• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри?

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
18 Юни 2011 10:38
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 413
Topic Author
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #16345
Като за всяко нещо и за тестовете може да се каже, че са добър метод ако не са прекалено много, не са прекалено сложни и са на подходящо място в играта :D

П.П. Защо не прибавиш и някакъв по-неутрален отговор в анкетата. Аз например не мога да отговря категорично за или против.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Юни 2011 10:43
despite
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #16346
Предпочитам логическите задачи които проверяват общата интелигентност пред въпроси които или ги знаеш или не. Какво точно имаш предвид като казваш тестове?

18 Юни 2011 11:56
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 45
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #16348
Тестовете са скучни, но защо да си записвам на отделен лист, като е много лесно просто да запомня отговорите, които съм избрал? От години играя въпросната книга-игра без дневник, защото всичко се запомня - играчи, пари, победи.

18 Юни 2011 12:24
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 127
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #16349
Смисъл от тестовете не виждам по простата причина че на втория прочит стават излишни.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

18 Юни 2011 16:40
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #16355
Това, според мен, е едно от най-ужасните и гадни неща в книгите-игри. Директно те вади от измисления свят на книгата и я лишава от всякаква художествена стойност (дори стандартните логически задачи, които са били дигнати от някой сборник и не са инкорпорирани в сюжета). А същевременно не ти дава нищо. Откакто има интернет, всеки който изпита съмнителното желание да си тества налучквайки знанията в някаква област, може да го направи напълно безплатно там. И най вече - пълна глупост е от някакви случайни знания на играча в реалния свят да зависят характеристиките на героя му в измисления. :rolleyes: Като цяло, добре че почти нямаше такива неща извън спортните КИ, повечето от които така или иначе никога не бих чел.

18 Юни 2011 20:30
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 488
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #16373
За тестовете в баскетболните ми игри мисля, че са грешка.
Не ми хрумва добра причина да се вкара тест, главно защото донякъде прецаква следващите разигравания.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

18 Юни 2011 22:29
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 500
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #16384
Сещам се за тестовете в Тъмната страна. Мисля, че бяха много подходящи. Вместо да хвърляш зар или наготово да получиш някакъв показател за играта, там отговаряш на въпроси и по този начин формираш оценката. Жалко, че бяха доста по-лесни от необходимото.

19 Юни 2011 05:04
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #16408
Една от уестърн книгите за агента имаше интересен тест за интуиция. Според мен тестовете и в спортните книги си бяха на място. Както и в Джонатан Харпър и 4мата конника на апокалипсиса. Единственият проблем за мен беше че някои изискваха изключително подробни знания в областта. Както и това че след второт изиграване обикновено де наизустяваха .

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

19 Юни 2011 11:54
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #16413
По-скоро съм ЗА тестовете във всички книги игри (не само спортните). Първо ги мразих, защото бяха трудни, но след това се оказа, че са моят най-добър приятел - защото при тях няма вариатор ШАНС и веднъж запомнени тестовете винаги ме водеха до успешен резултат.
Не вярвам някой да се е затруднил много от тестовете за оценки на Майкъл и на Върджил (сещам се за Ледено безмълвие). Бяха оригинален начин да се оформят стартовите оценки - после и двамата включиха, че има още по балансиран и кратък метод за да се постигне това. Имаш 3/4 оценки и числата от 1 до 3/4. Разпределяш нещата по твой избор. Така винаги ще имаш един силен показател и един слаб. Това го има в доста от последните 10 книги игри на Майкъл да кажем, Блонд го използва във Вълшебните тетива (поне за това се сещам) - не се сещам останалите автори дали го използваха.
За спортните книги игри мога да кажа само, че ТЕСТа спестяваше място и може би затова беше включен. Ако махнете някои непотребни въпроси като име на треньор, име на зала и среден брой отбелязани точки, всичко което остава има отражение върху резултата на терена. В Пробив в НБА, Майкъл много умело е решил проблема. В плейофите има ТЕСТ + лидери + преценка на качествата на отбора + циклична система. Явно само ТЕСТ не е удачен вариант за препитване на героя.

19 Юни 2011 14:57
storm
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #16422
Против тестовете съм определено. Толкова съм ги правил по разните изпити и не знам си какво си и сега ако се появят и в нещо, което се предполага, че е с развлекателна идея ... :x
Иначе не съм против логическите загадки, ако те са напаснати със сюжета естествено

19 Юни 2011 16:40
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #16427
Уейн, дори и в твои книги-игри се срещат тестове, макар че там не са определящи за успеха в играта.(Тестът за приемане в ордена в "Олтарът на тъгата" и въпросите в бонус нивата в "Майстори на меча".)

Тестовете за определяне на начални оценки винаги са ми се стрували сполучливо хрумване, особено в сравнение със стария похват със случайни числа. Тестът за археология в "Джонатан Харпър" ми беше любим.

По друг начин стоят нещата с многобройните тестове в хода на играта в баскетболните книги-игри на Майкъл. Не ми харесва такава употреба на тестовете. Наистина много накъсва играта.

Когато имаме един основен показател, който влияе на множество ситуации в играта и изразява познания / вещина, определянето му с еднократен тест в началото на играта е най-логичното решение, но само когато книгата-игра е на съвременна или историческа тематика. Това естествено не е в сила за приказни светове.

19 Юни 2011 17:14
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #16428
В Олтара не съм го писал/измислял аз изобщо и го намирам за доста ужасен. Просто Плеяда се чудеха постфактум (и с право :lol: ) как да позапълнят страниците.

А за Майстори на меча веднага се сетих, точно защото потвърждава правилото, че не трябва да се смесват реалния и измисления свят. Въпросите там (освен, че дават възможност за смешки) се отразяват на точките на ИГРАЧА, а не на героя му. ;) Пък и книгата е с нарочно отсъстващ сюжет (един вид спортна), така че "Бонус етапите" се вписват в концепцията. Пък и тогава нямаше интернет, така че събраното инфо за мечовете си беше ценно - затова съм го използвал.

Moore писа: писа:
По-скоро съм ЗА тестовете във всички книги игри (не само спортните). Първо ги мразих, защото бяха трудни, но след това се оказа, че са моят най-добър приятел - защото при тях няма вариатор ШАНС и веднъж запомнени тестовете винаги ме водеха до успешен резултат.
Честно, такова разбиране на нещата ме ужасява. Точно както и наизустяването на числата в таблицата, дето би трябвало да се използва за случайни числа. Рядко съм срещал такова неразбиране и преиначаване на правилата в друга сфера на живота. :mrgreen:

19 Юни 2011 18:08
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #16434
Уейн не се сърди на дребните душички - зара не го запомням - играя с истински и там няма как да манипулирам нещата, а тестовете в любимите ми игри съм ги запомнил и няма как умишлено да допускам грешки. Нивото на което претендирам да играя Пробив в НБА, Края на коридата, Демоните в НБА, Боговете на футбола, Футболът - тактическа книга-игра и някои други книги просто не го позволяват.

19 Юни 2011 18:45
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #16436
Е, в случая явно просто така е направена системата, да - така че едва ли е твоя вината.

Просто аз съм 100% анти-чийт по убеждения (и като автор - така че гледам да не давам никакви възможности за това).

25 Окт 2013 20:45
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
[Анкета] Трябва да ли има тестове в книгите игри? #80756
Тестовете са подходящи само в началото на играта, като чрез тях да се определят оценките на героя ти. Като въпросите да са свързани с неща касаещи самият читател - най-пресният пример е Зомбокалипсиса на Торо.
Веднъж изиграеш ли като себе си, можеш да преиграеш играта, започвайки да отговаряш на въпросите сякаш си на 12 години, че имаш книжка за управление на МПС и тн.

Най-много тестове се намираха в спортните книги-игри и въобще не ми харесваха. Предпочитах автора да ме вкара в някоя ситуация отколкото да ме пита как се казва залата на Чикаго Булс или как е пълното име на пистата Маникюр.

Друг вид тест беше приложен успешно в Пробив в НБА, при финала срещу Чикаго въпросите бяха свързани генерално с противниковите играчи, както и неща свързани с твоя отбор. Доста сполучливо.

А това с Олтара на тъгата не беше ли да се провери колко е вярата на Валенс?

Избери своето приключение

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Time to create page: 0.069 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• КИ Мемета (87 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Today 16:28
    • Най-готината корица в жанра (76 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Efix7
    • Today 15:19
    • Топ 5 на Стратегическите книги-игри (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Стратове
    • от Efix7
    • Today 09:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg