• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Игрови механики в книгите-игри
/
Как се пише Хорър... Игра!

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
15 Фев 2012 17:54
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Topic Author
Как се пише Хорър... Игра! #47752
Я да видим сега!

Добри хоръри в книгите игри... Имаше ли? Не мисля. Някои хора посочват "Луната на Върколака", на мен лично "Некрономикон" ми допадна до някъде...

А какво прави добрия хорър добър хорър?

Карантиите по пода (Клайв Баркър)? Натрапчивата зла съдба, следваща героите на Стивън Кинг? Признавам че горните не успяха да ме трогнат, макар да съм се впечатлявал.

Беше ми попадала една книга "Стингър", на Робърт Маккаман. Добро. Pretty close, бих казал. Не съвсем.

Колкото и да харесвам Лъвкрафт, винаги съм го смятал по-скоро за фантаст, в малко разкази успя да ми влезе под кожата.

Напоследък прочетох нещо от Кунц, което просто ми "изби зъбите". И тогава разбрах как се изгражда напрежението в такива истории. По-късно се сетих и къде съм срещал подобно изпълнение - в доста нескопосано преведената адаптация "ПРИШЪЛЕЦ" на Алан Дийн Фостър. Ще постна направо в един спойлер откъса, който е един от показателните как трябва да се изгражда напрежение в читателя:

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Кен Даймз беше на четири стъпки от предната врата, когато чу вика на Тийл. Вик на изненада, страх и болка.
— Мамка му.
Вратата беше двойна, от полиран дъб. Дясното крило бе закрепено за прага и страничната стена на касата чрез ключалки с дълги болтове, а лявото — подвижно, и стоеше отключено. За миг Кен забрави всякаква предпазливост и се втурна вътре, после спря в мрачното антре.
Крясъците вече бяха спрели.
Включи прожектора си. Вдясно — празна всекидневна. Вляво — празен кабинет. Стълби към втория етаж. Не се вижда никой.
Тишина. Абсолютна тишина. Като в космоса.
За момент Кен се поколеба дали да не извика Тийл — опасяваше се, че така убиецът ще разбере къде се намира. След това реши да използува прожектора си — без който така или иначе не можеше да продължи — и с негова помощ да открие Тийл; нямаше значение дали ще го извика или не.
— Тийл!
Гласът му отекна в празните стаи.
— Тийл, къде си?
Никакъв отговор.
Тийл сигурно е мъртъв. Господи. Щеше да отговори, ако беше жив.
Или може би лежи ранен, в безсъзнание, и умира. В такъв случай най-добре да се върне в патрулната кола и да извика по радиото линейка.
Не. Не, ако партньорът му наистина бе в тежко състояние, Кен трябваше да го открие бързо и да му окаже първа помощ. Докато пристигне линейката, Тийл можеше да умре. С губене на време рискуваше твърде много.
Освен това трябваше да се справи с убиеца.
Нощта бързо поглъщаше остатъка от дневна светлина и сега през прозорците едва проникваше бледа калночервена светлина. Кен трябваше да разчита изцяло на прожектора, но той не му помагаше много, защото при всяко движение на лъча сенките ту се извисяваха, ту политаха надолу като въображаеми нападатели. Тези илюзии можеха да отвлекат вниманието му от истинската опасност.
Като остави външната врата широко отворена, той тръгна бавно по тесния коридор към задната част на къщата. Придържаше се до стената. Почти при всяка стъпка подметката на едната му обувка скърцаше. Държеше зареденото оръжие пред себе си, насочено напред, а не към пода или тавана, защото точно в този момент изобщо не му пукаше, че изстрелът може да е смъртоносен.
Вдясно една врата беше отворена. Някакъв килер. Празен.
Неприятната миризма на собствената му пот вече беше по-силна от мириса на вар и безир в къщата.
Стигна до дамската тоалетна стая вляво. Бързото движение на лъча не разкри нищо необичайно, но го изненада уплахата в собственото му лице, отразено в огледалото.
Задната част на къщата — всекидневна, малка столова и кухня — бяха точно пред него, а от лявата му страна имаше друга отворена врата. В лъча на прожектора, който изведнъж започна да трепери бясно в ръката му, Кен видя тялото на Тийл на пода в сервизното помещение, а около него имаше толкова кръв, че той със сигурност не бе вече жив.
Вълната страх, заляла изведнъж съзнанието му, повлече след себе си тъмните водовъртежи на мъката, яростта, омразата и свирепото желание за мъст.
Зад Кен нещо тупна.
Той изкрещя и се обърна с лице към заплахата.
Но коридорът вдясно и малката столова вляво бяха пусти.
Изглежда звукът беше дошъл от предната част на къщата. Още преди да заглъхне слабото му ехо, Кен разбра, какво е чул: затварянето на външната врата.
Още един звук наруши тишината — по-тих, но по-застрашителен: щракването на ключалката с глухи болтове.
Нима убиецът успя да се измъкне от къщата и да заключи входната врата, и то с ключ? Но откъде можеше да вземе ключа? От своята първа жертва, пазача? И защо изчака досега?
По-вероятно бе заключил вратата не отвън, а отвътре, и то не само за да забави Кен, а да му подскаже, че иде неговият ред.
Кен мислеше да загаси прожектора, чийто лъч би насочил убиеца право към него, но сиво-моравата светлина на здрача бе вече съвсем слаба и изобщо не осветяваше вътрешността на къщата. Без прожектора щеше да е като сляп.
Как, по дяволите, успяваше убиецът да вижда в бързо сгъстяващия се мрак? Възможно ли е парахлорфенилът да подобрява и нощното зрение на наркомана, тъй както увеличава десетократно физическата сила — само едно странично въздействие на ангелския прах?
Къщата беше тиха.
Стоеше с гръб, плътно прилепен до стената на коридора.
До него достигаше мирисът от кръвта на Тийл. Слаба, почти метална миризма.
Цък — цък — цък.
Кен замръзна на място и се вслуша напрегнато, но не чу нищо след трите потраквания. Прозвучаха му като бързи стъпки по бетонния под на някой, обут в тежки обувки с твърди подметки от гьон — или с шипове.
Звуците започнаха и спряха тъй внезапно, че той не можа да разбере от коя посока идват. Но изведнъж ги чу отново — цък — цък — цък — цък — този път четири стъпки, минаващи през антрето в посока към коридора, където беше той.
Веднага се отблъсна от стената, завъртя се, за да посрещне лице в лице противника и приклекна, като насочи прожектора и револвера към мястото, откъдето чу стъпките. Но в коридора нямаше никой.
Кен отвори уста и започна да поема въздух през нея, защото се опасяваше, че шумът от бързото дишане през ноздрите ще му попречи да долови движенията на врага. Тръгна бавно по коридора, влезе в антрето. Нищо. Входната врата наистина беше затворена, но кабинетът, холът, стълбите и горната площадка бяха пусти.
Цък — цък — цък — цък.
Сега шумовете идеха от съвсем друга посока — от малката столова в задната част на къщата. Убиецът тихо беше напуснал антрето, и през хола и голямата столова бе стигнал до кухнята и малката столова, като чрез тази обиколка искаше да заеме позиция зад гърба на Кен. Сега мръсникът влизаше в коридора, от който Кен току-що излезе. И въпреки че прекосяваше другите стаи бързо и безшумно, сега отново започна да издава същите звуци и по всичко личеше, че го прави нарочно, не защото обувките му потракваха при всяка стъпка, както подметките на Кен скърцаха, а защото искаше чрез повторението на този шум да се присмее над уплахата на Кен, да му каже: „Хей, вече съм зад тебе, ето ме, идвам, не ме интересува готов ли си или не, идвам“.
Цък — цък — цък.
Кен Даймз не беше страхливец. Бе кадърно ченге и никога не бягаше от опасности. Само за седем години служба имаше три почетни грамоти за храброст. Но това потайно и дивашки жестоко копеле, което притичваше из къщата в непрогледната тъмнина — тихо, когато му скимне или издаващо тези звуци, за да му се подиграе — го обърка и уплаши. Кен беше смелчага като повечето ченгета, но не и глупак — а само глупак би влязъл храбро в схватка, без да разбира какво точно става.
Вместо да се върне в хола и да застане срещу убиеца, той тръгна към входната врата и се пресегна към дръжката на лостовата брава с намерението да се измъкне колкото може по-бързо от това дяволско място. Тогава откри, че вратата не само е заключена с глухите болтове. Около дръжките на неподвижното и подвижното крило беше усукана доста тел, взета от отпадъците, която ги крепеше здраво едно за друго. Трябваше да се справи с телта преди да излезе, а това би му отнело половин минута.
Цък — цък — цък.
Той стреля веднъж към коридора, без да има определена мишена и избяга в обратната посока, пресичайки празния хол. Чуваше стъпките на убиеца зад себе си. Потракваше. Приближаваше се бързо в тъмнината изотзад. Но когато Кен успя да стигне до столовата и вече доближаваше вратата на кухнята, с намерение да притича оттам, през всекидневната и навън през задната врата, от която влезе Тийл, той чу потракването някъде пред себе си. Беше сигурен, че убиецът го преследваше в хола, но явно след това оня бе тръгнал обратно и сега го изненадваше от другата посока; играеше си с него като котка с мишка. От звуците на тоя гад беше ясно, че всеки момент ще влезе в малката столова и тогава между него и Кен оставаше само пространството на кухнята, затова той реши да заеме поза за стрелба където си беше и да пръсне черепа на тоя психопат веднага щом се появи в лъча на прожектора…
Изведнъж убиецът нададе страшен рев.
Потраквайки по коридора, все още невидим, но вървящ към Кен, нападателят отново изпищя с пронизителен нечовешки глас, в който беше събрана цялата мощ на първичната ярост и омраза, най-необикновения звук, който Кен бе чувал някога, такъв звук не можеше да издаде никой човек, даже и най-откаченият лунатик. От главата на полицая моментално се изпари всяко намерение за съпротива, той замаха с лъча светлина към кухнята, за да обърка противника, извърна се обратно и хукна, но не към хола или някоя друга част на къщата, където жестоката игра на тая чудовищна котка можеше да продължи, а направо към мъждеещата светлина на един прозорец в столовата, през който се процеждаха последните лъчи преди нощния мрак. Наведе глава, присви ръце пред гърдите си и малко преди да се забие в стъклото изви тяло встрани. Прозорецът се строши с трясък, той падна в задния двор и се превъртя няколко пъти върху строителните отпадъци. Отломки от големи тухли и остри късчета бетон се забиха болезнено в бедрата и между ребрата му.
Врагът му сякаш изчезна в настъпващата нощ.
С ясното съзнание, че не е постигнал безопасност, Кен не губеше време да проклина злата си съдба. Притича бързо покрай страничната стена на къщата и излезе на улицата. Трябваше да се добере до патрулната кола, където имаше радиотелефон и автоматична пушка срещу улични безредици.

Сигурно познахте "Пазители". Между другото, четох тук-там из нета, че книжката се изучава по американска литература.

Каква е задачката? Дайте пример за добри откъси от хоръри. Предложете как могат да се адаптират в игри.

По същество концепцията за печеливша игра противоречи на принципа за създаване на напрежение в читателя - в играта правилния избор трябва да води до успех. Как може тръпката от "срещата с неизвестното" да се запази, дори когато играча е сигурен че държи "всички козове"?

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Фев 2012 18:03
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Как се пише Хорър... Игра! #47755
Не знам какво е Луната на Върколака, може би имаш предвид Нощта (на Колин). От българските... да не ставам досаден, знаете коя КИ на Джордж обожавам.

Има една непреведена КИ на Джонатън Грийн - the Howl of the Werewolf. Може да бъде открита в гугъл. Невероятна е.

За запазване на тръпката - в Каджанга Колин се беше справил много добре. Жалко, че не се сещам за подробности. Говорят си за аймораните, единия поглежда в храстите и пита: "А те блестят ли?". Както и смущенията, които предивикват на определени радио честоти. По принцип, не мога да постя на Колин, че даде тази книга на света, така че е обяснимо защо детайлите ми бягат.

15 Фев 2012 18:37
Тарикат ХХ ранг's Avatar
Тарикат ХХ ранг
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Как се пише Хорър... Игра! #47757
Според мене най-добрата хорър-игра беше "Олтарът на тъгата". Много семпла и не толкова напрягаща, колкото ужасно натъжаваща, съвсем във връзка със заглавието.

"Под тях десетки метри мрак лежат.
Отдавна езикът на бурята шиба платната..."

Луд на шарено се радва

15 Фев 2012 20:44
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Как се пише Хорър... Игра! #47774
"Пазители" определено ми е любимата на Кунц, но ми е трудно да кажа че ме е уплашила значително. За мен Кинг е много напред в това отношение. Ще дам и аз един мой любим "откъс" в духа на темата. Само че не е откъс, а разказ :)
По едно за из път
От българските книги-игри Олтарът и Некрономикон са си много добри опити в жанра, макар и доста пестеливи откъм "ужас". Мисля, че книгите-игри са перфектни за този жанр, тъй като читателят е една идея по-склонен към вживяване. Определено трябва да се пробва и несъмнено някой ден ще видя какво мога да направя по въпроса.

Правилната рецептата - според мен много (тонове) описания, визуални и на емоции. Психологията и отражението на събитията върху главния герой за мен е най-важното, но в книга-игра не знам как точно да го напасна, защото искам да го оставя на самия читател. Правилен ритъм (което за мен е безкрайно важно за жанра) - по-скоро бавен и съотношение ужасни/нормални моменти с голям превес към вторите, пропорцията се променя с прогрес на произведението. Основно реализъм, с мистерия и щипка фантастика вътре (може и кофа да е, ако е фентъзи ориентирано).

15 Фев 2012 21:48
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Topic Author
Как се пише Хорър... Игра! #47792
Олтарът на тъгата, даааа. Ценно. Дни на напрежение, нощи на ужас. F***in close.
Рони, за Вещицата/Вампира ли говориш? В часът на вещицата имаше някаква интрига и сцени ала "Bless the child", но чак пък...
Саше, при първи удобен случай ще се запозная. Не крия че Кинг не ми е от любимците, но и не крия че една от неговите книги ми е любима.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

16 Фев 2012 22:46
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Как се пише Хорър... Игра! #47895
Имаше много добри хоръри в книгите-игри - "Нощта на Върколака" и "Гримоар" на Любчо Николов са страхотни, а "Олтарът на Тъгата" е задължителен. Да не забравяме и вампирските - "Ловец на Вампири", двете части на "Вампирите на Флавия", "Тъмната Страна на Земята", имаше и немалко с хорър-елементи...

От чуждите неигри, преведени у нас (изброявам по-неизвестни) бих препоръчал "Бебето на Розмари" от Айра Левин, "Кошмар в Манхатън" на Греъм Мастертън, "Страх" на Л. Рон Хабърд, "Нощни приказки" на Джон Конъли, "Граф Магнус" на М.Р. Джеймс. А, да - и малко родни творци ще вкарам - "Всичкият Блясък на Злото" на Николай Светлев, "Времето на Сатаната" на Юлиана Манова, "Господарят на Сърпа" на Иво Казар, "Кървави Луни" на Мирослав Пенков и новоизлязлата "Ударите на Съдбата" от Донко Найденов. Но, темата е обширна и най-добре се обсъжда на кило мезета и каса бира ;-)

17 Фев 2012 01:58
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 130
Как се пише Хорър... Игра! #47898
"Цветът от космоса" на Лъвкрафт е определено на първо място в личната ми класация. Никога не съм се плашил толкова силно от нещо прочетено. Страхотен е начинът по който само загатва за ужаса оставяйки повечето на въображението. Спомням си нощта, в която го четох и как едва намерих смелост след това, да ида да си измия зъбите преди лягане. :O
chitanka.info/text/360-tsvetyt_ot_kosmosa

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

15 Мар 2012 22:14
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Как се пише Хорър... Игра! #50789
Преди да наблегнем на самият въпрос как се пиша хорър игра, трябва да обърнем аспектите върху писането на самият хорър.

Какво е хоръра?

Хоръра в превод си е ужаси.

Видовете ужаси какви могат да бъдат?

Могат да бъдат следните видове:

- брутално насилие и извратеност, описващ извиване и чупене на крайници. Изгаряне на различни места на тялото на жертвата с разни нажежени метални инструменти.
- вампири, върколаци или нещо свръх-естествено, което се храни с хора или им изпива кръвта.
- чудовища с пипала, които дебнат от мазето или близката кофа за боклук. Не е същото като горното защото почти никога няма мотив за какво се бори, но пък винаги ми е било интересно да гледам подобен тип филми или да чета за такива екземпляри.
- уголемени буболечки, които винаги биват убивани с огън.
- навлизане в катакомби - пълно е със скелети на хора и непознати на човечеството кости.
- сатанизъм - отвличане на девици с цел... призоваване на Всевишния подземен Бог.
- зомбитааа - не мога нищо друго да кажа, че са бавни и винаги казват frrreeeeeeshhhhh brrrrainnn
- всякакви гадости, като помия, разлагащи се трупове, повръщано и прочее повръщащи се елементи.
- ултра аутсайдер, който просто хваща рандъм остър предмет и почва да коли пъпчасали тийнове и яки мацки. Фреди Крюгер пък гонеше пъпчасалия Джони Деп :D

Може да съм пропуснал нещо нали, но сега остава въпроса за описанието на сцените...

Чел съм доста литература на тази тематика. Автори обаче не мога да ви кажа, тъй като не си спомням кой автор на какво залагаше.

Директно описание на сцените - Героят влиза в стаята и вижда, че целият под е в кръв, на стената господин Свенсън са го заковали с пирони и тн. Не точно по начина който аз сега ви го описвам нали, но доста по детайлно като се описва всичко без да се изпусне и най-малък детайл.
Описание на труповете, чудовищата или странните деформации на лицата - има различни похвати в тази област. Някои автори обичат да пишат за изкормените си жертви и да описват как пипалата излизат от очите и устата на чудовището и се впиват в човека за да изсмучат вътрешностите му...
Обаче има и такива, които когато описват остават някаква загадка в цялата ситуация и оставят читателя да си фантазира всичко, което е прочел. Например аз исках така да бъде и в филма The Ring, но показаха лицето на момиченцето и ми убиха кефа да се чудя колко ли е грозно момиченцето.

Ако нещо пак се сетя за въпроса ще пиша, за сега само това се сещам.

Избери своето приключение

15 Мар 2012 22:39
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Как се пише Хорър... Игра! #50791
Цитирал съм въпросния епизод 65 от Вещицата и на друго място, но не мога да се стърпя да повторя:

65

Събуждаш се от някакъв страшен кошмар. Сънуваш как от пода и стените на апартамента ти израстват десетки лигави пипала и улавят пищящата от ужас Лора. Пипалата бавно задушават момичето, докато ти обезсилен от някаква магия можеш само да седиш и да наблюдаваш. През целия този кошмар някой или нещо силно удря по вратата и буквално тресе всичко.
Отваряш очи и стреснато се оглеждаш. Разбира се, няма никакви пипала, но блъскането по вратата продължава. Ставаш и с разтрепервани крака се помъкваш към входа. Препъваш се в нещо лежащо на пода и падаш върху някаква мокра и топла купчинка. Вратата отхвръква разбита и в квартирата ти нахлуват няколко тежковъоръжени полицаи. Осветяват те и един от тях моментално се обръща и шумно се освобождава от закуската си.
Поглеждаш надолу. Седнал си в жестоко разкъсаните останки на Лора. Целият си в кръв, а в ръцете си стискаш някакви размазани парчета.
— О, Господи — едва успяваш да промълвиш. — Не е това, за което си мислите.
Знаеш, че не си виновен и наистина ти лично не си сторил нищо на момичето, но никога не успяваш да го докажеш. Цялата обстановка те обвинява. Оказва се, че съседите, обезпокоени от ужасени писъци, които се чували от апартамента ти са повикали полицията. Намират те да седиш сред жестоко обезобразени остатъци с явно "кръвожаден вид".
Толкова за книгата. Този път играта завършва доста грубо. Сам трябва да се сетиш къде сгреши. КРАЙ!

Много изчистено описание. Джордж дава точно толкова щрихи, колкото е необходимо, за да даде храна на въображението, за да нарисува нещо ужасно. В същото време, няма описание на това как точно е разпарчетосана Лора, така че да не е прекалено силно за хората със слаби стомаси. Разбира се, голяма роля за емоционалното въздействие идва от факта, че читателят вече има някаква предства за вещицата, а не е някакво случайно момиче.

Иначе, за мен не е чак толкова лош край - понеже е единствения, в който архизлодейката напуска играта.

14 Май 2012 15:08
The Demon
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Как се пише Хорър... Игра! #54406
Мисля че има голям потенциал за създаване на хорър книга игра, но трябва да си наистина майстор за да го направиш. Навремето бях малък и дори Ноща на върколака ме плашеше. :) Спомням си една вечер четях "Часът на вещицата" и бях принуден да спра, но тогава дори думичката "труп" ми е била страшна :D Гримоар е добър пример, харесва ми... напомня за стила на Лъвкрафт. Тъмната страна на земята също беше успешна. Работата е там, че ако се пише нещо наистина страшно, си намаляваш аудиторията значително. Хоръра винаги си е бил за подбрани хора, не всички го харесват. Зомбита не мисля че биха се получили страшно на книга. Те разчитат повече на визуалният ужас, кървища, стрясквания... От вампири вече ми се гади след вълната заляла ни напоследък по телевизията. Туайлайт, дневниците на вампира и т.н., все предназначени за 12-14 годинишни момичета. Всъщност като се замисля дори книгите на Ан Райс никога не са ми били страшни. Интересни и с атмосфера да, ама чак пък страшни. Може би трябва да е нещо нестандартно и да оставя повече за въображението на читателя.

14 Май 2012 16:22
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Как се пише Хорър... Игра! #54413
Но дали не може някак си да се хване вълната от Вампир-комерс и да се направи книга-игра на тази основа. Заглавието дори може да се сложи Проклятието на вампира :)

Избери своето приключение

14 Май 2012 16:39
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Как се пише Хорър... Игра! #54415
Върдж прави точно това с "Червено". Ако реши да я завърши, ще видим на практика как се продава такава книга-игра.

14 Май 2012 17:13
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Как се пише Хорър... Игра! #54416
Стига вампирите й да не блещукат на слънчевата светлина.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

14 Май 2012 20:39
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 152
Как се пише Хорър... Игра! #54437
viewtopic.php?f=84&t=1778&p=54436#p54436

Интересно ми е какво ще кажете за епизод 65 от Часът на Бокора. Съвпадението на епизодите е напълно случайно.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

14 Май 2012 20:51
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Как се пише Хорър... Игра! #54438
Аз мога единствено да кажа, че имаш проблем със запетайките. Иначе ми хареса.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Игрови механики в книгите-игри
/
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност