В първото изречение се събуждаш. Във второто сънуваш.Събуждаш се от някакъв страшен кошмар. Сънуваш как от пода и стените на апартамента ти израстват десетки лигави пипала и улавят пищящата от ужас Лора. Пипалата бавно задушават момичето, докато ти обезсилен от някаква магия можеш само да седиш и да наблюдаваш. През целия този кошмар някой или нещо силно удря по вратата и буквално тресе всичко.
От момичето да речем, че е нормално да има "остатъци", ама за да е яко клишето, те трябва да са "жестоко обезобразени", сякаш е възможно да има друг вариант, когато вместо момиче получаваме остатъци.Намират те да седиш сред жестоко обезобразени остатъци с явно "кръвожаден вид".
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Не знам дали има някакъв смисъл, но ми се струва, че в първото изречение нашия човек сънува, че сънува. После се събужда от 2-рия сън и сънува, че пипалата душат Лора. Накрая се събужда съвсем и се спъва в нея.В първото изречение се събуждаш. Във второто сънуваш.
Не е ли нормално, след като си се спънал в нещо, да станеш или поне да заемеш седнала поза?Нататък не става по-добре. Препъваш се и падаш върху нещо, а няколко мига по-късно си седнал.
Ето ти още един хубав пример за некадърно писане. Като изключим второто изречение, всички други са от типа: става това И това. Сигурно и аз съм писал такива неща. Особено в самото начало, бях много зле. Но поне съм научил достатъчно, за да си видя грешките и не съм толкова упорит, че да не си ги признавам.Отваряш очи и стреснато се оглеждаш. Разбира се, няма никакви пипала, но блъскането по вратата продължава. Ставаш и с разтрепервани крака се помъкваш към входа. Препъваш се в нещо лежащо на пода и падаш върху някаква мокра и топла купчинка. Вратата отхвръква разбита и в квартирата ти нахлуват няколко тежковъоръжени полицаи. Осветяват те и един от тях моментално се обръща и шумно се освобождава от закуската си.
Вие се радвайте, че има желание да пише и да дава мнение. Това, че критикува (в случая с пълно право) може да е само плюс.... Предполагам ти е по-лесно да критикуваш чуждите неща...
В сборника, който ще излезе, ще опровергая на практика теорията ви.Та с Жорко извадихме доста интересна теза за несъвместимостта на КИ с хорър, което обяснява донейде остсъствието на такъв поджанр.
Апропо Гримоар е БАШ horror, особено първите му слабо-интерактивни части, които помня от Мегаигра. Стилът е точно класически, бавен и бих казал Лъвкрафтски. Не се бъркайте от съвременните ужаси, в които умират по 100 човека на филм, въобще не е нужно нещо подобно да се случва, за да е horror. Олтарът също е horror за мен, макар че Medieval-dark fantasy също не е далеч от истинатаи последно ни казаха "хорър". Добре, че имахме Олтара на масата (Тъмната страна - не, а що остава за Гримоара)
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas