• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Тема за въпроси и коментари

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
06 Сеп 2013 15:35
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Тема за въпроси и коментари #76997

partci писа: писа:

Trip писа: писа:
... Аз лично не бих използвал думата "вакантен"...
Ем не ми хрумна друга в случая, "открито" ми звучи като, де да знам. Просто не звучи.

"Великият учител на Зората ви напомня, че не се биете до смърт, не може да използвате Вътрешна сила и дава сигнала за начало на двубоя."
Ем не ми се искаше да го променям съвсем, но съгласи се, че:

Великият учител на Зората ви напомня, че не се биете до смърт и не може да употребявата Вътрешна сила. Дава сигнала за начало. Горобей предпазливо...
звучи най-малкото наивно.

Edit: след превода на Вилорп мисля, че темата се изчерпа. :(

За открито съм съгласен, бих си го променил на свободно. А иначе си променил единствено синтаксиса на изречението във втория случай, от което то не става по-малко наивно (такова е, съгласен съм :)). Може би караш нещата да звучат малко по "между другото", което отнема от усещането "тривиални неща, казани с важен тон", но пък се губи друго. Въпрос на компромис, но аз бих го оставил, както е :) (То цялата преводаческа работа е въпрос на компромиси...)

Преводът на Вилорп е ... бе баш-(майсторски) самобитен :D

Занаятчийски основи на писането

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

06 Сеп 2013 15:41
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 603
Тема за въпроси и коментари #76998
Вярно бе налара ме ровя из нета:

1955 - " Lolita " (Лолита), которую отказались опубликовать четыре американских издательства, выходит в Париже в " Olympia Press".

всъщност да той си я превежда от английски на франжуки.
Първи епизод май е най превеждания епизод световно на КИ.

Браво така ви искам, като мойта нимфа на картонката ми. Кротки и засмени. Истината ще излезе наяве на он феста направете си и преордър за да стигне до вас.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

06 Сеп 2013 15:44
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Тема за въпроси и коментари #76999
Той си превежда всичко и на руски, а това, дето не го превежда той, го превеждат жена му/сина му. Така че не знам какво ми казваш с горния факт? Явно я е написал на английски. Не че това изобщо е по темата.

Занаятчийски основи на писането

06 Сеп 2013 15:45
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 160
Тема за въпроси и коментари #77000
Брао бе Яне, що разкара "Горо-Бей-Ефенди"!? :lol:

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

06 Сеп 2013 15:48
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Тема за въпроси и коментари #77001
За вас не знам, но на мен преводът на Вилорп ми е най на сърце :-)

06 Сеп 2013 15:51
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Тема за въпроси и коментари #77002

Blackjack писа: писа:

Особено частта с наннсянето на ударите! Вилорп е сред преводачите, като О-Бакемоно сред обикновените бакемоно.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

06 Сеп 2013 16:10
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 90
Тема за въпроси и коментари #77004

xenox писа: писа:
И ако е по-добре малко, но качествено - кое от новата вълна е качествено? Проблемът на Уейн е личността му, не книгите му. Те не отстъпват на Призванието или Котарака, освен, че ги превъзнася като велики.
Пак казвам - по тази логика трябва изобщо да няма нова вълна.

Нека да си кажем нещата с истинките им имена. Уейн за две години и половина е на път да издаде трета поредна стара книга. За някой тези книги са нови, за друг са стари и за пръв път видяни. "Патрула" е допълнен с някой друг епизод, Асасините са комикс от 2004г., а Пътя на тигъра можете да си го дръпнете на файл на английски, линка го има в темата.

Но както много пъти се каза, Уейн не ни е длъжен, нито пък трябва да го е грижа за нашето мнение. Ами ОК тогава - престава да пише подвеждащи теми за превелики подвизи като за начало. Спира да троли и да бърбори из форума, издава и продава на необятния пазар от фенове, а не на една групичка от нърдове тук и всичко е наред.

В случая с Пътя на тигъра, както неодкратно повторих, не мога да се задоволя с подобно посредствено издаване, което нали си спомняме как беше рекламирано?! Професионално, по всички правила, лала - бала...

Излиза, че ще има книга, която на практика ще отстъпва на книгите на Еквус в някои отношения. Примерно няма вътрешни илюстрации, навярно заради разходите И това 20 години по късно. Кому е нужно, освен на Уейн като издател, продаващ по панаирите ? На мен като фен на поредица това не ми трябва. Ако имаше малко повече старание, поне една авторска корица, 10 - 12 полускици и навярно щеше да си заслужава, и нямаше да има и грам критика от мен примерно.

Съжалявам, но още 2004г. не успях да понеса "Коприна в ноща". 20 години по - късно не само, че се пробват старите номера от 90 -те, но и качеството като че ли е надолу. По този начин ли ще се възражда жанра?

Има и много положителни неща от създаването на форума до сега и всички смятам, че ги знаем - Котарака, двете Призвания, Таласъмчето, твоята книга Ксенокс. Но нали забелязваш, че това са все нови книги, а не адаптации на вече издавани комикси.

Иначе конкретно за Пътя на тигъра и по темата - книгата, от това, което видях до момента, а то не е много, е правена по начин, който не може да превъзхожда един фенски опит на ентусистите тук, в най - добрия случай ще е същото. Щяхме да се постараем да намерим за някой лев един художник поне. Но явно парите на Рахвин не стигнали за това.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

06 Сеп 2013 16:17
lodshadow's Avatar
lodshadow
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Тема за въпроси и коментари #77007
Аз искам да благодаря на всички,които се трудят покрай преиздаването на тигъра.Много се радвам,че ще излезе нова книга-игра и грам не ми дреме,че няма илюстрации вътре или пък каква е корицата.Браво на всички от проекта и давайте все така!

FOR HONOR !!!

06 Сеп 2013 16:20
systemshock's Avatar
systemshock
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 44
Тема за въпроси и коментари #77008

Blackjack писа: писа:
+1

Има ли я някъде цялата книга преведена по този начин?

06 Сеп 2013 16:52
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Тема за въпроси и коментари #77011
Има я да. Темата е на Вилроп прочетеш ли я ти се отваря и средното око да не говорим как ти се променя светогледа.

Е Лисичков, положението е много увъртяно като чаршафите ми вчера... Само да ти припомня че рисунките на предишния тигър са на Станкев който е виждал черен елф от анимацията ,,Секс парад на анимацията" и явно това е била черната робиня... С цялото искам да кажа, че много се правиш в случая. първия тогър беше маломерен адски труден за разгръщане с най гнусното евтино лепило на света. Станкев има една рисунка която е смърта с косата която като идея е стара като смърта. Корицата кореспондираше донякъде ама не съвсем поне за мен. Що не вземеш да преограеш пак Властелин дето е лепен с плюнка? От всички книго дето досега си издал има ли поне една КИ?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

06 Сеп 2013 17:24
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 90
Тема за въпроси и коментари #77014
Имам няколко, може би три - четири бройки от Властелин, изданието на Еквус. Обади ми се да ти ги покажа. Напълно стандартно издание, като за онези години. С възможно най - евтината вестникарска хартия, но са стрували около долар, долар и половина. Не са разлепени, здрави са всички. И си изглеждат Oldschool и си ме радват.

Ама дай малко по - сериозно, не би следвало вашето издание да се равнява по тях, нали?! :ninja: Ако искаш мога да ти пожа и ново издание на английска книга - игра от 2011г. да видиш какви лепила и хартия имат...

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

06 Сеп 2013 17:57
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Тема за въпроси и коментари #77015
Ти чел ли си някоя повече от веднъж и аз имам три орииналното де разпадна след 10 четения, на Диан му се разпадна също а новите КИ имат и 8 - 10 паунда цена да ти я покажа ли :)

06 Сеп 2013 18:02
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 160
Тема за въпроси и коментари #77016
Аз пък не мога да разбера какво се главичкате за разни лепила, весникарски хартии и прочие глупости отпреди 20 години.

Отворете сайта на мегара, и вижте ДЕМОТО ОТ 421 епизода, НАПЪЛНО СВОБОДНО ЗА СВАЛЯНЕ:

www.megara-entertainment.com/ave ... rademo.pdf

И що се чуствам преебан после!? Какво има повече да се каже?!

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

06 Сеп 2013 18:10
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Тема за въпроси и коментари #77017
Е по тая логика си купета и книгата оздадена от мегара 100 про без превод и други глезотии с оригинални картинки да се оздрайфаш.

06 Сеп 2013 18:31
Шангри
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Тема за въпроси и коментари #77020
Хората ти показват за какво ще си дадеш парите, за разлика вас двамата, които знаете само едно - направете преодър и ще разберете (видите) или като я прочетете, ще видите. С хитрини на дребно нищо не се постига, но ваша си работа.

"Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника."

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кикстартер "Харон 2145" (25 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Златаров
    • 15 Авг 2026 23:43
    • Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (15 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • 14 Авг 2026 14:17
    • Гората на обречените - Иън Ливингстън - ББ БГ2 (6 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Efix7
    • 13 Авг 2026 16:29

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност