Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
www.knigi-igri.net/forum/viewtopic.php?f...BE%D1%80%D1%8A%D1%80
Тано е направил доста добра класификация там
Хам, ако темата беше дефиниция на Horror или се подразбираше, че ти или някой друг иска да се запознае с нея и при все наличието на интернет има желанието от мене точно да го чуе, щях да се опитам да го обясня. Не виждам защо трябва да се обяснява какво е хорор "за някого", като това е общоприет термин, макар разбира се като при всяко изкуство жанровете да се комбинират и размиват под всякакви форми. Не знам къде съм ти прозвучал като професор, може би защото съм убеден в истинността на изказването ми? Както и да е, ще ти помогна с google:Oh, the horror... of topics about a boring stile..
Ок, първо, може би е добре, вместо да се правите на професори (аха, Торо, точно към тебе е насочено) да дефинирате какво, аджеба е хорър за вас, че да могат хората като мене да решат става ли това за КИ или не. Май трябва да уточня, че в 9/10 от случаите тоя жанр (или поне произведения самоопределящи се в него) ми е скучен и нелогичен.
Та, ако някой изреди "какво прави едно произведение хорър" ще ми е интересно да се включа с мнение възможен ли е или не е.
Относно Тъмната страна на земята, в случай че се чудите за жанра му, това е dark-fantasy, в началото dark-urban.
Up на темата + залог на 2 бири, че няма да видим нищо от "Червеното".Върдж прави точно това с "Червено". Ако реши да я завърши, ще видим на практика как се продава такава книга-игра.
Според мен комбинацията от хоръра ще се подсили перфектно от интерактивността - читателят трябва да го е страх още повече заради това, че е по-вътре в книгата, отколкото при нормална такава.
Иначе, не споря за urban елементите (както видя, дори съм го споменал), но хайде съгласи се, че като започнеш да обикаляш в подземията на джуджетата и света на злото, това е на 180 градуса от urban-а.
Или по-важното, не е horror, за което мисля и тримата сме съгласни (аз, ти и Уейн).
Хубав пост, само да поясня, че съм изборил въпросните КИ точно защото СА хорър (или имат елементи). Онова в цитата в скобите очевидно означава, че сме имали на масата само Олтара, но не и Страната, а що остава пък Гримоара, която е толкова рядка, че дори аз не съм я виждал, що остава да я има в Кампанията.
Апропо Гримоар е БАШ horror, особено първите му слабо-интерактивни части, които помня от Мегаигра. Стилът е точно класически, бавен и бих казал Лъвкрафтски. Не се бъркайте от съвременните ужаси, в които умират по 100 човека на филм, въобще не е нужно нещо подобно да се случва, за да е horror. Олтарът също е horror за мен, макар че Medieval-dark fantasy също не е далеч от истината.и последно ни казаха "хорър". Добре, че имахме Олтара на масата (Тъмната страна - не, а що остава за Гримоара)
Относно Тъмната страна на земята, в случай че се чудите за жанра му, това е dark-fantasy, в началото dark-urban.
Ти изкара половината филми на Стивън Сегал и Ван Дам ърбън фентъзиОсновния момент е, че обикаляш, защото търсиш да измъкнеш любовния си интерес, отличаващ се единствено с ролята да бъде отвличан и тормозен, за да имаш причина да се бориш с едно или друго. Едва ли не крайъгълния камък на ърбън фентъзито.
По моята представа urban fantasy-то трябва да има повече от "нормалния свят" и човешкото ежедневие и отношения, а фантастиката е само щипка, подправка вътре, интересен ъгъл.Urban fantasy describes a work that is set primarily in a city and contains aspects of fantasy. These matters may involve the arrivals of alien races, the discovery of earthbound mythological creatures, coexistence between humans and paranormal beings, conflicts between humans and malicious paranormals, and subsequent changes in city management
[offtopic]
Ти изкара половината филми на Стивън Сегал и Ван Дам ърбън фентъзиОсновния момент е, че обикаляш, защото търсиш да измъкнеш любовния си интерес, отличаващ се единствено с ролята да бъде отвличан и тормозен, за да имаш причина да се бориш с едно или друго. Едва ли не крайъгълния камък на ърбън фентъзито.
По моята представа urban fantasy-то трябва да има повече от "нормалния свят" и човешкото ежедневие и отношения, а фантастиката е само щипка, подправка вътре, интересен ъгъл.Urban fantasy describes a work that is set primarily in a city and contains aspects of fantasy. These matters may involve the arrivals of alien races, the discovery of earthbound mythological creatures, coexistence between humans and paranormal beings, conflicts between humans and malicious paranormals, and subsequent changes in city management
И по двете определения обаче само първата част на ТСнЗ може да се класира в това определение и с много уговорки втората, с вампира. Това със спасяването на мацката го има от драма през екшън, трилъри, мистерии, ужаси до всякакъв тип фентъзи, от героично до историческо и не сочи към конкретен жанр/поджанр[/offtopic]
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas