• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 11
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
13 Юли 2011 07:09
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #18944
Амиии ... считам рефюто на Longshot за много точно. А след като прочетох отговора ти ... съм все толкова съгласен с него. Доводите му са реални и отлично обосновани.
Което, естествено не намаля стойноста на книгата (е, може би съвсем мъничко клонящо към незабележимо), но това е градивна критика, целта на която е следващата част да е още по-вълнуваща и защо не да стане бестселър

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Юли 2011 13:50
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #19002
@aToro:

- "съжителството може и да те прецака" - да, наясно съм, и така според мен биха разсъждавали повечето играчи; това което ме притеснява е че ИЛИ трябва да избереш съжителството, ИЛИ да се изявиш като гамен който лесно се хвърля на бой (нещо което на мястото на Котарака бих счел за ненужно привличане на внимание), ако искаш да разбереш за знака на стражите (което пъкк се награждава в Оценка) - тоест взимаш избори, които и логически, и в играта могат да доведат до това да се прецакаш по начин, който можеш да избегнеш - а накрая биваш награден за това

- "Както в истинския живот, не винаги е ясно кое ще донесе повече позитиви" - съгласих се; проблема ми е, че любопитството се награждава с Оценка (въпреки че знанието за фалшивите рубини не се отразява на историята), а лоялността - не - което бих бил склонен да приема ако още в началото се казваше "Виж сега каква част от мистерията можеш да разгадаеш" - тогава щях да знам в каква посока да насоча решенията си; по начина по който сега са нещата - играч избрал да действа в цялата книга като "професионалист" (признавам си - аз така направих) накрая е прецакан с Оценката защото не е можел реално да знае по какви критерии ще бъде оценяван

- "сближаването с Митъл не липсва в текста" - аз и не го твърдя - тъкмо напротив, там си е и аз като играч разбирам, че сближаването с него ще ми донесе позитиви; въпросът е защо Котарака би си помислил че едно овчарче има достъп до такива ресурси, и по-важното - как наистина се оказва прав? А може би просто лечителя те лъже че само Архимаг може да махне знака (очевидно, след като в едно имение само, трима души могат да го направят); просто се чудех дали е пропуск при теб докато си писал книгата (примерно си написал репликата на лечителя преди да измислиш как ще се маха знака?) или е нещо друго? РЕАЛНО, лечението за знака скъпо ли е, и трудно ли е да се намери ?

- боя с шефа на охраната - ако замхнеш с юмрук - той се "изплъзва", ако се хвърлиш да го бориш - седи на място и те чака; при информацията която имаме (или нямаме) за мен спокойно би могло да е обратното - хвърляш се, но той те отхвърля настрана и вади ножа, или го прасваш в носа и той губи ориентация от болката докато го довършиш - пак би имало (или нямало) също толкова логика за мен, просто не мисля че е предоставена достатъчно информация за правилен избор (тип по-добрите битки в "Майстори на меча"), ами е малко наслуки цялата работа; предвид че не намерих други решения които да ми изглеждат такива - доста поразително ми се видя

Сега се сетих и за още нещо - защо накрая играча бива наказан ако е пребил Хрисам? Ти сам казваш някъде (в темите за Асасините) че искаш при теб играчът сам да изгради характера на героя си, а не да се вживява в предопределен такъв. В същото време избираш такъв леко морализаторски подход в Оценката - ами ако МОЯТ Котарак не го е грижа, че е пребил невинен човек (или поне не е гузен - защото от свойта гледна точка го е направил да се защити/разплати)? Ти ми отнемаш възможността да изиграя такъв по-безскруполен герой като директни ми казваш "това е лошо" с Оценката. При положение, че фактора "одовлетворение" е изместен към оценката, а не към успешното минаване на приключението - това ми се вижда сериозен дефект.

Всъщност, проблема може би е в мен. Никога не съм харсвал подхода с Оценка - особено откакто Майкъл го превърна в едниствен смисъл на игрите си - прочиташ цялата книга без опции да се умреш по трасето - и накрая по някакви абсолютно arbitrary виждания ти се казва: ами, с толкова точки - печелиш, с по-малко - губиш. Всички следващи преигравания са ти на 90% еднакви - само в края на епизодите получаваш различни точки, щото този път си взел правилния избор. Ми, не, мерси.
Преполагам, че бия натам, че трябва да се измисли по-добър метод за награждаване на играча - може би дори отделна тема да се отвори? Според мен системата точки опит е добра, но във варианта си - "Ти премина Залата на Великия Дракон - +1000ХР", а не "Ако убиеш дракона - +1000ХР, ама ако се промъкнеш покрай него - на геврека дупката" (за мен пример на кофти подхода е краят на "Царство Уирд" където ако ползваш камбанка печелиш повече точки, но ако -не дай си Боже- си решил че може и просто да измлатиш Царя на бродниците - те наказват с опита); факт е обаче, че не всички системи на КИ могат да поддържат ХП - Котарака в сегашния си вид няма как да го направи освен ако не се измисли съвсем различна система - с умения, показатели и т.н. Та за това само казвам - да помислим за по-добър вариант...

13 Юли 2011 14:58
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2504
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #19017
- за съжителството си прав за това ИЛИ ИЛИ само до една степен - има цели 3 начина за премахване на знака, а както и сам каза - в определена ситуация можеш и без него; защо твърдиш, че си ограничен до тези две възможности?

- за рубините - любопитството се награждава с оценка, защото в случая читателят/героят е имал правилния нюх; ако говорим за аргументация, според мен е достатъчен факта, че в цялата работа очевидно има нещо нередно и не са ти казали цялата истина; не споря, че може да има други гледни точки, но ако исках всичко да е черно бяло, щях да издам сборник задачи по алгебра, а не книга-игра :) Иначе на 100% не харесвам нелогичните избори, просто не приемам този за такъв, както и наказанието (нито изборът е тип "наляво или надясно", нито резултатът е "умираш")
Допълнително - не съм съгласен, че не повлиява на играта. Не е пряко с кодовата дума, но при определено развитие те насочва към правилен съюзник, както и насочва кой може да е грешен;

- за доверяването на Митъл - става въпрос за мехлем, който може да се закупи; без такъв мехлем, само архимагьосник би могъл да неутрализира магията (това казва свещеникът); не е скъпо, не е и евтино - срещу 5-10 жълтици може да се намери такъв мехлем и служи за общо изсмукване на магия, а не конкретно за такива знаци, но това не е обект на тази книга; героят не е съвсем наясно с това, съответно и читателя, но опциите са ограничени - независимо дали ще е успешно намирането (цена, достъпност); единствено можеш да опиташ (ако искаш), т.е. тук се акцентира на въпроса на кого можеш да имаш доверие, а правилният отговор зависи от предходните ти действия. Ако изборът беше дали да търсиш помощ от архимагьосника Джак или овчарчето Митъл, щях да съм напълно съгласен

- за боя съм съгласен до голяма степен, че е възможен и алтернативния вариант, но продължавам да държа на това, че боренето в случая е по-уместно, най-малкото поради факта, че средностатистически е ужасно по-ангажиращо и за двете страни, а ти имаш някого до себе си; каня те да погледаме малко UFC заедно, ако желаеш, за да обсъдим какво време за вадене на нож има един противник при борба и какво извън нея; подхождаме средностатистически, тъй като в случая няма информация главния герой да е по-силен в едно от двете, нито противникът; нищо не сочи към възможност за нанасяне на един достатъчно чист зашеметяващ удар от този герой на този противник; много по-лесно е да отбегнеш или омекотиш удар, много по-трудно е да отбегнеш захват, като, разбира се, захвата може да не доведе до нищо и поначало от самия опит да не дадеш шанс на противника да ти приложи по-сериозна хватка, но фактите остават и в този случай - повече време + заети ръце
да, приемам, не е сто процентово явен избор, но не - не е нелогичен, както и последствията;

- за побоя над Хрисам - наказанието в никакъв случай не е морално; както виждаш, такова няма в доста по-тежка ситуация; наказанието е за две неща - 1. не си преценил ситуацията и действаш грешно/прибързано; 2. губиш верен приятел; оценката се формира основно на базата на "2" в тази книга - кои решения са ти помогнали да се измъкнеш

Проблемът за реакцията към оценяването не е в теб. Аз също играя книги-игри, за да стигна до края, а не за да прочета авторовата оценка, просто не се ядосвам, а по-скоро я игнорирам. Също ненавиждам нелогичните избори и особено ме дразнят тежките наказания след това. Случва се във всяка книга на всеки автор да си помисля - "Сега откъде се очакваше трябваше да реша, че това е правилното" и дори "Няма никаква логика това да е правилното решение". Наистина съм се постарал колкото мога да избегна това в моята. Случайни събития няма как да няма, но гледам да не ги наказвам тежко, особено със смърт.

Нека да ти разкажа как стоят нещата и от другата страна:
Пишеш една книга игра, в която има, да речем, 50 избора. Тези избори не може да са ясни и директни, защото тогава просто са безинтересни и ... ами, тъпи. Гледаш да оставиш дилема и да накараш читателя да мисли. Да обаче, имаш примерно 500 читателя. Мозъкът на всеки един от тях работи различно, без единия да е глупав, а другия умен. На базата на мирогледа му и дали се е наспал добре този ден, в главата му картините от текста се формират по различен начин, интерпретацията на тези 500 читателя е малко или много различна.
Как да направя така, че правилното решение да е едно и също за тези 500 човека и изборите да са им интересни? Мога ли да направя изборите черно/бели?
Котаракът е моето решение и моето предложение за Вас. Не твърдя, че "правилните" за мен избори ще са "правилни" за всеки читател, но съм се постарал да ги аргументирам максимално и в разказването на
последствията да няма нищо нагласено и нищо нелогично. Постарал съм се и да не наказвам сурово изборите без сериозна аргументация. Ако се върнем на битката - там ситуацията е много напечена и е ясно, че грешното решение ще е фатално. Съжалявам, че моите изгледи над тази конкретна бойна ситуация се различават, просто е неизбежно да се случи с теб или с друг, за този избор или за друг. Просто за да се насладиш на книга-игра на даден автор, трябва да му имаш доверие. Ако не можеш да го направиш, цялото нещо се превръща в един безсмислен спор с книгата, който само ще те натоварва.

Друг е въпросът от кои съм аз - от тези, в които 50% от изборите са алогични и сюжета е съшит и нацвъкан с plot holes. Не мога да искам от един читател, който не харесва логиката на книгите ми да ме харесва като автор, но няма обективен отговор на това, поради простата причина, че е субективно за всеки читател и мнението на останалите такива не променя неговото.

13 Юли 2011 15:44
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #19022
- "Просто за да се насладиш на книга-игра на даден автор, трябва да му имаш доверие. Ако не можеш да го направиш, цялото нещо се превръща в един безсмислен спор с книгата, който само ще те натоварва." - надявам се, да не съм те оставил с такова впечатление; книгата наистина ми допадна - иначе нямаше въобще да си оравя труда да обсъждам дефектите (според мен); сигурно тъкмо и затова така ми се набиват - това е малко като да си намериш косъм в иначе прекрасното ястие

- "срещу 5-10 жълтици може да се намери такъв мехлем и служи за общо изсмукване на магия" - мерси, това ме интересуваше;

Като цяло съм съгласен с разсъжденията ти - ясно е, че иманеизбежно субективни решения (като битката), където аз очаквам едно, пък се случва друго; сигурно се впрягам прекалено много, ама пък то аз се нервя само, когато се засягат неща от които наистина се вълнувам - така че тва май е по-добрият вариант отколкото да ми беше през кривия макарон ;-)

прочее, два "бъга" мисля, че открих (СПОЙЛЕРИ!!!):

1) Когато убиеш стража в общата зала зачеркваш кодовата дума "тайна" - за убийството на Миртел; това може да доведе до варианта в който, след като е убил Еленор, Котарака се връща в стаята си и съвсем спокойно си ляга до заклания труп на овчарчето ?!?

2) В епизода в който играча убива Еленор след като са си играли на "скрий зайчето" ("заек"?!? - тва не звучи много ласкаво за способностите на Котарака :-D , първо не се предоставя варианта да се върнеш в стаята си през прозорците (който се дава ако си я убил веднага след като си влязъл) и второ - много по-важно- по някаква причина играча не получава кодова дума "орел" - пропуски ли са това или има някаква логика която ми убягва?

ПС: Какво точно награждава кодовата дума "портокал" ?

13 Юли 2011 17:56
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #19041

Longshot писа: писа:
- "Просто за да се насладиш на книга-игра на даден автор, трябва да му имаш доверие. Ако не можеш да го направиш, цялото нещо се превръща в един безсмислен спор с книгата, който само ще те натоварва." - надявам се, да не съм те оставил с такова впечатление; книгата наистина ми допадна - иначе нямаше въобще да си оравя труда да обсъждам дефектите (според мен); сигурно тъкмо и затова така ми се набиват - това е малко като да си намериш косъм в иначе прекрасното ястие
Мерси, но няма такова нещо, говорех принципно, не конкретно за мен като автор и теб като читател. Иначе тази дискусия ми е изключително интересна и градивна и се извинявам аз, ако съм звучал язвително или дефанзивно - нито приемам по лош начин критиката, нито целя "спор", но е редно да се аргументирам в отговорите.

прочее, два "бъга" мисля, че открих (СПОЙЛЕРИ!!!):

1) Когато убиеш стража в общата зала зачеркваш кодовата дума "тайна" - за убийството на Миртел; това може да доведе до варианта в който, след като е убил Еленор, Котарака се връща в стаята си и съвсем спокойно си ляга до заклания труп на овчарчето ?!?

Проследих този вариант на разиграване - доста е рядък, вероятно затова никой не го беше открил досега :rolleyes: . Реално играчът сам избира да се върне към стаята си и да не бяга от имението (колкото и да е нелогично да направи така), но щеше да е повече от добре да бях добавил един епизод с различно описание на събитията там (ако се връща в стаята с трупа на Митъл).

2) В епизода в който играча убива Еленор след като са си играли на "скрий зайчето" ("заек"?!? - тва не звучи много ласкаво за способностите на Котарака :-D , първо не се предоставя варианта да се върнеш в стаята си през прозорците (който се дава ако си я убил веднага след като си влязъл) и второ - много по-важно- по някаква причина играча не получава кодова дума "орел" - пропуски ли са това или има някаква логика която ми убягва?

Това с думата орел е чист бъг - оправихме го в последствие за електронната книга. Трябва да го има на този епизод, но когато го открихме беше късно. А относно това защо не се оставя правото да се измъкне през прозореца - не си спомням дали съм имал нещо наум, в момента не виждам причина да го няма като вариант - една опция за смърт повече и тук :)

ПС: Какво точно награждава кодовата дума "портокал" ?

Това, че Котаракът научава, че тя усеща отрова, което може да му отърве кожата при определено стечение на обстоятелствата. Даже беше зададен обратния въпрос от читател , който нямаше "портокал" (затвърждавайки важността на информацията) - "Е тук защо умрях?" :D )

14 Юли 2011 15:33
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #19150
За "портокал" - абе и аз така си помислих, ама тази дума я получаваш и когато попиташ Елинор за проблемите и, а тогава тя нищо не казва за друидските си умения. Бъг?

Не успях да открия, къде се ползват думите "лампа" и "изгнание" (ако си я придобил питайки Миртъл за "цяр")

На е еп.212 (където бягаш ранен от имението) се искат и двете думи - "язовец" и "чакал" за да ти се притече на помощ шефа на градската стража; никъде не открих откъде се взима думата "чакал"?

14 Юли 2011 15:38
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1214
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #19153
Аз съм тоя отгоре, дето пита: „Тука защо умрях?” и да, имах портокал, щото питах мацката за нейните проблеми. =Р

пп. Котарака е идиот. Искам да я питам за проблемите ѝ и първата ми реплика е: „Ей кучко, колко безгрижно си живееш ти.”

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

14 Юли 2011 17:43
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #19167

За "портокал" - абе и аз така си помислих, ама тази дума я получаваш и когато попиташ Елинор за проблемите и, а тогава тя нищо не казва за друидските си умения. Бъг?

Не успях да открия, къде се ползват думите "лампа" и "изгнание" (ако си я придобил питайки Миртъл за "цяр")

На е еп.212 (където бягаш ранен от имението) се искат и двете думи - "язовец" и "чакал" за да ти се притече на помощ шефа на градската стража; никъде не открих откъде се взима думата "чакал"?

В другия случай на "портокал" разбира повече за това кой може да иска да я убие и защо, което също е важна информация. Добре е да знаеш кой дърпа конците. Не е бъг, не повлиява чисто игрално на играта (нито в единия, нито в другия случай, впрочем), но може да даде идеи и отражение върху решенията на читателя.

Чакал се взема на 217 и се ползва за да определи вида рана, която е понесъл Котарака;

Изгнание се ползва на епизодите 65, 116, 182, 196;

"Лампа" е сгрешена на ключово място с "мистерия" и точно този проблем беше подхванал поначало :)
Реално "лампа" е кодовата дума, която ти докарва стража, а мистерия беше предвидена да не те допуска да се върнеш в стаята - точно бъгът, който ти забеляза - обвързан е с тези двете думи.

Ще пусна errata до края на седмицата, този проблем трябва да бъде оправен някъде...

15 Юли 2011 18:44
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1333
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #19328
Такааа.... Днес си взех от клуба на Паренсов "Котаракът и Черния нарцис". Определено много ми хареса - има си приятен чар и атмосфера книжката. Приятна и увлекателна история и със сигурност ще си взема и следващата (хайде по-скоро да излиза). Има си предполагам дребни технически недостатъци (съдейки по предишни коментари), но единственият, на който попаднах досега беше, че на два последователни епизода ме накраха да запиша кодова дума "клюн". :) Но това си е направо бял кахър. Естествено, изиграл съм я само веднъж и смятам да разиграя всички възможни ситуации, но определено стойностен продут. Успях да не умра нито веднъж и да финиширам с 85 точки:) Опитният играч си е опитен играч ;) :geek:

Браво, Торо! Давай в същия дух! :!:

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

16 Юли 2011 16:51
Necraton
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #19448
Прочетох я и останах много доволен завърших с 80 точки без нито една смърт и с кодови думи вишни, язовец, цяр, заек и сокол. С нетърпение ще очаквам втората част :)

16 Юли 2011 17:34
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #19457
Хора, притеснявате ме с тези точки, при положение, че максимумът е 95. Следващата ще трябва да ви вкарам в по-големи каши (както си е запланувано де)...

16 Юли 2011 20:25
Necraton
Асасин
Асасин
Скрий Още
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #19472
Давай ние искаме възможно най-трудно :D А как 95 не е ли 100, това ме очудва.

17 Юли 2011 15:06
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #19548

Necraton писа: писа:
Давай ние искаме възможно най-трудно :D А как 95 не е ли 100, това ме очудва.
И мене, но се оказа, че няма как да се вземе една от комбинациите кодови думи. На практика всички, които не са умирали повече от два пъти е редно да си зачитат 5 точки повече към резултата.

18 Юли 2011 21:53
edlund
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #19737
Прибрах се в България и най-накрая успях да прочета книгата, която ме чакаше купена :) На всичкото отгоре си купих електронната версия от Мтел преди няколко дни :)
Впечатленията ми са страхотни, книгата надмина и най-силните ми очаквания. Мисля че това се дължи на четенето на книжно тяло. Преди това опитах да играя "Спасението на Аврея" на сайта, но не ме изкефи заради самото техническо изпълнение, иначе мисля че на хартия ще е супер.
Така че съм очарован и чакам с нетърпение следващите книги на Ал Торо. Понеже няма да съм в България, горещо подкрепям продажбата на книгите и като pdf онлайн, за да си ги купувам в две версии :)

08 Авг 2011 21:27
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #22896
Много силна книга. В началото бях малко скептичен заради липсата на избор на умения и лесните избори в началото, но после нещата се променят. Трябва да я преиграя още 1-2 пъти, за да хвана повече от историята.

Оценката ми беше под всякаква критика, но това не ме интересува, тъй като е важно цялостното усещане от книгата (поне за мен).

Не съм убеден, че възможността Елинор да бъде убита е добра идея. Това сигурно значи, че няма да се появи в следващите части. Което е жалко.

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 11
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Time to create page: 0.081 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• (Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ (15 Мнения)
    • в Книжна борса / Търгове
    • от Златаров
    • Today 01:28
    • СИГНАЛНО ЖЪЛТО!! - неновините за жанра "книга... (216 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Yann Gamgee
    • Today 01:16
    • Чудотворната икона/Тайната на гръцкия огън (16 Мнения)
    • в Книги-игри / Работилница
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 21:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност