Първо, съжалявам(отново!), обаче доста ми е писнало от опити на някои писатели и неособено кадърни сценаристи да си придадат дълбочина на героя, като напишат на няколко места колко обичал да чете Ницше и/или Жан-Пол Сартр. Американските сценаристи доста харесват имената на тези двамата и ги ръгат под път и над път, бтв, сто процента сте го забелязали. Тук поне Сартр го нямаше, де... Да не говорим, че нищо в текста не ми даде повод да мисля, че авторът има представа за какво говори. Едно заглавие на книга и два-три цитата, които всяко дванайсетгодишно хлапе е чувало, не могат и няма да я дадат тази представа. Или поне с мен не се получава.
Непрестанното повтаряне как героят обичал да пие водка и да чете философия ми втръсна по едно време, честно. Добре бе, като толкова държиш героят ти да е дълбок, придай му проклетата дълбочина, дявол да го вземе... Вкарай малко повече детайли. Напиши ми каква музика харесва, каква художествена литература чете, какви филми гледа, какво обича да яде, ако щеш... Или поне нека ницшеанската философия има някакво значение за историята. Така стои някак... евтино.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Между другото
е доста далече от сбит изказ.Неоновата реклама на киното от другата страна на улицата се опитваше безуспешно да надзърне в стаята през спуснатите плътни пердета.
Неоновата кино реклама отсреща се опитваше безуспешно да надзърне през плътните пердета.
Защото гледаме отстрани - ако режисьора в киното покаже улицата отвън и завърти камерата влизайки през прозореца зрителя ще знае че има реклама , но героя няма да знае. В случая ние не играем от първо лице а проследяваме съдбата на предварително зададен герой и наблюдаваме действията му отстрани.
По едно време толкова се бях зарибила, че чак тръгнах да превеждам книгата на английски (дано никога не го намеря този файл с чудовищно лош превод, ще ми се прииска да си прережа вените).
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas