* Мислете за нея точно, нека не я разхищаваме. Липсата на неоправдани дублажи освен това показва и професионално разбиране и внимание към текста и системата, както и уважение към читателя.
По този въпрос много сме си говорили с Уейн, даже съм пускал анкета във форума. На повечето потребители не им пука много за дублиращ се текст.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
* Мислете за нея точно, нека не я разхищаваме. Липсата на неоправдани дублажи освен това показва и професионално разбиране и внимание към текста и системата, както и уважение към читателя.
По този въпрос много сме си говорили с Уейн, даже съм пускал анкета във форума. На повечето потребители не им пука много за дублиращ се текст.
Успех в издаването тогава, и на двамата.
След като ти тъй или иначе никой няма да издаваш, мнението ти не е от значение
След като ти тъй или иначе никой няма да издаваш, мнението ти не е от значение
Ей затва говореше Трип. Ще му е забавно да види пак с какво си имаме работа.
Хами, мойто момче, представи си, че всъщност издавам някой - и то не един, а двама от новите автори. Най-добрите и грамотните. Това ще даде ли "значение" на мнението ми, лол?
Особено при положение, че няма други, които да ви издават и не се знае ще има ли, въпреки усилията ми.
П.П.: Разбира се, всичко това, само ако следваме счупената логика в последните ви твърдения. Иначе единственото, което има значение, е да се издават СТОЙНОСТНИ книги - или най-малкото грамотни и подходящи и за порастнали читатели.
Особено при положение, че няма други, които да ви издават и не се знае ще има ли, въпреки усилията ми.
А не може ли просто да се подходи някак логично и елегантно едновременно? Примерно, с леко вариращ текст - в зависимост от новия след него, - вместо с баш еднакъв? Щото еднаквият текст е дървения тотална, независимо в кой тип игра. Така както безкрайните разлиствания в циклична схема са тотална дървения, след като играчът може да мине 2-3 пъти по тях, колкото да се запознае с процедурата, а после просто да преглежда представения от автора flowchart с цялостната система? Азбучен дизайн е това, нека не го превръщаме в тъп спор, плс, просто не подлежи на такъв
ОК, значи говорим за едно и също.Има ситуации в които повтарянето на текст е приемлив компромис за нуждите на геймплея. Естествено, те са предимно теоретични, защото в новите КИ рядко имаме отсенки на различните действия на героя - обикновено или имаме едно от Х тотално различни действия водещи до различни неща или железопътна КИ, в която на практика историята не се променя. В такива КИ - да, повторението на текста е лошо нещо.
ОК, значи говорим за едно и също.Има ситуации в които повтарянето на текст е приемлив компромис за нуждите на геймплея. Естествено, те са предимно теоретични, защото в новите КИ рядко имаме отсенки на различните действия на героя - обикновено или имаме едно от Х тотално различни действия водещи до различни неща или железопътна КИ, в която на практика историята не се променя. В такива КИ - да, повторението на текста е лошо нещо.
Като стана въпрос, ти одобряваш ли огромния като % дублажен текст по епизодите в стила на Майндкрайм, да речем, отричаш ги или ги приемаш за необходимо зло?
Без да ми кажеш защо ми задаваш тоя въпрос, няма да получиш отговор
Не знам ти как му викаш на това, но не е повтарящ се текст. Общ епизод, по който човек трябва да премине 2-3 пъти при преиграване, си е просто такъв и е неизбежен. А ако е такъв в циклична схема, повтарям - един flowchart cheat-sheet би бил най-полезен след първите 2-3 преминавания по епизодите.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas