• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Тема за въпроси и коментари

• 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
06 Сеп 2013 19:02
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Тема за въпроси и коментари #77021
Шангри ако ме видиш откъде ще очакваш атака? Отгоре, отляво, отдясно или ще преминеш покрай мен спокойно?!
Ей това ти е логиката на теб. Затова точно ти недей си я купува :) Специална оферта.
Аз от вас очаквах фенщина преди 4 месеца и преди две години като казах ай да я преведем ама не така баш майсторски като вилропа. Мълчахте като ученички всички. Като я издадохме карта ще нарисувате, три превода ще направите...
Аз знам че съм наред ама цялото войнство тука май не е хич... не ми дреме ще купувате или не. Вие сте статистическа извадка, която умее да е пасивна поне на това дето ви накарах да правите. Две години не написах нищо защото не исках да съм плямпало. Mind the dooors, mind the closing doooors!!!

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

06 Сеп 2013 19:23
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Тема за въпроси и коментари #77022

Rahvin писа: писа:
Аз знам че съм наред ама цялото войнство тука май не е хич... не ми дреме ще купувате или не. Вие сте статистическа извадка, която умее да е пасивна поне на това дето ви накарах да правите. Две години не написах нищо защото не исках да съм плямпало. Mind the dooors, mind the closing doooors!!!

Ти ко беше наред нямаше да седиш и само да мрънкаш, колко си бил неоправдан.
Знаем, че парите не стигнаха за мазилка, стига ни разправя, колко по-благородно е да живееш в неизмазана къща.

;)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

06 Сеп 2013 19:46
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Тема за въпроси и коментари #77023

vg писа: писа:
"много сезони" - ти знаеш ли български изобщо?
смешни грешки

Не са никакви грешки. Ти как си превел seasons? Като години или като "лета", в смисъл пак на години? Защото, ако е така как си превел следното изречение от втория абзац на епизод 36 :

The old man calls a girl’s name and his acolyte appears, a surprisingly pretty girl of no more than eighty seasons

Момичето излиза, че е на 80 години или наистина е на 80 сезона тоест на 20 годишна възраст?

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

06 Сеп 2013 19:55
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Тема за въпроси и коментари #77024

free image hosting

Енджойвайте се.

Спирам да мрънкам. Поздрав! :ninja:

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

06 Сеп 2013 20:02
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Тема за въпроси и коментари #77025
Специално за тоя тоя епизод беше доста проблемен и при мен и в случая като сезони го преводахох защото не се връзваше с годините =) Явно в Орб броят на сезони, не на години.

36
Пророкис тъкмо се е дотътрил до верандата пред входа на малкия дървен параклис изграден в страни то храма на Ковън Свободния. Той се обръща към теб и те кани да го последваш вътре. Параклисът наистина е малък и тъмен, но за твоя изненада е чист и добре поддържан, а множеството свитъците са грижливо подредени в стелажи покрай стените.
Старецът изграква нещо за да извика някой послушник, послушникът пък се оказва изненадващо красиво момиче което явно няма и осемдесет сезона. Докато се чудиш какво прави с тоя гърбав оръпляк, с некролог в джеба, в параклиса, който е прекалено малък за да побере повече от 20 души, той извади дълъг и странен жертвен нож. В тъмнината на параклиса, изглежда по-мрачен и силен, отколкото когато се беше разбеснял на свещениците. Той ти казва да легнеш на нещо, което прилича на малък мраморен олтар с сребърна кана до него.
Младото момиче започва учтиво да те подканя, обърни на 50. Ако решиш да си заминеш бързо-бързо, обърни на 27.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

06 Сеп 2013 20:02
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Тема за въпроси и коментари #77026
Боре, предлагам това да е корица! :lol:

06 Сеп 2013 20:09
Шангри
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Тема за въпроси и коментари #77027

Лисичков писа: писа:
Боре, предлагам това да е корица! :lol:

Какво искаш, по-добре е от сегашната. Някак си по-добре се връзва със съдържанието на книгата.

"Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника."

06 Сеп 2013 21:16
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Тема за въпроси и коментари #77029

Rahvin писа: писа:
Е по тая логика си купета и книгата оздадена от мегара 100 про без превод и други глезотии с оригинални картинки да се оздрайфаш.

Ем виж са, то аз не ти показвам просто формулата "Наляти са много пари - получил се е добър резултат". Като огледаш изпълнението се вижда доста повече, което е напълно достижимо (от вас), а изобщо не е направено:

- Още в превюто са представени авторите, с какво се занимават в момента, подробности за проекта, въобще цялата работа е обърната към феновете много сериозно, а не е анонимна както в нашия случай. Има ли някакъв материал от Марк Смит и Джейми Томпсън, който да касае българското издание? Къде е? :neutral:

- Да кажем, много пари отиват за графичен дизайн, ама тука не са отишли никакви, и си правим извода съвсем лесно от това твърдение:

gbm писа: писа:
Държа да се разбере и запомни!
Аз въобще не съм се натискал да се занимавам с предпечат и оформление на тая книга. Имам си достатъчно друга работа при това добре платена.

Ако е платено - явно е недостатъчно. За една корица хубава поне колкото на Асасините можеше да се бръкнете. Или да ползвате оригиналните, нали "уж" са "уговорени" права?

- Хората са изтипосали демо в размер на първата оригинална книга. Тука цял ден се врънкаме за един епизод конкретен текст от книгата. Толкова ли е лош тоя превод, та ви е страх, че никой няма да купи книгата? :lol:

Мога да продължа още в тоя дух, ама така и така не стигам до теб - да не те мъча да четеш. Само едно не си видял правилно - за 100 евро е РПГ-играта "Пътя на тигъра", и то "златното издание" с разните шарени зарчета и тематични "чашки", очакваната цена на преработената поредица в кикстартър е по-различна, и явно не е окончателна (посочени са по 50$ на книга).

Такива работи, ами стига съм си губил времето :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

25 Сеп 2013 08:25
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Тема за въпроси и коментари #78014
Темата е отключена. Моля да се придържате към темата. Всякакви личностни нападки и офтопик след този пост ще доведат до двудневна почивка от форума.

Избери своето приключение

29 Сеп 2013 10:20
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Тема за въпроси и коментари #78299
Кикстартърът е събрал 12 000 долара за три- четири дни. - www.kickstarter.com/projects/161 ... ctors-edit . Чудя се дали да не участвам с 50 - тина долара.

29 Сеп 2013 10:53
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Тема за въпроси и коментари #78302
^ Не бих казал, че артуъркът на това издание е от типа, дето ще ме грабне (даже по-скоро ми е от тези в графа "дразнещ", особено за таблетно изпълнение), но бонус съдържанието и самото оформление са наистина, наистина добре пипнати (с някои малки забележки - винаги може повече :Р ) . Дет' се вика - с кеф да разтвориш и да преглътнеш удървените фигурки. А не с (относителен) кеф да отвориш и с погнуса (тъга) да затвориш.

29 Сеп 2013 14:26
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Тема за въпроси и коментари #78307
Абе илюстрациите като цяло не ми допадат, оформлението бива, щукаритетите май са единствено читаво нещо.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

03 Окт 2013 11:29
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Тема за въпроси и коментари #78671
Аз да питам ... за ПН1, като участник в инициативата ми беше казано да мина да си взема книжката през клуба на Гагарин та петък или събота кога е удобно да мина от там?

23 Ное 2013 13:28
Колийн Ливингстън's Avatar
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Тема за въпроси и коментари #83897
От новите книги имам само "Асасините на Персия" и "Пътят на тигъра", други не сами попадали. И двете не ми харесаха особено, но към книгата за нинджите имах сантименти, защото като малък четирилогията много ми харесваше. Предполагам, че ако сега ги прочета и те няма ми харесат де... Не ме бива по писането, но накратко в "Пътят на тигъра" пътищата не са равностойни и битките са много трудни и сякаш правилата не са описани много добре. Така или иначе не е нещо, което ще преигравам. Аз даже не успях да я доиграя, тъй че по-добре да я подаря.

Уповавам се на ЛСЧ

23 Май 2025 15:27
snake_fang's Avatar
snake_fang
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Тема за въпроси и коментари #143839

Pe6ka_S_Mnenie писа:

Ейдриън Уейн писа: писа:
1. Цел : (дрън-дрън...)

1. Изданието на книгите по нищо да не отстъпва на досегашния стандарт на Новата вълна: легитимно, висококачествено във всеки аспект, с достатъчен тираж, реклама и дистрибуция за разпространение из цялата търговска мрежа и достигане до най-широк кръг читатели.

Дето се вика - хубава работа, ама нашенска... Корица и превод от съфорумци, вероятно правени в свободното им време. Може би трябва да се радваме, че няма вътрешни илюстрации. И за това - 12 кинта?

Вече почвам да се надявам да излезе фенско издание, за да си го купя за толкова, колкото ще струва наистина. :lol:

И мен ме е яд, че вместо това отиващо към нескопосано издание, няма едно фенско като това на Убиец.

• 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Time to create page: 0.087 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност