• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис

Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • ...
  • 11
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
08 Авг 2011 22:15
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #22907

Ro#i# писа: писа:
Много силна книга. В началото бях малко скептичен заради липсата на избор на умения и лесните избори в началото, но после нещата се променят. Трябва да я преиграя още 1-2 пъти, за да хвана повече от историята.

Оценката ми беше под всякаква критика, но това не ме интересува, тъй като е важно цялостното усещане от книгата (поне за мен).

Не съм убеден, че възможността Елинор да бъде убита е добра идея. Това сигурно значи, че няма да се появи в следващите части. Което е жалко.
Според мен всъщност е много добра идея, и не значи. Спокойно можеш да имаш избор в началото "орел или сокол си взел в предишна книга, ако не си я играл?"
А ако си я играл, си прехвърляш кодовите думи, като с това може да се дадат и бонуси за редовните читатели ;) .

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Авг 2011 23:03
Shamajotsi
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #22913
Щях да се изказвам и за това, пък то колко се забавих...

Тъй-тъй, бих изкал да споделя впечатления не просто за "Нарциса", но за "Аврея" и въобще за перспективата, която се очертава пред феновете на жанра книги-игри.

Две неща съм видял от Ал Торо, двете къртят мивки и лепят плочки, съжалявам за простоватия начин на изразяване. Сега, не се имам за спец по въпросите за жанра - през мен са минали 30ина книги-игри, а това се счита тук за малко като че ли, и нито една от тях не е била Кървав Меч, което, съзнавам, е твърде голям пропуск от моя страна. Но по моите разбирания и двете творения на Ал Торо са невероятно добри. Че са книги - книги са, историите са интересни, Котаракът се оформя пред очите ни като персонаж. А че са игри спор няма. Безплатното приключение "Спасяването на Аврея", успява да предложи доста значими алтернативи на читателя, особено предвид скромния обем. За "Черният Нарцис" да не говорим - на три пъти го минах, получавайки съвсем различни завършеци и пак не знам откъде се взимат някои кодове и какво означават други. Историята се допопълва с всяко следващо разиграване и реално, макар и да има наказания за грешките (напълно задължително, инак, ако не можем да грешим, то няма смисъл да избираме), все пак има и много правилни подходи, до един - обосновани и логични (или поне сред тези, които аз съм правил). Дори да приемем, че "най-правилните избори" са тези, донесли най-много точки накрая - ми то има поне четири начина да се стигне до заветните 95 (100 след ревизията) точки накрая. За капак на всичко - чудесно оформление и чудесни илюстрации, не само в книгата, но и на сайта.

Най-радващото от всичко, е хъсът, който личи в цялата "продукция". Тримата души, които се занимават с Крея, ме удивляват не само с качеството на продуктите си (Ал Торо с писанията си, двамата илюстратори - с илюстрациите си), но и фактът, че са вложили, както му се вика "много от себе си", както поне личи отстрани. Продължавайте все така и дано вдъхновите други да вършат също толкова добра работа, колкото вие.

Като за приключения, възраждащи жанра, "Черният нарцис" и "Спасяването на Аврея" по мое скромно мнение са перфектното нещо. Може би това трябваше на книгите-игри: точно както навремето филмовата индустрия е била съживена от хора, които не просто са се занимавали с филми, но и са отрасвали с тях, според мен бъдещето на книгите-игри, ако въобще имат такова, се крие именно сред хора, чието детство е било повлияно от тях. Естествено, не отписвам "старата школа", но за мен те са at best само половината уравнение. Другата половина са хора като Ал Торо.

Който между другото да продължава да пише, ама и да знае, че доста високо си е вдигнал летвата. Амбициозна програма е представил в една от другите теми, няколко поредици, които да развиват представите ни за света от различни гледни точки. Дано да видим това да се случи. Фрея навремето ми беше сред любимите фантастични места и половината чар се криеше в това, че Джордж М. Джордж развиваше сетинга книга след книга. Кънтинюитито е голямо нещо и ще се радвам адски много ако има и така разгърнато описание на Крея. (И като стана дума - абе аз ли съм сляп или на целия сайт няма и едно описанийце за света :Р ? Нека има поне една карта, плийз :Р)

И тъй, не знам доколко се е разбрало, но, Ал Торо, намирам "Котаракът и Черния нарцис" и "Котаракът и спасяването на Аврея" за изключителни :) ! Продължавай в същия дух!

09 Авг 2011 09:56
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #22938
Снощи прочетох за първи път 'Котаракът и Черния нарцис' и мога да кажа, че ми остави изключително добри впечатления. Историята е много завладяваща, а играта е хем сравнително опростена, хем изпълнена с голямо количество логически избори, за да може читателят да влезе напълно в ролята на Котарака. Довечера смятам да направя едно-две алтернативни преигравания, макар че не мога да не се похваля: Първа игра - 80 точки (и то при положение, че умрях веднъж). Ако се съди по думите на автора, че максимумът е 95, значи ми остава само една ключова дума да намеря :-)

09 Авг 2011 11:18
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #22966
Абе все хубави мнения....
Ал Торо, не се ослушвай ами пиши следващата..... :)

09 Авг 2011 11:26
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #22969
Да определено Торо трябва да действа и да напише още една игра след като първата определено ни се услади. Изиграх и Спасяването на Аврея, в която боравиш с пари и предмети и много се надявам да може да ги има и в следващите ти книги.

09 Авг 2011 11:56
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #22977
Може да не съм гледал достатъчно внимателно, но... Къде може да се види Спасяването на Аврея?

09 Авг 2011 12:22
Kromodor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #22987
www.legacyofkreya.com/bg/books
и по конкретно
www.legacyofkreya.com/bg/books/k ... o-na-avreq

Изтеглете "Котаракът и Спасението на Аврея" безплатно
www.legacyofkreya.com
www.legacyofkreya.com/blog
www.facebook.com/legacyofkreya

09 Авг 2011 13:04
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #22995
Благодаря :-)

10 Авг 2011 11:04
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #23159
Втори прочит - 5 точки под максимума, защото вместо да ям портокали се насочих към по-вкусни храни :-) Според мен би трябвало да хвана за сметка на това втори заек и да имам 5 точки над максимума, ама като не е предвидена такава опция :-)

10 Авг 2011 11:12
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2372
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #23160
Мерси приятели, много ме радвате :)
Обещавам, да ми мине следващата седмица отпуската и ще пиша докато не ми се изтърка клавиатурата.
Скоро трябва да имаме и карта на Крея, като ще се направят и детайлни на по-големите държави, но ще видим на кои и кога.

10 Авг 2011 12:46
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #23181
Имаше един епизод, в който ме питат дали имам 55 точки отношения. Мисля, че максимума до там е 50. Дали не греша, или е печатна грешка?

10 Авг 2011 12:49
Kromodor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #23183
Не е грешка ;)
Това беше първото място, което изрично проверих, като играх, по абсолютно същата причина. Има няколко начина за много скандален бууст.

Изтеглете "Котаракът и Спасението на Аврея" безплатно
www.legacyofkreya.com
www.legacyofkreya.com/blog
www.facebook.com/legacyofkreya

10 Авг 2011 12:54
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #23188
Минах през най-скандалните, но явно съм пропуснал някой от малките. Явно ще трябва да се поровя пак.

10 Авг 2011 13:22
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #23199
75 е максимума дотогава :-)

10 Авг 2011 13:22
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #23201
макар че в този случай максималният такъв резултат не е най-добрият възможен ;-)

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • ...
  • 11
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11