-12 предпочитах Принцът на Алкирия пред безумията на ББ. Ако ще се зарибява млада аудитория - ами преиздайте нещо на Колин, Блонд или ММ, защо (да го бибип) трябва да се издава това чуждо малоумие!? Лично мнение изказвам ;)

Кирчо чел ли си я или ей така наизуст си редиш, че е малоумие?

П.П. А и има досат голям шанс съвременната младеж да приеме за малоумие голяма част от книжките на ММ, Блонд и Колин.

29 Окт 2013 11:39
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Blood of the Zombies - коментари #80994

nixata писа: писа:

На 11-12 предпочитах Принцът на Алкирия пред безумията на ББ. Ако ще се зарибява млада аудитория - ами преиздайте нещо на Колин, Блонд или ММ, защо (да го бибип) трябва да се издава това чуждо малоумие!? Лично мнение изказвам ;)

Кирчо чел ли си я или ей така наизуст си редиш, че е малоумие?
Чел съм няколко КИ на Ливингстън (все едно и също ми беше). Сега разсъждавам над моите наблюдения върху дадения автор и вашите рецензии и ревюта. Никога няма да изиграя Blood of the zombies - няма да си причиня това страдание ;)

kiril-ps.itch.io/

29 Окт 2013 11:40
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Blood of the Zombies - коментари #80995

Ако новият читател на книги - игри е на възраст, на която аз почнах да ги чета, тоест на 11 - 12, точно тази книжка е много по - удачна от Калоян, примерно, който може да му се стори невероятно сложен и пълен с непознати думички.
Последиците са тежки и трайни, личи си.

29 Окт 2013 11:41
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Blood of the Zombies - коментари #80996

Чел съм няколко КИ на Ливингстън (все едно и също ми беше). Сега разсъждавам над моите наблюдения върху дадения автор и вашите рецензии и ревюта.

Ясно! Говориш наизуст! :)

29 Окт 2013 11:43
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Blood of the Zombies - коментари #80997

vg писа: писа:
Последиците са тежки и трайни, личи си.

Ти наистина нямаш спирка :lol:

29 Окт 2013 11:43
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Blood of the Zombies - коментари #80998

Чел съм няколко КИ на Ливингстън (все едно и също ми беше). Сега разсъждавам над моите наблюдения върху дадения автор и вашите рецензии и ревюта.

Ясно! Говориш наизуст! :)
А бре правете каквото искате, но ме е яд, че ще навредите на жанра с подобна КИ! Според мен.
Питай ММ какво мисли за КИ с избори - надясно или наляво?

kiril-ps.itch.io/

29 Окт 2013 11:45
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Blood of the Zombies - коментари #80999
Звучи съвсем не лошо, но това е компютърна игра под формата на книга. Защо някой ще даде 10-15 лв да си купи книга, в която се разказва как пуцаш по зомбита, когато може да си изтегли игра със зомбита от замунда за без пари и да пуца далеч по ефектно по истински цели, като използва уменията си, а не зарче?

От друга страна за всеки влак си има пътници и не съм особено запознат с пазарните предпочитания. И стига тия притеснения че това или онова ще навреди на жанра! Нека има повече разнообразни книги.

29 Окт 2013 11:46
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Blood of the Zombies - коментари #81000

А бре правете каквото искате, но ме е яд, че ще навредите на жанра с подобна КИ! Според мен.
Питай ММ какво мисли за КИ с избори - надясно или наляво?

След вида в който се издаде ПнТ, каквото и друго да се издаде не може да навреди повече на жанра.

Иначе Майкъл няма какво да го питам какво мисли. Той нееднократно е казвал, че не се кефи на книги-игри, каквито и да са.

29 Окт 2013 11:52
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Blood of the Zombies - коментари #81004

Иначе Майкъл няма какво да го питам какво мисли. Той нееднократно е казвал, че не се кефи на книги-игри, каквито и да са.

Той може и да не се кефи, но всички трябва да се учат от него, когато става дума за елемента "игра" в "книга-игра".

29 Окт 2013 11:53
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Blood of the Zombies - коментари #81005

И с какво ще навреди?! По тая логика и първите Вълни на Хами също навреждат, щото имат правописни и пунктуационни грешки.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Други книги
/
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 11:44
    • Бележки от Саракт (77 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 20:39
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (518 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 18:30

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност