• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Fabled lands

Fabled lands

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
28 Ное 2011 14:13
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Topic Author
Fabled lands #37828
Току що ми пристигнаха първите 2 тома от поредицата. Прегледах ги набързо, поради липса на време и съм силно обнабежден. Изглежда доста зарибяващо и ако свободата на действие реално е такава, както я описват авторите, мисля че книгата може да се нареди в топ... Жалко, че не е превеждана на български.
Някои друг има ли я? Чели ли сте я, някакви съвети, препоръки и колко всъщност са книгите? Четири ли са или има и други, които не са преиздавани?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Ное 2011 14:14
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Fabled lands #37829
Не съм я чел, но след като ги прочетеш ще може ли да ми дадеш първата част да я пробвам и аз :)

Избери своето приключение

28 Ное 2011 14:54
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Fabled lands #37832
Ем...
По принцип нямам нищо против, ама трудно ще ме навиеш да правя срещи и уговорки за да давам книга :)
Може би ако се засечем на някаква сбирка (а аз рядко ходя на сбирки).
Между другото книгата не излиза много скъпо :)

29 Ное 2011 10:19
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Fabled lands #37920
Първите впечатления са противоречиви. Концепцията е за пълна свобода, дефакто можеш да правиш какво ли не. Включително да си купуваш къщи по градовете, да въртиш търговия, да се трепеш и т.н. Това, което не ми харесва и малко ме отегчи е липсата на някаква основна концепция. В общи линии обикаляш насам натам докато ти писне или докато не добуташ до място, където се преминава в друга книга. Този ход на нещата ме отегчи, особено с това, че някои епизоди са разпределителни (долу горе като в DQ), само че ги няма отбелязани на картата и човек лесно може да се оплете, както направих и аз, посещавайки един и същ град за трети път и чудейки се какво да правя в него...
Не искам да се изказвам категорично, защото не съм отделил достатъчно време, но засега изпитвам леко разочарование. Тази вечер ще дам втори шанс след първоначалната ориентация и ще се пробвам да стигна по- далеч (като за целта ще опитам да следя къде на картата се намирам).
Един плюс, който ми прави впечатление, е че в книгата битките са важни, но не и основни. Не е като в DQ или дори Кървав меч, където трябва основно да залагаш на бойните си умения и всичко е насочено към това...

29 Ное 2011 10:57
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Fabled lands #37924
Това е нещо като стратегическа игра без настолни елементи или пък мрежова книга-игра с възможности за обикаляне на воля без събития. Доста постно откъм съдържание. Да не говорим, че поредицата не e довършена и така минаването от книга в книга не работи добре. Като цяло не ме спечели.

29 Ное 2011 12:12
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Fabled lands #37926
Хм...
А чел ли си ги всичките?
И колко трябва да бъдат? Налични са четири засега... И дали не е дописана или просто не са издадени другите?

29 Ное 2011 13:09
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Fabled lands #37931
Както пише тук, gamebooks.org/show_series.php?id=145 , били са предвидени общо дванайсет книги от поредицата "Fabled Lands", а са излезли едва половината - шест. Четирите неиздадени може би не са и написани. Можеш и да попиташ авторите, ако пожелаеш: fabledlands.blogspot.com/

Първите три книги ги има на главната страница на knigi-igri.net в раздел "Работилница" - чужди, под заглавие "Митичните земи". Не съм ги изчел, почвах ги два-три пъти, поразглеждах и загубих желание за игра. Не ми се скита без ясна цел и история. Стилът на писане също е блед. Иначе механиката като цяло е на доста по-високо равнище от повечето западни книги-игри.

29 Ное 2011 15:22
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Fabled lands #37950
Мерси за инфото.
Ще се разровя и разчета и тия дни ще пиша още впечатления.

01 Дек 2011 10:14
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Fabled lands #38265
Някои по общи впечатления.
Книгата е по- зарибяваща отколкото изглежда на пръв поглед. Свободата наистина е огромна и като започне да се развива героя и да се разплитат някакви куести става интересно.... Интересно ама не чак толкова, тъй като всичко е едно безбрежно обикаляне, което не променя нещата особено много. Всъщност, предполагам че на някакъв етап има по- ясни развръзки, но все още не съм добутал дотам. Все пак има броене на посещенията на някои градове, вероятно нещо ще се случва като се понатрупат....
Най- дразнещото е обикалянето и възможността да минеш по едно и също място хиляди пъти без дори това да се отчита от играта по някакъв начин. Това обезмисля някои неща. Примерно на определено място трябва да убедиш едни хора, че си им лоялен, за целта трябва да хвърлиш зар + оценката ти за харизма и сборът да е по- голям от 9. Ако се провалиш те изпращат обратно. Нищо не ти пречи с известно лутане да се върнеш пак там и пак да хвърляш.... Успееш ли стават други работи, които лично мен ме утрепаха, ама чийтнах :)
Свободата е голяма ама пък няма концепция кво правиш. Луташ се напред назад, извършваш куести, но куестите не са като в DQ, структурирани на определено място. В общи линии сам трябва да се оправяш. Просто приемаш куеста, получаваш кодова дума и докато не добуташ до място, на което можеш да го изпълниш или да започнеш изпълнението му, нищо не се случва. Трябва сам да се организираш и да планираш къде отиваш. В началото ме дразнеше, защото очаквах друго, после стана зарибяващо.
Иначе като всяка книга с циклична система, при която минаваш едни и същи места доста пъти, дразни и освен да си грухаш героя и да откриваш нови неща, смисъл от обикалянето няма. Вече на няколко пъти попаднах на места прехвърлящи към следваща книга, но все още цикля по тази. Героят ми не е достатъчно силен за тука, а камо ли за нататък.
Един последен минус- късметът е от огромно значение. Аз например си избрах герой войн и оценката ми за битка е 6, при положение, че се хвърлят по два зара за бой. Реално може да ме счупи някой с двойно по- ниски оценки, но добър късмет. И не само това, при качване на левъл оценката за стамина се увеличава с един зар и това зависи изцяло от късмета....
Това е засега ;)

02 Дек 2011 00:44
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Fabled lands #38409
Супер! Много се кефя на негативни ревюта, понякога дори повече от на положителни такива - сега ще си спестя парите :D

02 Дек 2011 10:35
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Fabled lands #38436
Ами аз, честно казано, не съжалявам, че не си "спестих парите". Книжките са интересен опит и ако на човек му се занимава със сигурност могат да бъдат доста забавни. Но си има и минуси... В този ред на мисли- вчера минах на втората книга. Нещата са почти същите, но всичко е с идея по- трудно...

Хм...
Абе ревюто ми не е съвсем негативно и доста положителни неща съм казал. Всъщност преди 10 години сигурно щях да се побъркам от кеф по тия книги и да се разбия от четене и развиване на герои :)

02 Дек 2011 10:42
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Fabled lands #38437
За мен голям плюс е, че мога да играя със свещеник, който на всичкото отгоре има и доста точки чар / обаяние

25 Юни 2013 23:43
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Fabled lands #74225
Днес почнах да играя играта в електронен вариант (всичките 6 книжки, макар да съм използвал само първите две). Играта може да си дръпнете от тук , като ви трябва и Java (ако нямате).

Бях на косъм да си поръчам всичките 6 книги накуп (за около 120 лв. с доставката) но се отказах предвид, че ще се качвам на кораб, пък там няма да ги мъкна и шестте.
Продължавам да си цъкам електронната версия (много добра и автоматизирана) и вероятно като се върна от плаване ще си ги купя (нищо че ще ги знам наизуст, добрите неща си струва да ги имаш на хартия).

Играта е разнообразна (шест напълно различни професии), трудна (много зависиш и от късмета в началото), предполагам в хартиен вариант ще е доста по-бавна (в електронен си спестяваш разгръщането на страници и попълването на дневници), но пък ще можеш да я играеш дълго време и после да я преиграваш.

Наистина няма крайна цел, но това е характерно за подобен род игри. Все пак има някои куестове са с по-мащабен замисъл - примерно дали да помагаш на стария крал или на революционера, който е завзел властта и т.н.

Доста може да се изпише за книгата, но определено е интересна (между другото е писана през 96-та година), сега ги преиздават и може би ще ги продължат, ако има интерес.

11 Юли 2015 21:40
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Fabled lands #107580
Скоро (2016-та) май ще има 7-ма книга
www.kickstarter.com/projects/57 ... n/comments

23 Мар 2016 14:52
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 45
Fabled lands #113548
Още в първия град, който посетих попаднах на адски нелогична ситуация- да си купиш ВЪЖЕ от пазара, струва 50 пари, а за 100 пари можеш да си купиш собствена КЪЩА, в която оставяш предмети и възстановяваш показатели безплатно. :?

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Fabled lands
Time to create page: 0.068 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Today 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Today 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • Yesterday 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg