Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
2) изобщо не е краен пример, а е принципното положение на нещата в света. Просто не може да има две напълно еднакви случки, преживени и възприемани по напълно еднакъв начин.
2) изобщо не е краен пример, а е принципното положение на нещата в света. Просто не може да има две напълно еднакви случки, преживени и възприемани по напълно еднакъв начин.
Случки - не. Разкази - да. Личен опит. Явно по-младите поколения са роботи![]()
Мне си схванал:Доколкото схващам от дискусията:
Един и същи текст се повтаря при едно изиграване - Лошо, лошо!
Един и същи текст се повтаря при преиграване и различни ситуации - Лошо, ама не е голям проблем и пести усилия!
Случки - не. Разкази - да. Личен опит. Явно по-младите поколения са роботи![]()
Точно малките разлики, особено в средата на епизода, правят нуждата от дублиране на текст още по-крещяша2) изобщо не е краен пример, а е принципното положение на нещата в света. Просто не може да има две напълно еднакви случки, преживени и възприемани по напълно еднакъв начин.
Не, не вярвам, че трябва да го затрупвам с излишни неща.Един вид, мързи те да спестиш на читателя досадено скипване на повтарящ се текст.
Мне си схванал:Доколкото схващам от дискусията:
Един и същи текст се повтаря при едно изиграване - Лошо, лошо!
Един и същи текст се повтаря при преиграване и различни ситуации - Лошо, ама не е голям проблем и пести усилия!
Един и същи текст се повтаря при едно изиграване - Чудовищно зле, книгата подлежи на връщане на автора срещу възстановяване на коричната й цена. Ако е безплатна, се организира жалейка за падналите дървета.
Един и същи текст се повтаря при преиграване и различни ситуации - Пак важи горното, но ако е в малки размери, бива. Малки означава до 50 думи на 3-4 места в книгата, а не както Хамсфорд се изцепи - 300 думи (цяла голяма страница) колкото си пъти иска. (Усилията на автора не подлежат на пестене.)
Не, не вярвам, че трябва да го затрупвам с излишни неща.
Всъщност, като гледам така, ти си против каквото и да е събиране на историята, защото ще говори за мързел, нелогичност на действията и там всичко дето си изброил до тука. С две думи - трябва да пишем само CYOA стил КИ.
Има неща като излишен труд. За времето, което ще ми отнеме да преразкажа всяко повтарящо се нещо (а тъй като обичам да пиша с вариативност на ситуациите, не малко описания и разговори се изпозастъпват в такива ситуации, не мисля, че да хвърля 100 часа труд, правейки ВСИЧКО РАЗЛИЧНО (тм) ще помогне на някого. По-добре да хвърля тия 100 часа в нещо ново.
Понеже съм против събирането на историята, отбелязах втората и третата схема на предната страница като добри? Дай да се четем, уж точно мненията си трябва да "гледаме така", като си ги обсъждаме, нали?
Дай да обсъдим стоте часа труд, да застанем на по-здрава основа. Постулирай определено количество взаимозастъпващи се ситуации в евентуална твоя книга, взаимозастъпващ се текст в тях, като количество, и времето, нужно за да бъде разнообразен. Щото да размятаме някакви стотици часове и капсове с тм-та след тях не вървиТи имаш опита да екстраполираш някакви работи, така че...
А твоето определение за това що е излишно и що не е си го изградил въз основа на преценка, навярно не в порядъци по-добра от моята - да не говорим, че си ми казвал фокусните ти групи какво представляват, - така че може да ти е излишно на теб, но не и излишно по принцип![]()
Между другото, текстът е един и същ в двата варианта, но очакванията на читателя не са. Това вече го казах веднъж, също с болд. Когато отгърна на нов епизод, през който не съм минавал, очаквам да прочета нов текст. Необичайни ли са ми очакванията? Целият процес на четене въобще, както и на гледане и въобще всеки сорт възприемане на информация в последователност, разчита на игра с очакванията на възприемателя. Те са ключовата база за всичко останало. Тъй че, когато биват заблудени по неприятен начин (има и множество приятни, естествено), за мен това е не просто проблем, а базов проблем.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas