Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Книгата е просто чудесна! Това, което Таласъмчо научава във всеки край, някак си стопля. Поставя приоритетите и ценностите в нормалния им ред.
Книгата е отражение на принципите на позитивната дисциплина, на игровата терапия, на теорията на избора. Може дори да бъде използвана в игровата терапия или във филиалната терапия. За целта бих оставила детето да избере как изглежда Таласъмчо и бих добавила, че може да променя вида си. За деца, които имат проблеми, е идеална просто – дава им усещане за някакъв контрол и утвърждава идеята, че имат избор.
Мисля, че е невероятен подарък и за деца и родители. Възможност на родителите да прекарват качествено време с децата си. Препратките към други приказки и басни според мен въвличат възрастните в свят, който някои от тях може да са забравили. Ако детето не знае някоя от приказките – възможност пропускът да бъде запълнен.
Най-много ми хареса, че е книга, която родителят чете на детето си, има „инструкции” как родителят да я чете. Тази интеракция е най-важна и най-пренебрегвана. Киндъл чете на глас, има играчки, които учат детето да чете и смята, но детето е някак си оставено само да се занимава, за да може родителят да върши нещо друго. Ценното в книгата е интеракцията на детето с родителя.
Може да се използва и от учителите. Ако използват позитивна дисциплина в класната стая, може да се приложи по толкова много начини! Например награда на седмицата – проблемно дете, успяло да намали броя на проблемните инциденти, избира накъде да тръгне Таласъмчо.
Аз бих си я купила на хартия за да я имам. Просто е ценност!
Отново поздравления за книгата!
Пожелавам ви да продадете много, много книги!
Книжката според мен може да се чете и на по-малки деца. Преди няма и час си правих експерименти да чета на двумесечно бебе и се усмихваше на забавните моменти, а и хълцането му спря. Само изборите трябваше аз да ги правя вместо него
Книжката според мен може да се чете и на по-малки деца. Преди няма и час си правих експерименти да чета на двумесечно бебе и се усмихваше на забавните моменти, а и хълцането му спря. Само изборите трябваше аз да ги правя вместо него
Ндам, дано Ордените на Реда не четат тоя форон, че чисто си отекъл. ;Р... вероятно ще сме за вълшебни гъби
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas