Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Мерси, но няма такова нещо, говорех принципно, не конкретно за мен като автор и теб като читател. Иначе тази дискусия ми е изключително интересна и градивна и се извинявам аз, ако съм звучал язвително или дефанзивно - нито приемам по лош начин критиката, нито целя "спор", но е редно да се аргументирам в отговорите.- "Просто за да се насладиш на книга-игра на даден автор, трябва да му имаш доверие. Ако не можеш да го направиш, цялото нещо се превръща в един безсмислен спор с книгата, който само ще те натоварва." - надявам се, да не съм те оставил с такова впечатление; книгата наистина ми допадна - иначе нямаше въобще да си оравя труда да обсъждам дефектите (според мен); сигурно тъкмо и затова така ми се набиват - това е малко като да си намериш косъм в иначе прекрасното ястие
Проследих този вариант на разиграване - доста е рядък, вероятно затова никой не го беше открил досега . Реално играчът сам избира да се върне към стаята си и да не бяга от имението (колкото и да е нелогично да направи така), но щеше да е повече от добре да бях добавил един епизод с различно описание на събитията там (ако се връща в стаята с трупа на Митъл).прочее, два "бъга" мисля, че открих (СПОЙЛЕРИ!!!):
1) Когато убиеш стража в общата зала зачеркваш кодовата дума "тайна" - за убийството на Миртел; това може да доведе до варианта в който, след като е убил Еленор, Котарака се връща в стаята си и съвсем спокойно си ляга до заклания труп на овчарчето ?!?
Това с думата орел е чист бъг - оправихме го в последствие за електронната книга. Трябва да го има на този епизод, но когато го открихме беше късно. А относно това защо не се оставя правото да се измъкне през прозореца - не си спомням дали съм имал нещо наум, в момента не виждам причина да го няма като вариант - една опция за смърт повече и тук2) В епизода в който играча убива Еленор след като са си играли на "скрий зайчето" ("заек"?!? - тва не звучи много ласкаво за способностите на Котарака , първо не се предоставя варианта да се върнеш в стаята си през прозорците (който се дава ако си я убил веднага след като си влязъл) и второ - много по-важно- по някаква причина играча не получава кодова дума "орел" - пропуски ли са това или има някаква логика която ми убягва?
Това, че Котаракът научава, че тя усеща отрова, което може да му отърве кожата при определено стечение на обстоятелствата. Даже беше зададен обратния въпрос от читател , който нямаше "портокал" (затвърждавайки важността на информацията) - "Е тук защо умрях?" )ПС: Какво точно награждава кодовата дума "портокал" ?
В другия случай на "портокал" разбира повече за това кой може да иска да я убие и защо, което също е важна информация. Добре е да знаеш кой дърпа конците. Не е бъг, не повлиява чисто игрално на играта (нито в единия, нито в другия случай, впрочем), но може да даде идеи и отражение върху решенията на читателя.За "портокал" - абе и аз така си помислих, ама тази дума я получаваш и когато попиташ Елинор за проблемите и, а тогава тя нищо не казва за друидските си умения. Бъг?
Не успях да открия, къде се ползват думите "лампа" и "изгнание" (ако си я придобил питайки Миртъл за "цяр")
На е еп.212 (където бягаш ранен от имението) се искат и двете думи - "язовец" и "чакал" за да ти се притече на помощ шефа на градската стража; никъде не открих откъде се взима думата "чакал"?
И мене, но се оказа, че няма как да се вземе една от комбинациите кодови думи. На практика всички, които не са умирали повече от два пъти е редно да си зачитат 5 точки повече към резултата.Давай ние искаме възможно най-трудно А как 95 не е ли 100, това ме очудва.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas